Quantcast

Moterys siunčia vyrams sėkmės linkėjimus

Lietuvos moterų rankinio rinktinė sėkmingai startavo pasaulio čempionato atrankos turnyre, o vyrai kovas pradės šiandien.

Įveikė favoričių ekipą

Olandijos mieste Emene mūsų šalies rankininkės, treniruojamos Rimanto Mikalausko ir Ernestos Žilienės, pirmosiose 2009 m. planetos pirmenybių atrankos Europos zonos 1-osios grupės rungtynėse 35:32 įveikė vieną favoričių – Čekijos nacionalinę ekipą.

"Abu kėlinius žaidimas buvo apylygis. Čekės buvo išsiveržusios į priekį trijų įvarčių skirtumu, tačiau mes agresyvia gynyba sušvelninome skirtumą, po to persvėrėme rezultatą savo naudai. Antroje mačo dalyje neatsipalaidavome nė akimirkai, ir varžovės, matyt, nesitikėjusios tokio pasipriešinimo, išsikvėpė. Iki dvikovos pabaigos likus maždaug dviem minutėms, pirmavome penkiais įvarčiais", – apie mačą dienraščiui papasakojo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris R.Mikalauskas.

Čekijos komandos strategas Jiržis Tkadlecas pripažino, kad jo auklėtinės nerado efektyvių vaistų prieš lietuvių lyderę Birutę Stellbrink: "Žinojome: šią žaidėją reikės prižiūrėti ypač atidžiai, tačiau ji vis tiek viena pelnė trečdalį Lietuvos komandos įvarčių."
Kitose grupės rungtynėse Olandija 37:21 (18:12) sutriuškino Didžiąją Britaniją, o Turkija 40:28 (23:14) – Graikiją.

Vakar lietuvės žaidė su britėmis, o rytoj išmėgins jėgas su graikėmis.

"Mačiau visų būsimųjų varžovių rungtynes. Olandžių ir turkių meistriškumas akivaizdžiai aukštesnio lygio. Manau, kad likusiose dvikovose būtent su jomis teks grumtis iš paskutiniųjų", – pridūrė R.Mikalauskas.

Į kitą atrankos etapą – atkrintamąsias varžybas – iš grupės pateks tik pirmąją vietą užėmusi rinktinė.

Pirmasis barjeras – olandai

Lapkričio 30-oji Emene taps Lietuvos ir Olandijos rankinio diena: tada pasaulio čempionato atrankos turnyrą vainikuos moterų ekipų susitikimas, o atsakomąsias 2010 m. Europos čempionato kvalifikacinio turnyro 7-osios grupės rungtynes žais vyrų komandos.

Šiandien mūsų šalies rankininkai, treniruojami Migliaus Astrausko, Artūro Juškėno ir Gintaro Savukyno, su olandais kovos Panevėžyje, naujoje "Cido" arenoje.

7-ojoje grupėje taip pat varžysis Ispanijos, Ukrainos ir Kipro atstovai. Su jais lietuviai rungtyniaus 2009-aisiais.

Po pertraukos pagrindinėje Lietuvos rinktinės sudėtyje – patyrę legionieriai: vartininkai Almantas Savonis (Diuseldorfo HSG, Vokietija), Arūnas Vaškevičius (Ciuricho "ZMC Amicitia", Šveicarija) ir Egidijus Petkevičius ("A.C.Filippos", Kipras), aikštės žaidėjai Vaidas Klimčiauskas ("Alpla HC Hard", Austrija), Robertas Paužuolis ir Andrius Stelmokas (abu iš Hanoverio-Burgdorfo TSV, Vokietija).

"Mes per pastaruosius pusantrų metų neturėjome tokios pajėgios komandos. Vien ką reiškia A.Savonio sugrįžimas", – sakė Lietuvos rinktinės vadovas Edis Urbanavičius.

Ukrainiečių staigmena

Rengdamiesi akistatai su Olandijos reprezentantais, mūsiškiai kontroliniuose mačuose pasidalijo po pergalę su baltarusiais – 23:25 (12:12) ir 25:24 (12:10).
Olandai jau pradėjo atrankos varžybas: jie 24:19 įveikė ukrainiečius, 40:16 sutriuškino Kiprą ir tapo 7-osios grupės lyderiais.

Antri – Pekino olimpiados bronzos medalių laimėtojai ispanai, 32:20 parklupdę Kiprą, tačiau netikėtai 23:25 pralaimėję Ukrainos rankininkams, kurie yra treti.

Susiklosčius grupėje tokiai situacijai, lietuviams atsiveria palankesnės,  nei anksčiau prognozuota, galimybės kovoti dėl vieno iš dviejų kelialapių į Europos čempionato finalinį turnyrą – teisę dalyvauti jame užsitikrins 1-ąją ir 2-ąją vietas užėmusios rinktinės.
Pajėgiausi Senojo kontinento rankininkai 2010 m. sausio 19–31 d. susirinks į Austriją.


Rezultatas

Lietuva–Čekija 35:32 (14:15). 2008 11 25. Emeno "Angelslo" arena, 300 žiūrovų. Teisėjai D.Sarajličius ir G.Vukušičius (Kroatija). Įvarčius pelnė: B.Stellbrink 12, A.Stankutė ir L.Bernatavičiūtė po 6, R.Latakaitė 5, A.Žukauskaitė 4, N.Palionytė 2/R.Tomečkova 7, I.Zamorska 6, L.Kysučanova ir A.Vojtiškova po 5, J.Simerska 4, H.Šterbova 2, P.Poznarova, M.Hrbkova ir P.Ručkova po 1.


Šiame straipsnyje: rankinismoterys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių