Pereiti į pagrindinį turinį

LKL veršis diržus, bet nebankrutuos

2009-05-22 09:00
Įžvalgumas: pajutęs artėjančią ekonomikos krizę anksčiau nei buvusi Vyriausybė, Š.Kliokys pasirūpino, kad LKL turėtų finansinių rezervų.
Įžvalgumas: pajutęs artėjančią ekonomikos krizę anksčiau nei buvusi Vyriausybė, Š.Kliokys pasirūpino, kad LKL turėtų finansinių rezervų. / Tomo Raginos nuotr.

Prieš kelias dienas pasibaigęs 16-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas buvo vienas sunkiausių dėl ekonominės padėties. Tačiau niekas negali pasakyti, ar kiti metai lygai nebus dar sunkesni.

LKL prezidentas Šarūnas Kliokys šiuo metu džiaugiasi savo įžvalgumu. Praėjusiais metais pajutęs artėjančią ekonomikos krizę, jis pasiūlė atsisakyti premijų stipriausioms LKL komandoms. Dabar šie pinigai, traukiantis rėmėjams, lygai gali tapti gelbėjimo ratu.

Tačiau kas laukia Lietuvos krepšinio klubų, Š.Kliokys nesiėmė spėlioti.

– Kaip vertinate 16-ąjį LKL čempionatą? – pasiteiravome LKL prezidento Š.Kliokio.

– Sezonas buvo geras ir įdomus. Manau, pavyko finalas, intriguojanti kova vyko dėl trečiosios vietos. Įvertinus sunkmečio sąlygas, kurias turėjo išgyventi visas sportas, kartu ir krepšinis, galima teigti, kad sezonas tikrai pasisekęs.

– LKL ilgai rėmusi "Mažeikių nafta" tapo Lietuvos krepšinio federacijos didžiausia rėmėja. Ar ši įmonė ir toliau rems LKL?

– Neaišku. Tačiau, galvojant apie krepšinį, reikia galvoti apie jo visumą, o ne tam tikrą jo dalį. Pasirašiusi sutartį su federacija, "Mažeikių nafta" rems visą šalies krepšinį, visų pirma – vaikų ir moterų. Vis dėlto galvoju, kad ši bendrovė rems ir LKL, tik sumos gali būti mažesnės.

– Teko girdėti, kad žada trauktis ir dar viena didelė LKL rėmusi bendrovė?

– Iš tiesų rėmėjų bus mažai. Kaip ir visa Lietuva, LKL turės verstis su mažesniu biudžetu ir stipriai susiveržti diržus.

– Ar šį sezoną baigiate be skolų?

– Neturime jokių įsiskolinimų ir net tam tikrą dalį pinigų sutaupysime kitam sezonui. Praėjusiais metais jaučiau, kad artėja sunkus laikas ekonomikai, todėl ir nutariau, kad nebus prizinio fondo LKL klubams, o geriau sukaupsime rezervą ateičiai. Šis sprendimas pasiteisino ir tai gali tapti mūsų gelbėjimo ratu.

– Kokia LKL klubų perspektyva kitam sezonui?

– Kaip ir buvau žadėjęs, visi klubai baigė čempionatą. Kitas klausimas – kaip jie baigė, ar turi skolų? Bet tai – vidinis klubų reikalas. Tačiau beveik nekyla abejonių, kad krepšinio klubai turės mažesnių ar didesnių įsiskolinimų, nes jų turi ir visas šalies verslas. Birželį susirinkusi LKL valdyba diskutuos, ką ir kaip toliau daryti.

– Kaip jūs, LKL prezidentas, vertinate "Lietuvos ryto" puolėjo Donato Zavacko elgesį po paskutiniųjų LKL finalo rungtynių ir jo pareiškimus Kauno atžvilgiu?

– Pritariu ir Ramūno Butauto, ir Rimo Kurtinaičio nuomonei, kad reikia daugiau moralumo, etikos ir garbingo elgesio. Tokios nuostatos turėtų būti ypač svarbios mūsų žaidėjams. Iš kitos pusės, lygiai to paties palinkėčiau mūsų sirgaliams – ir Kauno, ir Vilniaus, kad nebūtų provokacijų, nereikalingų skatinimų labiau emocionalų žaidėją išreikšti savo netinkamą požiūrį. Tokie konfliktai vieniems sukelia stiprių emocijų, kitiems – nuoskaudų. O LKL sprendimas dėl D.Zavacko poelgio, dėl to, kas vyko sporto halėje, bus priimtas artimiausiu laiku.

– Jeigu LKL nesureaguos į D.Zavacko išsišokimus, "Žalgiris" ketina boikotuoti LKL uždarymo šventę. Ką manote apie tai?

– Būtų labai blogai ir nepateisinčiau tokio "Žalgirio" elgesio. Sprendimai bus priimami, bet nereikia gąsdinti boikotais, nes tai, mano manymu, nėra tinkamas požiūris. Jeigu "Žalgiris" iš tiesų boikotuotų LKL šventę, tai būtų blogai visiems – krepšiniui, klubui, bendrai visai Lietuvai, jeigu žiūrėsime iš Eurolygos pozicijų. Tai tvirtinu žinodamas Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu nuomonę šiuo klausimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų