Pereiti į pagrindinį turinį

LKL finalininkų ginklai tebėra aštrūs

2009-05-19 09:00
Finalas: artėja "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" akistatų kulminacija.
Finalas: artėja "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" akistatų kulminacija. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Šios dienos dvikova – lyg viskas prasidėtų iš naujo. Taip apie komandų nuotaikas prieš penktąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes kalbėjo Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" strategai.

Kol kas vilniečiai pirmauja mače iki keturių pergalių 3:1 (94:84, 100:58, 84:110, 100:94) ir turi galimybę šiandien Kauno sporto halėje užbaigti sezoną bei savo trofėjų kolekciją papildyti dar LKL čempionų žiedais.

"Žalgiris" sieks kitokio pabaigtuvių scenarijaus.

"Nėra ir negali būti jokių kalbų, kad finalo baigtis jau nulemta. Tie susitikimai, kuriuos pralaimėjome ar laimėjome, – praeitis, šiam etapui padėjome tašką. Dabar žiūrime tik į priekį ir rimtai rengiamės kitai finalo dvikovai, – sakė dienraščiui žalgiriečių vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. – Tikimės būti stipriausios sudėties, nors smulkios traumos, kasdieniai skausmeliai neduoda ramybės ne vienam žaidėjui. Tačiau vyrai nesiskundžia, neieško priežasčių papildomam poilsiui."

G.Krapikas viliasi, kad šiandien padėti ekipai visa jėga galės vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas. "Jis savaitgalį treniravosi, ruošiasi žaisti", – teigė treneris.

Vakar "Žalgirio" krepšininkai dalyvavo klubo partnerio – restorano "McDonald's" surengtame susitikime su sporto aistruoliais. Žvaigždžių alėjoje, kurioje savo delnų įspaudus yra palikę Arvydas Sabonis, Edas Cota, Mindaugas Timinskas, Tanoka Beardas, Dainius Šalenga, Darjušas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, įamžintas ir E.Žukauskas.

"Lietuvos ryto" vyriausiojo trenerio Rimo Kurtinaičio nuomone, rungtynės Kaune bus tokios pat atkaklios, kaip ir ketvirtasis mačas Vilniuje.

"Ir mes, ir "Žalgiris" turi pakankamai LKL finalų patirties, ir visiškai nesvarbu, kas buvo anksčiau, – ar plius keturiasdešimt, ar minus trisdešimt. Tos dienos praėjo, todėl neabejoju, kad nauja kova vėl bus įtempta, – kalbėjo R.Kurtinaitis. – Be to, komandos jau "prisitrynė" viena prie kitos, daugiau turbūt nebus rezultatų po 110 taškų. Mes sieksime pergalės, bet žinome, kaip sunku žaisti Kaune. Žalgiriečiai – puiki komanda, jie jau išbrido iš savo problemų ir yra pavojingi varžovai."

R.Kurtinaitis tikisi, kad jo ekipos žaidėjai atsigavo po dramatiškų ketvirtųjų rungtynių, nes turėjo vieną laisvą dieną, o savaitgalį treniravosi įprastu ritmu.

"Į Kauną važiuosime sekmadienio vakarą, o pirmadienio rytą susirinksime į halę pamėtyti", – pridūrė vilniečių treneris.

LKL mažasis finalas jau baigėsi – bronzos medalius šeštą kartą iš eilės ir aštuntą kartą lygos istorijoje iškovojo "Šiaulių" krepšininkai.

Lemiamose – penktosiose – serijos rungtynėse šiauliečiai namuose 80:73 (19:21, 20:23, 20:12, 21:17) įveikė Klaipėdos "Neptūną".

Pirmuosius du susitikimus Antano Sireikos auklėtiniai buvo laimėję vienodais rezultatais – 101:93, o trečiąją ir ketvirtąją dvikovas pralaimėjo – 90:95 Klaipėdoje ir 75:78 – Šiauliuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų