Pereiti į pagrindinį turinį

L.Woodsas dar moka paklausti lietuviškai

L.Woodsas dar moka paklausti lietuviškai
L.Woodsas dar moka paklausti lietuviškai / Rokas Medonis

Lorenas Woodsas Kaune sieks naujų aukštumų. Jis tikisi ne vien pakartoti triumfą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tačiau ir su "Žalgiriu" nustebinti Eurolygą.

Pernai sirgo už "Žalgirį"

Vakar 30-metis 218 cm ūgio L.Woodsas vėl grįžo į Lietuvą. Šalį, kurioje iškovojo kol kas vienintelį per savo karjerą čempiono titulą. 2007 m. gegužę amerikietis Vilniaus "Siemens" arenoje laistėsi šampano purslais po pergalės LKL čempionate ir tvirtino, kad norėtų grįžti į "Žalgirį".

Šis L.Woodso noras išsipildė ne iš karto, o po metų. Pernai vidurio puolėjas nusprendė pasirinkti kiek pelningesnį, nei "Žalgirio", Stambulo "Efes Pilsen" pasiūlymą.
Vos tik į Vilnių atvykusio L.Woodso pasiteiravus, ar jis dar prisimena kokį nors lietuvišką žodį, amerikietis lietuviškai paklausė: "Ką?"

Akivaizdu, kad jam liko ir daugiau prisiminimų iš sėkmingo pusės sezono "Žalgiryje", nes praėjusį sezoną jis atidžiai sekė "Žalgirio" rezultatus ir sirgo už savo buvusią komandą.

"Praėjusiais metais norėjau taip pat žaisti "Žalgiryje", turėjau gerą pasiūlymą, tačiau manęs labai siekė ir Davidas Blattas (tuometis "Efes Pilsen" treneris – red.past.). Su juo esame geri pažįstami, taip jis mane ir suviliojo, – juokėsi L.Woodsas. – Vis dėlto Turkijoje viskas susiklostė ne taip, kaip abu tikėjomės."

Konkuruoti nesirengia

Jis tikisi, kad "Žalgiryje" bus viskas kitaip: "Gerai pažįstu komandą, trenerius, žinau, ko galiu tikėtis ir ko jie iš manęs tikisi. Neabejoju, kad šiemet komandą pasirinkau teisingai."

Lorenui labiausiai gaila "Žalgirį" palikusio DeJuano Collinso, su kuriuo buvo labai susidraugavę.

"Tačiau ir be DC turėsime stiprią komandą – tokį įspūdį susidariau pažiūrėjęs į komandos sudėtį. Manau, galėsime siekti aukštų tikslų. Viskas priklausys nuo mūsų pačių, kaip greitai tapsime tikra komanda", – kalbėjo amerikietis.

Kaip ir diena anksčiau atskridęs kitas "Žalgirio" aukštaūgis Ratko Varda, L.Woodsas nė kiek neišgyveno dėl to, kad vienas iš kito gali atimti žaidimo minutes: "Turėti du gerus vidurio puolėjus naudinga bet kuriai komandai. Žinau R.Vardą ir jo galimybes. Todėl mes stengsimės duoti kuo daugiau naudos komandai, o ne konkuruoti tarpusavyje."
Kovą atsisveikinęs su "Efes Pilsen" L.Woodsas be darbo neliko. Jį pasikvietė NBA Hiustono "Rockets" klubas, tačiau ten vidurio puolėjas rungtyniavo epizodiškai.

NBA – ateities planuose

L.Woodsas dar turėjo galiojančią sutartį su "Rockets", tačiau pats pasiprašė paleidžiamas. Ir tapo dar vienu žaidėju, kuris NBA iškeitė į Europą.

"NBA, manau, dar išlieka tarp mano atsarginių variantų. Tikiuosi dar žaisti 5-6 metus ir jeigu bus galimybių, galbūt sugrįšiu į NBA. Tačiau šiuo metu man labai svarbu, kokį vaidmenį atliksiu komandoje. "Žalgiryje" žaisiu gerokai daugiau nei NBA komandoje, o finansinės sąlygos yra panašios, todėl ir nutariau rinktis Europos klubą", – aiškino pasirinkimo motyvus L.Woodsas.

Sekmadienį naujam sezonui besirengiantis "Žalgiris" turi sulaukti paskutiniojo sutartį turinčio legionieriaus – gynėjo Marcuso Browno.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų