Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių šokiai nepatiko olandui

2008-12-22 09:00

Kauno "Sūkurio" klubo šokėjai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė pasaulio taurės varžybose Rygoje užėmė 3-iąją vietą.

Lietuvos klasikinių šokių čempionai, trenerių Jūratės ir Česlovo Norvaišų auklėtiniai, aplenkė 23 poras ir nusileido tik rusams Maratui Gimajevui ir Alinai Basiuk bei Latvijos atstovams Angelo Madonijai ir Jelenai Samuilovai.

Finale kauniečius nepalankiausiai įvertino Olandijos teisėjas Cornelis van der Stroetas, už penkis šokius iš šešių skyręs tik 6-ąsias vietas. Italas Fabio Selmi lietuvių atliktą tango įvertino 5-ąja vieta. Kiti arbitrai skyrė aukštesnes – 2–4 pozicijas.

2003 m. pasaulio sportinių šokių taurės varžybose Rygoje D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė buvo antri, 2007 m. Šanchajuje – ketvirti.

Tarptautinė sportinių šokių federacija (IDSF) patvirtino, kad šis "Sūkurio" duetas 2009-aisiais atstovaus Lietuvai pasaulio neolimpinių sporto šakų žaidynėse Kaohsiung mieste Kinijoje.

Latvijoje įvyko ir Europos jaunimo klasikinių šokių čempionatas. Jį laimėjo rusai Danilas Ulanovas ir Anastasija Glazunova. Kauno "Kaspino" klubo pora Rolanas Stankūnas ir Urtė Januškevičiūtė užėmė 16-ąją vietą, Kauno "Rolo" klubo duetas Edgaras Baltaragis ir Evelina Kalkauskaitė su varžovais iš Norvegijos pasidalijo 22–23 pozicijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų