Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšininkai NBA – tarsi sūpuoklėse

2008-11-13 09:00
Lietuvos krepšininkai NBA – tarsi sūpuoklėse
Lietuvos krepšininkai NBA – tarsi sūpuoklėse / AFP nuotr. Veteranas: Ž.Ilgauskas šį sezoną pradėjo itin sėkmingai.

Solidus veteranas, nestabilus jaunuolis ir savo vietos nerandantis lygos senbuvis. Taip būtų galima apibūdinti tris NBA čempionate rungtyniaujančius lietuvius.

Pretenduoja į "žvaigždes"

Vienuoliktus metus lygoje pradėjęs Žydrūnas Ilgauskas svariai prisideda prie Klivlando "Cavaliers" komandos pergalių. "Didysis Z" šį sezoną vidutiniškai pelno po 15,5 taško ir atkovoja po 7,1 kamuolio. Šešias pergales ir du pralaimėjimus turintis lietuvio klubas Rytų konferencijoje užima trečiąją vietą.

"Cavaliers" senbuvis yra vienas iš 120 pretendentų dalyvauti NBA "Visų žvaigždžių" šventėje. Šį sąrašą sudaro po 24 gynėjus iš Rytų ir Vakarų konferencijų, po 24 puolėjus iš abiejų konferencijų ir po 12 vidurio puolėjų. Aistruoliai iki kitų metų sausio 11 d. galės rinkti ekipų starto penketus, o "Visų žvaigždžių" savaitgalis Fynikse vyks vasario 15 d.
Antradienio rungtynėse "kavalieriai" namų aikštėje 99:93 įveikė Milvokio "Bucks" krepšininkus ir laimėjo penktą kartą iš eilės. Ž.Ilgauskas per 24 min. surinko 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Jis pataikė 6 iš 10 dvitaškių, visus 3 baudos metimus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, kartą suklydo ir 3 kartus prasižengė.

L.Kleiza pervargo vasarą?

Daugiau nei pernai Denverio "Nuggets" (4 pergalės/3 pralaimėjimai) trenerių pasitikėjimo sulaukiantis Linas Kleiza nepasižymi stabiliu žaidimu. Per pirmus du susitikimus vos 10 taškų surinkęs lietuvis vėliau pelnė 12 ir 14 taškų ir atrodė, kad pradeda įsibėgėti.

"Pastarosiose rungtynėse jėgos grįžo, jaučiausi kur kas geriau. Pagaliau atsigavau po ilgos vasaros ir esu pasirengęs žaisti", – prieš rungtynes su "Bobcats" dienraščiui "The Denver Post" tvirtino L.Kleiza.

"Puikiai žinau, kad Lietuvos komanda sunkiai dirba vasarą. Bet negaliu suprasti, kaip trys ar keturios valandos sporto salėje gali tave išmušti iš ritmo. Matyt, tai kiti dalykai", – abejojo lietuvio pasiteisinimu "Nuggets" strategas George'as Karlas.
Paskutinėse rungtynėse L.Kleiza vėl pasirodė blankokai. Denverio klubas svečiuose 88:80 įveikė Šarlotės "Bobcats" ekipą, o starto penkete rungtynes pradėjęs Lietuvos rinktinės puolėjas per 35 min. įmetė 5 taškus (2/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 1/3 baudų), atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, suklydo 1 ir prasižengė 3 kartus.

Nelaimėjo nė sykio

Prasčiausiai iš lietuvių NBA lygoje šiemet sekasi Dariui Songailai. Jo atstovaujama Vašingtono "Wizards" ekipa per penkis mačus neiškovojo nė vienos pergalės ir velkasi Rytų konferencijos dugne. Vietos komandoje nerandantis D.Songaila šį sezoną žaidė 4 mačuose, vidutiniškai aikštėje praleido 16 min., pelnė po 4,8 taško bei atkovojo po 1 kamuolį.

Paskutinėse rungtynėse "burtininkai" buvo sutriuškinti Orlande, kur 81:106 nusileido "Magic" krepšininkams. Lietuvis tąsyk rungtyniavo vos 6 min. ir pelnė 2 taškus. "Man jau atsibodo dabartinė situacija. Komanda privalo keistis, turime atsibusti. Tikiu, kad galime rasti savąjį žaidimą, bet nenoriu laukti 10 ar 15 rungtynių", – kalbėjo "Wizards" kapitonas Antawnas Jamisonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų