Quantcast

Lietuvius egzaminuos varžovai iš regbio elito

„Sieksime prasibrauti į stipriausių Europoje aštuntuką“, – pareiškė Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės treneris Paulas Delportas.

Pirmas mačas – su ispanais

Mūsų šalies regbininkai Makarskoje (Kroatija) kovos Europos čempionato „Championship“ diviziono pirmo etapo turnyre.

C grupėje lietuvių laukia grėsmingi varžovai: dukart Europos čempionė Ispanijos komanda, vienos stipriausių Europos regbio šalių Didžiosios Britanijos atstovai ir dėl aukštų pozicijų pastaraisiais metais kovojantys belgai. Su ispanais ir britais mūsiškiai rungtyniaus rytoj, su belgais – šeštadienį.

A grupėje varžysis Sakartvelo, Vokietijos, Kroatijos ir Airijos ekipos, B grupėje – Portugalijos, Italijos, Ukrainos ir Prancūzijos septynetukai. Į ketvirtfinalį pateks pirmą ir antrą vietas grupėse užimsiančios rinktinės ir dvi stipriausios trečiose pozicijose liksiančios komandos.

„Nagrinėjome, kaip ispanai ir britai žaidė pasaulio regbio-7 serijos turnyre Madride. Belgai mums – istoriškai principiniai konkurentai, be to, jie neseniai laimėjo turnyrą Ženevoje. Tad mūsų laukia neeiliniai iššūkiai, esame pasiruošę“, – kalbėjo Lietuvos rinktinę treniruojantis P. Delportas, regbio specialistas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR).

Pritarė planui

Stratego teigimu, svarbiausia – pasitikėti savimi ir įvykdyti numatytą žaidimo planą.

„Žaidėjai palankiai įvertino mano pasiūlymus. Įdirbį pasitikrinome per treniruotes ir kontrolines rungtynes su latviais“, – sakė P. Delportas.

Be to, mūsiškiai treniravosi stovykloje Vokietijoje, dalyvavo turnyre Ispanijoje, kur 5:24 pralaimėjo Velso klubui, 20:19 įveikė PAR komandą, 42:7 – Kroatijos atstovus, 28:5 – varžovus iš Švedijos, tačiau pusfinalyje 5:14 nusileido Sakartvelo ekipai.

Žinome, kokiose situacijose kiekvienas žaidėjas gali efektyviai realizuoti savo potencialą.

„Siekiu, kad žaidėjai drąsiau imtųsi atsakomybės, savarankiškiau rinktųsi sprendimus. Ruošiantis Europos čempionatui kartais šiek tiek iš šalies stebėjau procesą. Tai darėme ir turnyre Ispanijoje: prieš kiekvienas rungtynes atlikdavome skirtingus dalykus, vėliau kartu aptardavome, kas mums naudinga, o kas – nelabai. Dabar jau žinome, kokiose situacijose kiekvienas žaidėjas gali efektyviai realizuoti savo potencialą“, – pabrėžė P. Delportas.

Įvertino galimybes

Pernai Lietuvos regbio-7 rinktinė „Championship“ divizione užėmė dešimtą vietą. P. Delportas tikisi, kad šiemet komanda kovos dėl vietos aštuntuke.

„Nemanau, kad kažkada būsiu visiškai patenkintas. Daug kas sako, kad mes, treneriai, esame perfekcionistai, norime viską laimėti. Mano atsakymas: kol neužimsime pirmos vietos Europoje, tol nebūsiu laimingas, bet akivaizdu, kad tai nėra dabartinis mūsų tikslas – pirmiausia sieksime patekti į tarp aštuonių geriausių. Manau, esame pajėgūs tai padaryti“, – tvirtino P. Delportas.

Lietuvos regbio-7 rinktinei atstovaus Kęstutis Karbauskas, Tautvydas Krasauskas, Paulius Sugintas, Donatas Vilimavičius, Eimantas Bagarauskas, Ervidas Bakutis, Martynas Lianzbergas, Karolis Liaukus, Irmantas Rumbauskas, Domantas Bagužis, Dovydas Taujanskas, Arnas Prielaidas, Donatas Trumpickas.

Antras „Championship“ etapas bus surengtas birželio 28–30 d. Hamburge (Vokietija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių