Pereiti į pagrindinį turinį

M.Kalnietis: laimėti finalą yra smagu

M.Kalnietis:    laimėti finalą yra smagu
M.Kalnietis: laimėti finalą yra smagu / Vaidoto Grigo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai apgynė Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionų titulą ir pasiekė rekordą, kurį pagerinti galės nebent jie patys – laimėjo šį turnyrą trečią kartą iš eilės.

Dovana kapitonui

Vakar lemiamoje dvikovoje kauniečiai 74:70 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą, kurios strategai šį sezoną bergždžiai ieško būdų, kaip sustabdyti „Žalgirį“.

Naudingiausiu Šiauliuose surengto BBL finalo ketverto turnyro žaidėju buvo pripažintas vienas čempionų lyderių Mantas Kalnietis. „Žalgirio“ komanda įspūdingai pasveikino savo kapitoną Paulių Jankūną, vakar šventusį savo 28-ąjį gimtadienį.

Dvikovą sėkmingiau pradėjo vilniečiai – 13:8, 26:18, tačiau netrukus žalgiriečiai juos pristabdė. Antrajame kėlinyje kauniečiai spurtavo 16:1 ir – 34:27. Rezultatyviai žaidė Tadas Klimavičius, P.Jankūnas, Mindaugas Kuzminskas, Marko Popovičius, M.Kalnietis. „Lietuvos rytas“ buvo priartėjęs – 34:33, bet vėl blykstelėjo M.Kuzminskas – 42:36.

Trečiajame kėlinyje, pasinaudoję „Žalgirio“ žaidėjų klaidomis ir netikslių metimų atkarpa, Vilniaus krepšininkai buvo persvėrę rezultatą savo naudai – 52:51, tačiau sėkme džiaugėsi neilgai. Milovanas Rakovičius dvitaškiu, o M.Popovičius ir M.Kuzminskas tritaškiais vėl sugrąžino iniciatyvą į Kauno ekipos rankas – 59:52.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui, po M.Popovičiaus tolimo šūvio ir R.Javtoko dvitaškio „Lietuvos ryto“ stovykloje suskambėjo gedulo varpas – 72:58. Vilniečiai nepatikėjo savo ausimis – 72:67, bet galiausiai buvo priversti tai padaryti.

Atsirevanšavo „Šiauliams“

Pusfinalyje žalgiriečiai sutriuškino arenos šeimininkus „Šiaulių“ krepšininkus 117:64 ir su kaupu atsilygino už pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate (81:92).

„Žalgiris“ nokautavo „Šiaulius“ jau per pirmąjį kėlinį. Kauniečiai užmėtė varžovus tritaškiais – per mačą iš viso pataikė 13 iš 20-ies tolimų metimų, o šiauliečiai – atitinkamai 5 iš 20-ies.

„Praėjusį kartą per LKL rungtynes čia stipriai nudegėme, todėl šįsyk koncentracija ir pasiruošimas buvo rimtesnis. Visi žaidėjai įvykdė trenerio nurodymus šimtu procentų, bet tokios lengvos pergalės nesitikėjome“, – sakė naudingiausiu „Žalgirio“ žaidėju šiame mače pripažintas T.Klimavičius.

„Neturiu žodžių apie turnyro organizavimą. Viena komanda per savaitę žaidžia keturias rungtynes, o kita ilsisi. Todėl toks rezultatas! Kauniečiai buvo pritvinkę jėgų, greiti, agresyvūs, o aš jau rungtynių pradžioje mačiau, kad mes neturime šansų,“ – piktinosi „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Bronza – rygiečiams

Šiauliečiai neatsigavo ir mačui dėl 3-iosios vietos – vakar jie 75:92 pralaimėjo Ramūno Butauto treniruojamiems Rygos VEF krepšininkams.

VEF pusfinalyje 61:89 pralaimėjo vilniečiams. „Lietuvos rytas“ atsirevanšavo rygiečiams už 2011-ųjų antausį BBL finalo ketverto turnyre (68:79).


Komentarai

Mantas Kalnietis, „Žalgirio“ gynėjas

Buvo geros rungtynės, susikrovėme pranašumą, tačiau jo vos neiššvaistėme – mačui baigiantis šiek tiek išsiderino mūsų gynyba. Laimėti finalą smagu, aš neskirstau, kuri lyga svarbi, o kuri – ne, tačiau reikia sutikti, kad, tarkime, LKL finalai iki tam tikro pergalių skaičiaus yra įdomesni. Ši pergalė suteikė mums psichologinį pranašumą prieš LKL finalą, bet serija prasidės nuo 0:0. Švęsti nėra kada, nes trečiadienį laukia LKL pusfinalis.

Aleksandras Trifunovičius, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris

Nesužaidėme taip, kaip norėjome, nesame patenkinti antrąja rungtynių dalimi. Tai mūsų antrasis trofėjus šį sezoną, stengsimės savo gerbėjams padovanoti jų daugiau.

Robertas Javtokas, „Žalgirio“ vidurio puolėjas

Finalas buvo sunkus. Puikiai suprantame, kad artėja sezono pabaiga, tiek mes, tiek vilniečiai yra pavargę emociškai ir fiziškai, bet finalas suteikė motyvacijos. „Lietuvos rytas“ norėjo atsirevanšuoti, o mes – dar kartą įrodyti, kad esame stipresni. Rungtynių pabaigoje per anksti patikėjome pergale, todėl varžovai mus prisivijo. Per daug atsipalaidavime, tačiau dabar tenka tik džiaugtis, kad viskas gerai baigėsi. Sunku pasakyti, kuo „Žalgiris“ šį kartą buvo stipresnis. Manau, kad fiziškai, bet neabejoju, kad vilniečiai taupo jėgas LKL čempionato finišui.

Aleksandras Džikičius, „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris

Jau galvojame apie LKL finalo seriją. Mūsų rungtynių grafikas įtemptas, tačiau tuo tuo nesiteisiname ir žengiame žingsnelį po žingsnelio į priekį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų