Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos futbolo pavasaris vėluoja

2009-03-09 09:00
Lietuvos futbolo pavasaris vėluoja
Lietuvos futbolo pavasaris vėluoja / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Gamta: A lygos komandos nepageidauja rungtyniauti ekstremaliomis sąlygomis.

Ne kovo 15-ąją, bet balandžio 5-ąją pajėgiausi Lietuvos futbolo klubai, nepaisydami nacionalinės rinktinės pageidavimų, nusprendė pradėti šalies čempionatą.

Nenori murkdytis purvyne

Iš pradžių planavę pirmąsias naujo sezono A lygos rungtynes sužaisti kovo viduryje, Lietuvos futbolo klubai, iki numatytos datos likus beveik savaitei, pasidalijo į dvi stovyklas.

Laimėjo dauguma, kurią sudarė 2008-ųjų vicečempionas FBK "Kaunas", bronzos medalių laimėtoja Vilniaus "Vėtra", Klaipėdos "Atlantas", "Šiauliai" ir debiutantas Tauragės "Tauras": klimato sąlygos tikriausiai bus tokios, kad tektų rungtyniauti purvynuose, todėl reikia palaukti palankesnių orų.

Be to, visą čempionato organizavimo darbą į savo rankas perima Nacionalinė futbolo klubų asociacija (NFKA), todėl Lietuvos futbolo federacija (LFF) pritarė atidėti pirmenybių startą, kad kolegos iš NFKA spėtų tinkamai pasirengti sezonui.

Idėja pradėti čempionatą dengtuose maniežuose nesulaukė pritarimo, nes, pasak "Atlanto" vyriausiojo trenerio Šenderio Giršovičiaus, ne visos komandos turi tokias bazes ar galimybes jose treniruotis, todėl nepripratusios prie dirbtinės dangos.

Mažuma – čempionas Panevėžio "Ekranas" ir Marijampolės "Sūduva" – tvirtino, kad laikyti futbolininkus be žaidimo dar beveik mėnesį nėra geras sprendimas.

Šią savaitę turėtų būti patvirtintas būsimojo čempionato tvarkaraštis.

Rinktinė startuos anksčiau

Klubų pozicija nenudžiugino Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Jose Couceiro, jau braižančio kovo 28-osios ir balandžio 1-osios dvikovų su planetos vicečempionais prancūzais planus.

"Rinktinei tai nėra gerai, nes artėja du labai svarbūs pasaulio čempionato atrankos mačai su Prancūzija. Kai kurie nacionalinės komandos žaidėjai rungtyniauja Lietuvoje, iš jų du, trys ar keturi gali žaisti su prancūzais, tačiau be žaidybinės praktikos jiems bus sunku", – teigė J.Couceiro.

Be to, LFF nerimauja, ar S.Dariaus ir S.Girėno stadionas bus laiku tinkamai parengtas kovo 28-osios varžyboms: arenoje vyksta įvairūs remonto darbai, o dabartinė aikštės būklė kol kas tokia, kad apie žaidimą negali būti jokios kalbos.

"Žalgiriui" pasiūlyta susitarti

Pirmą kartą nuo 1947-ųjų aukščiausiame šalies futbolo divizione nebus legendinio Vilniaus "Žalgirio".

Sostinės klubas negavo A lygos licencijos ir pateikė paraišką 1-osios lygos licencijai.

Be to, "Žalgiris" suskilo – į senąjį, formaliai tebepriklausantį Maskvos kalėjime tebesėdinčiam verslininkui Vadimui Kastujevui, ir naująjį, kurį įkūrė buvęs senojo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas, kai kurie žaidėjai bei aktyviausi komandos sirgaliai.

Naujasis "Žalgiris" vylėsi, kad jis į A lygą bus priimtas išimties tvarka, tačiau taip neįvyko.

"Jų vizija pasirodė pakankamai nerimta. Visi susirinkime dalyvavę klubai pareiškė, kad jie netiki šia idėja ir nemano, kad turėtų būti daromos kokios nors išimtys šitam dariniui, nes tai yra iš nieko susikūrusi organizacija, kuri kol kas jokių rimtų garantijų ir teisių neparodė", – praėjusį penktadienį Kaune pasibaigus NFKA ir LFF pasitarimui teigė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

"Klubų nuomone, yra tik vienas tikras "Žalgiris" – tas, kuris pateikė prašymą dalyvauti 1-ojoje lygoje. Mes pasiūlėme, kad susitiktų abi pusės ir išsiaiškintų, kas kam atstovauja bei bendromis jėgomis nuspręstų, kuriose pirmenybėse dalyvaus. Gal susivienys ar ras kitokią išeitį, bet tai yra jų reikalas", – sakė LFF generalinis sekretorius Julius Kvedaras.

Rytoj numatyta surengti dar vieną NFKA ir LFF susirinkimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų