Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos regbio-7 rinktinė į Rumuniją išvyko sustiprėjusi

2017-06-16 15:07 diena.lt inf.

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė penktadienį išvyko į Rumuniją, kur savaitgalį kausis antrajame Europos čempionato "Trophy" diviziono etape.

Organizatorių nuotr.

Su jauna komanda pirmajame etape Čekijoje 10-ąją vietą užėmusi Lietuvos rinktinė šįkart remsis kur kas galingesniais ginklais. Treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Siyabulela Mlalande į komandą pakvietė nemažai Lietuvos čempionės Šiaulių "Baltrex-Šiaulių" narių, rinktinėje bus ir po traumos atsigavęs žalgirietis Domantas Bagužis.

Antrajame etape iš eilės dalyvaus keturi žaidėjai - Tautvydas Krasauskas, Domantas Tautkus, Arnas Urbonas ir Donatas Trumpickas.

Rumunijoje Lietuvos rinktinė pradės kovas C grupėje kartu su Liuksemburgo, Moldovos ir Ukrainos ekipomis. Čekijoje Lietuvos regbininkai su Moldovą vieną mačą baigė lygiosiomis, o kitą pralaimėjo, Liuksemburgui buvo nusileista, o su Ukraina susitikti neteko.

Pirmąsias rungtynes šeštadienį lietuviai žais su Liuksemburgu, antrąsias - su Ukraina, trečiąsias - su Moldova.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Domantas Tautkus, Domantas Bagužis, Tautvydas Krasauskas, Ignas Jankaitis, Donatas Trumpickas, Kasparas Krasauskas, Armandas Kalinauskas, Martynas Lianzbergas, Vytaras Bloškys, Žygimantas Radžius, Arnas Urbonas, Dominykas Matuzevičius. Treneris: Siyabulela Mlalande, vadovas - Paulius Zubavičius, gydytojas - Almantas Viruišis.

"Trophy" diviziono turnyre kovoja 12 komandų. Jos yra suskirstytos į tris grupes po keturias ekipas. Į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas ir dar dvi geriausios trečiąsias vietas užimsiančios rinktinės.

Po varžybų Rumunijoje bus susumuoti abiejų etapų rezultatai ir paskelbti "Trophy" diviziono nugalėtojai.