Pereiti į pagrindinį turinį

M.Balčiūnas: federacija ir akademija – kolegos

2012-09-01 11:40
M.Balčiūnas: federacija ir akademija – kolegos
M.Balčiūnas: federacija ir akademija – kolegos / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) jau kitą savaitę gali turėti naująjį kanclerį. Realiausias pretendentas šioms pareigoms – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Kaune įsikūrusios aukštosios universitetinės mokyklos senatui tokį pasiūlymą pateikė jos rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.

„Senato posėdis planuojamas ateinantį ketvirtadienį. Per jį ir paaiškės, ar Mindaugas bus patvirtintas universiteto kancleriu. Kandidatą šioms pareigoms turiu teikti aš. Manau, kad M.Balčiūnas yra geriausias kandidatas. Tai – labai perspektyvus, dalykiškas, su žmonėmis lengvai bendrą kalbą randantis specialistas. Jį pažįstu kaip mūsų akademijos buvusį dėstytoją. Tiek studentų, tiek akademinės bendruomenės atsiliepimai buvo tik geriausi. Mindaugas laikosi savo žodžio, nestokoja ryžto ir veržlumo“, – mūsų dienraščiui būsimojo kolegos savybes vardijo A.Skurvydas.

Anot rektoriaus, universiteto kancleris rūpinsis universiteto strategine plėtra, infrastruktūra bei žmogiškojo potencialo ugdymu.

M.Balčiūnas – LKKA auklėtinis, universitete praleidęs dešimt metų. Čia jis baigė bakalauro ir magistro studijas, apsigynė daktaro disertaciją.

„Į kanclerio pareigas buvo penki kandidatai. Mindaugas įveikė rimtus oponentus iš įvairių verslo bei visuomeninių organizacijų. Jo pranašumas buvo tas, kad jis labai gerai išmano sporto pasaulį, sėkmingai vadovauja šalies krepšinio federacijai“, – kalbėjo LKKA rektorius.

„Akademijos ir krepšinio federacijos veiklos kryptys labai panašios, esame kolegos. Skirtumas tik tas, kad vienos institucijos tikslas – rengti specialistus, vadybininkus, krepšinio ir fizinio rengimo trenerius, kitos – kuo efektingiau išnaudoti sukurtą produktą. Jau septynerius metus dirbu krepšinio federacijoje. Per tą laikotarpį pamačiau nemažai erdvės abiejų institucijų požiūrių į sporto specialistų rengimą suvienodinimui“, – teigė M.Balčiūnas.

– Ar jums buvo netikėtas LKKA rektoriaus pasiūlymas? – paklausėme LKF generalinio sekretoriaus.

– Krepšinio federacija su LKKA rengia vis daugiau bendrų projektų. Pavyzdžiui, Anglijos Vorčesterio universitetas siūlo pirmąsias Europoje tarptautines krepšinio trenerio magistro studijos, kurias kremta ir mūsų rinktinės krepšininkas Linas Kleiza. Šio LKF ir Kūno kultūros akademijos sumanymo mastas gerokai išaugo ir dabar tai – tarptautinis projektas. LKKA pasiūlymas man nebuvo netikėtas, nemažai apie tai kalbėjomės ir diskutavome.

– Koks akademijos auklėtinių indėlis į krepšinio federacijos veiklą?

– Organizaciniu požiūriu LKF per pastaruosius kelerius metus labai išaugo. Vykdome daug įvairių renginių ir projektų. Didžiausias įrodymas – 2011-ųjų Europos krepšinio čempionatas. Akademijos specialistų indėlis jį organizuojant buvo tikrai nemažas. Beveik visi organizacinio komiteto nariai, pradedant vadovu Mindaugu Špoku, yra išugdyti arba dar ir dabar dirba LKKA.

– Ar LKF prezidentas Arvydas Sabonis neprieštaravo, kad imtumėtės naujų pareigų?

– Pagrindinė mano darbų sritis federacijoje – finansavimo užtikrinimas. Su LKF vadovais tarėmės, kiek laiko ir jėgų užimtų darbas akademijoje ir kaip tai galėtų atsiliepti federacijai. Jei prezidentas Arvydas Sabonis ir LKF vykdomojo komiteto nariai neprieštaraus, rimtai svarstysiu LKKA pasiūlymą. Manau, kad galėčiau būti naudingas ir federacijai, ir aukštajai mokyklai. Tai – naujas mano gyvenimo iššūkis, bet jis labai prasmingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų