Pereiti į pagrindinį turinį

M.Mažeika dar nežino, kur žais

2010-08-21 23:59

Su Klaipėdos "Neptūno" žaidėjais sezonui besiruošiantis 25 metų gynėjas Martynas Mažeika dar nesiryžo prognozuoti, kur žais rudenį.

Treniruojasi visa jėga

"Su "Neptūno" vadovais šnekėjomės, tačiau nieko konkretaus nesutarėme, – kalboms, kad galbūt žais Klaipėdoje, už akių užbėgo M.Mažeika. – Esu labai dėkingas klubo treneriui Ryčiui Vaišvilai, leidusiam treniruotis kartu su komanda, įgyti geresnę sportinę formą."

Paklaustas, gal sulaukė konkrečių kvietimų, 192 cm krepšininkas nenorėjo konkretizuoti.

"Turiu kelis pasiūlymus iš Vokietijos, Italijos klubų. Yra daug šalių, kuriose galėčiau žaisti, tačiau konkrečių susitarimų dar nėra. Laukiu mėnesio pabaigos, tuomet bus viskas aiškiau", – apie sezono viziją kalbėjo klaipėdietis.

Įsiminė aistruoliai

Praėjusį sezoną M.Mažeika pradėjo Latvijoje, Rygos VEF klube, tačiau sausį persikėlė į Graikiją, aukščiausioje lygoje žaidžiančią Atėnų AEK komandą.

"Latvijoje turėjome gerą komandą, tačiau pritrūkdavo sėkmės rungtynėms baigiantis. Graikijoje – kitas žaidimo lygis. Ten atkakli kova vyksta visas 40 minučių", – "Klaipėdai" pasakojo vidutiniškai kiek daugiau nei po 5 taškus per susitikimą pelnydavęs atletas.

Graikija visame pasaulyje garsėja itin aršiais aistruoliais, kurių susirėmimai yra pasibaigę net tragiškai.

"Sirgaliams stebint žaidžiau gal tik du kartus, nes visuomet teko rungtyniauti be jų, – prisiminimais dalijosi M.Mažeika. – Dėl riaušių jie buvo neįleidžiami. Aršieji žiūrovai išlaužo viską, kas po ranka, varžybos dažnai nutraukiamos. Jie taip išreiškia meilę komandai. Kartais būna, kad visas varžybas aistruoliai nusisukę nuo aikštelės dainuoja, šūkauja – žaidimas jiems net nerūpi."

Atidėjo mintis apie rinktinę

Šią vasarą M.Mažeika buvo pakviestas į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rezervinės komandos stovyklą.

"Džiaugiuosi, kad sulaukiau kvietimo. Robertas Kuncaitis yra puikus treneris, su juo esu žaidęs ir praėjusią vasarą universiadoje, – iš Šilutės kilusį specialistą gyrė žaidėjas. – Komanda pasirodė neblogai, buvo smagu kartu parungtyniauti su kitais klaipėdiečiais."

Paklaustas, ar neturi vilčių patekti į pagrindinę rinktinę, pašnekovas teigė, jog tokias mintis paliko ateičiai: "Jei atvirai – nesitikėjau, kad pakvies į antrąją rinktinę. Manau, pateksiu ir į pagrindinę komandą. Pavyzdys – Arvydas Eitutavičius. Dar prieš porą metų kartu žaidėme "Neptūne", o dabar jis yra Lietuvos rinktinėje. Labai džiaugiuosi už jį. Kuo daugiau klaipėdiečių, tuo įdomiau. Linkiu, kad į dvyliktuką patektų dar vienas Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtinis Tomas Delininkaitis".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų