Pereiti į pagrindinį turinį

LKL finalas nesibaigė, bet lyderis – jau aiškus

2013-05-04 05:00
LKL finalas nesibaigė, bet lyderis – jau aiškus
LKL finalas nesibaigė, bet lyderis – jau aiškus / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno „Žalgiris“ priartėjo prie 15-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono titulo – Joano Plazos kariauna pirmauja finalo serijoje iki keturių pergalių prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ 2:0 ir turi visus kozirius savo rankose.

Ramų miegą užmiršo

LKL vicečempionams diriguojantis Dirkas Bauermannas po pirmojo kluptelėjimo Kaune pareiškė, kad antrą kartą iš eilės jo vadovaujama komanda nepralaimės. Vokiečio norai neišsipildė – 71:77.

„Laimėjome tris kėlinius, o varžovai – tik vieną. Manau, kad nusipelnėme šios pergalės. Net atsilikdami nepraradome šalto proto, žaidėme savo stiliumi ir laimėjome“, – pergale Vilniuje džiaugėsi „Žalgirio“ strategas J.Plaza.

Katalonijos krepšinio specialistas pabrėžė, kad atsipalaiduoti savo komandai neleis.

„Smagu, kad finalo serijoje pirmaujame 2:0, o ne atsiliekame 0:2, tačiau karas dar nebaigtas. Žinau, kad ramiai tikrai nemiegosiu ir galvosiu tik apie trečiąją dvikovą. Kitas mačas mums bus tarsi pirmasis“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Lozungai – beviltiški

Po antrojo antausio D.Bauermannas pakeitė retoriką – ėmėsi tos pačios taktikos kaip ir jo pirmtakai Aleksandras Džikičius bei Darius Maskoliūnas.

A.Džikičius žiniasklaidai vis tvirtino, kad jo komanda pajėgi įveikti žalgiriečius, nors praėjusių metų finalo seriją pralaimėjo triuškinamu rezultatu 0:3. Panašių skambių lozungų nevengė ir D.Maskoliūnas, tačiau ir jam nepavyko įveikti „Žalgirį“.

„Dar ne viskas baigta. Didžiuojuosi, kad kietai žaidėme, o pralaimėjome dėl to, kad nepataikėme baudų. Jei žaisime taip pat ir šeštadienį Kaune, galime iškovoti pirmąją pergalę“, – teigė D.Bauermannas.

Statistika Vilniaus komandai – negailestinga. Per 20 metų LKL istoriją atsitiesti pralaimėjus pirmuosius du finalo mačus yra pavykę tik vienai komandai – 1996-aisiais „Žalgiris“ išsikapstė per kautynes su Kauno „Atletu“ 3:2.

„Kaune laimėti bus labai sunku. Dauguma “Žalgirio„ žaidėjų – labai patyrę ir tuo stengiasi kaskart pasinaudoti. Lengvo pasivaikščiojimo tikrai nebus, tačiau tai yra finalas ir turi būti sunku“, – karšto sutikimo „Žalgirio“ arenoje laukė D.Bauermannas.

Patirtis ir jaunystė

Solidesnę žalgiriečių patirtį po antrojo mačo pažymėjo ir „Lietuvos ryto“ lyderis Renaldas Seibutis.

„Žalgirio“ atsarginių žaidėjų suolelio patirtis – didesnė. Tai – Eurolygos šešioliktuko komanda, patyrusi tokių išbandymų, kai šaltas protas nugali karštą širdį. Antrajame mače taip ir įvyko", – pripažino R.Seibutis.

Žalgiriečius į priekį tempė Kšištofas Lavrinovičius ir Mindaugas Kuzminskas. Broliui tapti rezultatyviausiu savo komandos žaidėju nesutrukdė net per pirmąjį mačą sužalotas antakis.

„Labai svarbu, kad laimėjome šią dvikovą. Džiaugiuosi, kad pergalę pasiekėme solidžiai sužaidę rungtynių pabaigą. Šį sezoną paskutinėmis minutėmis pralaimėjome daug dvikovų, o šįsyk sužaidėme protingai ir ramiai. Labai gerai, kad neatsipalaidavome po pirmosios lengvos pergalės Kaune“, – teigė Kšištofas.

„Po lengvai laimėto pirmojo mačo buvome kiek pasyvoki. Vis dėlto, kai labiausiai reikėjo, susitelkėme ir žengėme dar vieną žingsnį titulo link. Varžovams jau nebėra kur trauktis“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Sirgaliai – irgi jėga

Ramiai miegoti J.Plaza negali ir dėl savo žaidėjų traumų. Jeffas Foote'as skundžiasi nugaros skausmais, tad pirmiesiems dviem LKL finalo mačams kauniečiai registravo 11 krepšininkų.

Be to, pastarąją savaitę dėl skaudamos nugaros nesitreniravo ir Marko Popovičius, tačiau, medikams suleidus vaistų nuo skausmo, kroatas žaidė ir pirmajame (8 min.), ir antrajame mače (21 min.).

Anot J.Plazos, jei snaiperis ir toliau nestokos ryžto, jis greičiausiai vėl kausis ir Kaune, tačiau treneris neslepia, kad stengsis M.Popovičių patausoti VTB Vieningosios lygos ketvirtfinaliui.

Katalono galvos skausmas – ir Donnie McGrathas. Vilniuje ant gynėjo užgriuvo varžovas ir amerikietis kryptelėjo kelį. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad kryžminiai raiščiai nepažeisti.

„Tikiuosi, kad šeštadienį mums padės ir savi sirgaliai. Vilniuje krepšinio aistruoliai labai karštai palaikė savo komandą. Tokio paties ir net įspūdingesnio palaikymo tikimės ir mes “Žalgirio„ arenoje. Visą sezoną mūsų aistruoliai mušė lankomumo rekordus ir Eurolygoje, ir VTB Vieningojoje lygoje. Neabejoju, kad mačams su principiniais varžovais galime surinkti sausakimšas tribūnas“, – vylėsi J.Plaza.


Komentaras

Modestas Paulauskas

Olimpinis čempionas

Kalbėti apie „Žalgirio“ triumfą šioje LKL finalo serijoje dar anksti, tačiau kauniečiai žengė labai tvirtą žingsnį čempionų titulo link. Vis dėlto užbėgti įvykiams už akių nesinorėtų. Kauno ir Vilniaus krepšinio komandų akistatų istorija – įspūdinga. Buvo įvairių įdomių dalykų, tad neabejoju, kad vilniečiai lengvai žiedų neatiduos. Serialas dar tikrai nebaigtas, o žalgiriečiai turi būti atsargūs ir ant laurų neužmigti.

Antrąjį finalo mačą Lietuvos čempionai pradėjo nesusikaupę. Meškos paslaugą padarė lengva pergalė savo arenoje, tad daugelis, matyt, tikėjosi ir nesunkaus pasivaikščiojimo sostinėje. O vilniečiai dvikovą pradėjo labai pakiliai ir sustabdyti užsidegusius „Lietuvos ryto“ krepšininkus buvo sudėtinga. Susidarė įspūdis, kad ir „Lietuvos ryto“ žaidėjai, ir treneris labiau norėjo laimėti, tačiau koją pakišo klaidos mačo pabaigoje. Sukandę dantis žalgiriečiai per porą minučių laimėjo atkarpą 11:0. „Žalgiris“ išsigelbėjo ir todėl, kad „Lietuvos rytas“ lemiamomis akimirkomis nepataikė baudų metimų.

Žalgiriečių lyderiu vėl tapo Mindaugas Kuzminskas. Šis žaidėjas puikiai pasinaudojo susiklosčiusiomis aplinkybėmis. Komandą palikus Tremmellui Dardenui, jaunasis puolėjas gavo galimybę atsiskleisti visu gražumu. Smagu, kad suteiktomis galimybėmis puolėjas sėkmingai naudojasi. Be to, šį sezoną Mindaugas sukaupė daug patirties ir Eurolygoje, ir VTB Vieningosios lygos kovose, tad dabar žaidžia labai brandų krepšinį ir yra vienas komandos lyderių.

Finalas nesibaigė, tačiau trečiasis mačas Kaune gali būti lemiamas. Jei „Žalgiris“ iškovos trečiąją pergalę, vilniečiai šansų jau neturės. Po to liks tik formalumas – užpildyti protokolą ir pasveikinti „Žalgirį“ 15-ąjį kartą laimėjus čempionų titulą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų