Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviams namuose tenka priimti krepšinio vidutiniokų pamokas

2012-07-02 09:20
Lietuviams namuose tenka priimti krepšinio vidutiniokų pamokas
Lietuviams namuose tenka priimti krepšinio vidutiniokų pamokas / Tomo Raginos nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų čempionate šeimininkai kol kas atrodo vangokai. Per pirmas dvejas rungtynes du pratęsimus sužaidusiems Pauliaus Juodžio auklėtiniams teko patirti ir nesėkmės kartėlį, ir pergalės džiaugsmą.

Pirmąją varžybų dieną šeimininkai buvo priversti kapituliuoti prieš Kanados bendraamžius 63:69. Lietuviai pralaimėjo mačą, kurį galėjo laimėti. Iki pagrindinio laiko likus kiek daugiau nei minutei Lietuva pirmavo penkių taškų persvara ir turėjo kamuolį savo rankose, tačiau labai nesėkmingai susiklosčiusi rungtynių pabaiga palaidojo jaunųjų mūsų šalies talentų viltis. Kanadiečiai sugebėjo atsitiesti, o palūžę šeimininkai per pratęsimą šaudė tuščiais šoviniais.

„Pralaimėjome laimėtas rungtynes...“ – po dvikovos apmaudo neslėpė Lietuvos rinktinės lyderis Edvinas Šeškus.

Savo auklėtiniu pritarė ir P.Juodis. „Akivaizdu, kad iš pradžių vaikinus kaustė jaudulys. Slėgė nervinė įtampa. Žinojome, kad varžovai palaikys aukštą tempą, kaitalios žaidėjus. Didžiąją rungtynių dalį tai pavyko neutralizuoti. Bet, svarbiausia, leidome jiems atkovoti 19 kamuolių po savo krepšiu“, – mačą analizavo strategas.

Antrosios rungtynės su Pietų Korėjos krepšininkais tapo dar vienu išbandymu. Fantastiškai iš toli atakavę Azijos atstovai pirmavo didžiąją rungtynių dalį ir krito tik po papildomų 5 minučių. Korėjiečiai pataikė 17 tritaškių iš 40 ir suklydo vos 8 sykius.

Svečiai turėjo puikią progą laimėti per pagrindinį laiką. Likus žaisti 2 min. 10 sek., jie pirmavo septyniais taškais, bet tritaškį pataikė Edvinas Šeškus, po du taškus pelnė Ernestas Serkevičius ir Gediminas Žalalis ir lietuviai išplėšė pratęsimą. Per jį sėkmė šypsojosi šeimininkams 119:108.

„Susitikome su nestandartine komanda. Žiūrėjome įrašą su ispanais ir matėme, kad jų komanda meta po 40 tritaškių per mačą. Tada jie nepataikė, o šįkart pataikė kone viską. Džiaugiuosi pergale ir grįžusiu psichologiniu pasitikėjimu“, – po mačo kalbėjo lietuvių treneris.

Vakar vakare lietuviai trečiąsias B grupės rungtynes žaidė su ispanais.


Rezultatai

Lietuva–Kanada 63:69 (17:13, 21:17, 9:17, 14:14, 2:8). Ž.Jurgutis, L.Grabauskas ir E.Šeškus po 13 taškų/ K.Zabo ir M.Shayokas 16, T.Bellotas-Greenas 9.

Lietuva–Pietų Korėja 119:108 (22:26, 31:31, 23:21, 24:22, 19:8). G.Žalalis 27, E.Šeškus 25, E.Serkevičius 16/ H.Heo 37, Y.Anas 30.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų