Pereiti į pagrindinį turinį

LKL čempionatas bus trumpesnis

2012-06-07 10:14
LKL čempionatas bus trumpesnis
LKL čempionatas bus trumpesnis / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kitą sezoną ne vien Kauno sporto aistruoliai matys gerokai mažiau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovų, kuriose dalyvaus daugkartinis šalies čempionas „Žalgiris“.

LKL valdyba nusprendė, kad dėl padidėsiančio tarptautinių varžybų krūvio bei įtempto tvarkaraščio Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos 2012–2013 m. LKL reguliaraus sezono rungtynes žais tik išvykose, iš viso – po 10 mačų. Pridėjus dar du tarpusavio susitikimus – kad išsiaiškintų, kuris klubas užims pirmąją vietą ir atkrintamosiose varžybose įgis savo aikštės pranašumą – favoritams teks po 12 LKL rungtynių.

Planuojama, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ LKL atkrintamąsias varžybas, kaip ir šiemet, pradės nuo pusfinalio.

Be LKL pirmenybių, „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ dalyvaus Europos krepšinio klubų turnyruose. Kauniečiai išmėgins jėgas Eurolygoje bei VTB Vieningojoje lygoje, kuriose teks sužaisti daugiau rungtynių nei praėjusį sezoną.

Į Eurolygos „Top-16“ etapą patekusios ekipos sužais ne po 6 rungtynes, bet po 14, nes varžysis ne keturiose grupėse po keturias, bet dviejose po aštuonias. VTB Vieningosios lygos dalyviams per reguliarųjį sezoną teks žaisti ne po 16, bet po 18 mačų, nes varžybas pradės dvi grupės ne po 9, bet po 10 klubų.

Kol kas nežinoma, koks bus Baltijos krepšinio lygos (BBL) varžybų formatas. Šiemet „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ kovas pradėjo nuo ketvirtfinalio. Gali būti, kad kitą sezoną žalgiriečiai atsisakys BBL turnyro.

Per 2011–2012 m. sezoną žalgiriečiai žaidė 68 rungtynes: 27 – LKL čempionate, 18 – VTB Vieningojoje lygoje, 16 – Eurolygoje, 5 – BBL varžybose ir 2 – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre. „Žalgiris“ pelnė tris trofėjus: tapo LKL ir BBL čempionu bei iškovojo LKF taurę.

Vilniečių sąskaitoje – 73 rungtynės: 27 – LKL čempionate, 23 – VTB Vieningojoje lygoje, 16 – Europos taurės turnyre, 4 – BBL varžybose ir 3 – Eurolygos atrankos turnyre. Sostinės atstovai pralaimėjo visus lemiamus mačus: LKL ir BBL finaluose – „Žalgiriui“, VTB Vieningosios lygos pusfinalyje – Maskvos CSKA, Europos taurės turnyro pusfinalyje – „Valencia“ ekipai, o Eurolygos atrankos finale – Stambulo „Galatasaray“ krepšininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų