Pereiti į pagrindinį turinį

LKF pasiūlymas treniruoti moteris - buvusiam "Žalgirio" treneriui

2010-01-06 09:56
Kandidatas: R.Grigas – geidžiamiausias pretendentas užimti Lietuvos moterų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas.
Kandidatas: R.Grigas – geidžiamiausias pretendentas užimti Lietuvos moterų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sprendžia galvosūkį, ką paskirti moterų rinktinės vyriausiuoju treneriu. Šiuo metu yra trys pretendentai.

Į moterų rinktinę nesiveržia

"Į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio postą kandidatų niekada netrūksta. Visai kitokia situacija ieškant moterų rinktinės vedlio. Čia turime įkalbinėti, kad sutiktų", – atsiduso LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Po nesėkmingo žaidimo Europos čempionate atsistatydinus Rūteniui Paulauskui, Lietuvos moterų rinktinė liko be trenerio.

LKF šiuo metu turi numačiusi tris pretendentus, tačiau šis sąrašas gali būti ne galutinis.

M.Balčiūnas patvirtino, kad tarp realiausių kandidatų tapti Lietuvos nacionalinės moterų komandos vyriausiuoju treneriu minimi Rimantas Grigas, Algirdas Paulauskas ir Romualdas Petronis.

"Iki sausio pabaigoje vyksiančio vykdomojo komiteto posėdžio tikimės surinkti informaciją apie visus kandidatus, tačiau šiame posėdyje dar nieko nebus nuspręsta. Naują trenerį norėtume turėti iki pavasario", – sakė M.Balčiūnas.

Jis tarsis su svarbiausiomis moterų rinktinės žaidėjomis, su Vilniaus TEO trenerių štabu, su Jurgita Štreimikyte-Virbickiene asmeniškai. "Būtinai įsisklausysime į jos nuomonę", – teigė M.Balčiūnas.

A.Paulauskas – už R.Grigą

Kijevo "Budivelnik" vyriausiasis treneris, buvęs Kauno "Žalgirio" strategas R.Grigas, dienraščio žiniomis, yra labiausiai trokštamas specialistas užimti rinktinės stratego pareigas.

Jis yra sulaukęs LKF pasiūlymo. Per Kalėdų šventes trumpai grįžęs į gimtinę, R.Grigas dienraščiui patvirtino, kad gavo kvietimą, tačiau neskubėjo jo priimti: "Dirbdamas su vyrais, manau, neturiu moralinės teisės pretenduoti į moterų rinktinės trenerio pareigas."

Vis dėlto atgal į Kijevą 47-erių specialistas išvyko LKF pažadėjęs pagalvoti ir pasikalbėti su savo darbdaviais – "Budivelnik" klubo vadovais. Su moterimis jis yra dirbęs savo karjeros pradžioje, prieš tapdamas Kauno "Atleto" treneriu.

Tai, kad R.Grigas būtų tinkamiausias treneris moterų rinktinei, vienareikšmiškai tvirtino ir A.Paulauskas, nors ir pats galėtų pretenduoti į šias pareigas.

Atsisakė lenkų pasiūlymo

Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės ir TEO komandos treneris A.Paulauskas, antrą sezoną treniruojantis Kursko (Rusija) "Dinamo" moterų komandą, turėjo ne tik LKF pasiūlymą.

A.Paulauskas buvo kviečiamas treniruoti Lenkijos moterų rinktinę, tačiau šio pasiūlymo atsisakė.

Pasiteiravus, ar sutiktų grįžti į Lietuvos rinktinę, jis taip pat neskubėjo priimti pasiūlymo ir prašė laiko pagalvoti. Sužinojęs, kad kalbinamas ir R.Grigas, šį specialistą puikiai pažįstantis A.Paulauskas iškart patvirtino, kad tai būtų pats geriausias variantas moterų rinktinei.

Gali būti, kad, R.Grigui priėmus pasiūlymą treniruoti nacionalinę moterų komandą, jis į trenerių štabą kviestų ir A.Paulauską.

LKF prezidentas geriausia Lietuvos krepšininke išrinktai Gintarei Petronytei užsiminė, kad moterų rinktinės treneriu gali tapti jos tėvas Romualdas Petronis.

Gruodžio pabaigoje į viešumą netyčia iškilus V.Garasto žodžiams, šiuo metu Rusijoje dirbantis R.Petronis teigė dar negavęs LKF pasiūlymo, tačiau tikino, kad mielai jį priimtų.

Vis dėlto šio specialisto kandidatūra trijų pretendentų sąraše, dienraščiui apklausus keletą moterų krepšinio specialistų, sulauktų mažiausio palaikymo.

Žais kvalifikacijos turnyre

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė šių metų rugpjūtį pradės Europos čempionato kvalifikacijos turnyro kovas dėl teisės žaisti 2011 m. Europos pirmenybių finalo varžybose.

Kvalifikacijos turnyro burtai bus traukiami sausio 16 d.

Lietuvėms kelią į Europos čempionatą reikės pradėti nuo kvalifikacijos turnyro dėl labai nesėkmingo žaidimo praėjusiose Senojo žemyno pirmenybėse, kuriose Lietuvos rinktinė, laimėjusi vienas rungtynes, užėmė 11-ąją vietą.

Šlovingiausias Lietuvos moterų krepšinio puslapis buvo atverstas 1997 m., kai mūsų šalies rinktinė tapo Europos čempione. Tada nacionalinę komandą su dabartiniu Seimo nariu Vydu Gedvilu treniravo ir A.Paulauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų