Pereiti į pagrindinį turinį

Maskvos CSKA iš esmės keičia politiką

2009-06-09 23:59

Rusijos žiniasklaida praneša, kad šios šalies krepšinio milžinas Maskvos CSKA klubas iš esmės keičia savo politiką ir suka komandos jauninimo keliu.

Portalas newsru.com informavo, kad italą Ettorę Messiną, einantį CSKA komandos vyriausiojo trenerio pareigas, keičia Jevgenijus Pašutinas. Gali būti, kad E.Messina, dukart atvedęs komandą į Eurolygos čempionų sostą, liks dirbti konsultantu.

Taip pat teigiama, kad stipriai sumažinus CSKA biudžetą bus iš naujo kuriama komanda, galinti siekti aukščiausių tikslų. Žadama suteikti daugiau šansų jauniems rusų žaidėjams, kurie turėtų sudaryti du trečdalius komandos. CSKA generalinis direktorius Andrejus Vatutinas įsitikinęs, kad tokia komanda, treniruojama savo šalies trenerio, bus patrauklesnė investuotojams.

Nuo 2007-ųjų CSKA žaidžiantis lietuvis Ramūnas Šiškauskas turi sutartį su Maskvos klubu iki 2011 m. sezono pabaigos. Šiemet pripažintas geriausiu Rusijos čempionato krepšininku ir gavęs prestižinį Aleksandro Gomelskio vardo apdovanojimą, R.Šiškauskas Rusijoje sulaukė dar vieno įvertinimo – šįkart krepšininkų.

Rusijos sporto dienraštis "Sport Ekspres" 17-ąjį kartą apklausė Rusijos čempionate žaidusius krepšininkus, kurie geriausiu metų žaidėju pripažino CSKA puolėją R.Šiškauską.

Balsavime dalyvavo 80 žmonių, po 10 iš visų atkrintamosiose varžybose dalyvavusių komandų. Visi respondentai įvardijo geriausiųjų žaidėjų trejetą. Už pirmąją vietą buvo skiriami 3 taškai, už antrąją – 2, už trečiąją – 1.

R.Šiškauskas laimėjo ryškia persvara. Jam pirmą vietą skyrė 27 žaidėjai, o antram likusiam jo komandos draugui Viktorui Chriapai – tik 7. Iš viso lietuvis surinko 102, rusas – 37 taškus. Trečias apklausoje – Boštjanas Nachbaras iš Maskvos "Dinamo" (31 taškas).

Geriausiu Rusijos čempionato krepšininku R.Šiškauską įvardijo ir keturi jo komandos draugai – Trajanas Langdonas, Matjažas Smodišas, Nikas Zizis ir Viktoras Keiru.

Dar du Lietuvos krepšininkai Darjušas Lavrinovičius ir Artūras Javtokas užėmė 13-ąją ir 14-ąją vietas, surinkę atitinkamai 10 ir 9 taškus.

Iš viso apklausoje paminėti 42 žaidėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų