Pereiti į pagrindinį turinį

Naujieji LSKL čempionai - Mykolo Romerio studentai

2013-05-31 11:00
Naujieji LSKL čempionai - Mykolo Romerio studentai
Naujieji LSKL čempionai - Mykolo Romerio studentai / LSU nuotr.

2012-2013 metų LSKL I vaikinų grupės čempionais tapo Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai, kurie ketvirtadienį Kauno sporto halėje vykusiame LSKL didžiajame finale rezultatu 80:74 (24:15, 26:23, 15:21, 15:15) palaužė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus.

Tai naujas įrašas LSKL istorijoje. Iki šiol ši vaikinų ekipa niekada nebuvo tapusi šios lygos čempione.

LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojai MRU krepšininkai (12 pergalių, 4 pralaimėjimai), vedini Antano Udro ir Osvaldo Olisevičiaus, į priekį šoktelėjo jau pirmojo kėlinio pradžioje – 18:5.

Aidint pirmojo kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai LSU krepšininkas pataikė tritaškį ir skirtumą sumažino iki vienaženklio skaičiaus – 24:15.

Visgi, netrukus MRU vėl atstatė dviženklę taškų persvarą ir ją išlaikė iki didžiosios pertraukos – 50:38.

Trečiajame kėlinyje LSU kilo į lemiamą šturmą ir tai davė naudos: sumažintas skirtumas vos iki 3 taškų ir atkurta rungtynių intriga.

Likusi rungtynių dalis buvo labai įtempta – MRU pirmavo vos 3-6 taškais, tačiau atsilaikė iki dvikovos pabaigos ir šventė pergalę.

Nemaža dalis LSU (LSKL reguliariajame čempionate liko antri, 11 pergalių, 5 pralaimėjimai) žaidėjų patirties sėmėsi LKL pirmenybėse bei prieš lemiamas LSKL kovas stažavosi Kinijoje, tačiau tai jiems nepadėjo iškovoti LSKL aukso medalių – MRU šįkart buvo stipresni.

Prie MRU pergalės daugiausiai prisidėjo Arvydas Gydra, pelnęs 17 taškų, Osvaldas Olisevičius pridėjo 14, Antanas Udras – 13, Simas Buterlevičius – 12 tšk. (8 atk. kam.).

Iš LSU ekipos išsiskyrė Šarūnas Vingelis, surinkęs 17 taškų, Tomas Urbonas – 13, Arūnas Sakalauskas pridėjo 11, Paulius Petrilevičius – 10 tšk.

Priminsime, kad MRU ir LSU ekipos šiemet LSKL reguliariajame čempionate tarpusavyje žaidė du kartus ir pasidalijo po pergalę: 2012 metų lapkričio 12 dieną vilniečiai savo aikštėje Edo Nickaus auklėtinius sutriuškino net 25 taškų skirtumu - 91:66, tačiau LSU 2013 metų vasario 25 dieną namie atsirevanšavo 94:83.

„Išsipildė mūsų svajonė. Tai viena laimingiausių dienų mano gyvenime. Dar negaliu patikėti kas įvyko. MRU pirmą kartą per visą istoriją tapo LSKL čempionais! Tai kažkas iš fantastikos zonos“, - iškart po dvikovos džiaugsmu tryško čempionų treneris Vytautas Poteliūnas.

Anot jo, pergalę lėmė tai, kad vyrai žaidė iš širdies, negailėdami savęs.

„Mes greičiau už LSU nugalėjome jaudulį ir buvome lyg vienas darnus kumštis. Tikėjome, kad galime laimėti ir vadovavomės posakiu: vienas už visus ir visi už vieną. Ačiū vaikinams. Jie išties nusipelnė pagarbos.“

LSU stratego Edo Nickaus manymu, jo vaikinams pergalei pritrūko patirties.

„MRU – labiau patyrusi ir vyresnė komanda. Daugelis mūsų žaidėjų atkrintamosiose LSKL varžybose žaidė pirmą kartą ir galbūt nestokojo jaudulio. Visgi, noriu pagirti savo vaikinus. Esu patenkintas, kadangi jie kovojo iš paskutiniųjų“, - kalbėjo E. Nickus.

Prieš LSKL finalo kovą padrąsinančią kalbę rėžė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

„Šis Lietuvos studentų krepšinio lygos finalas – jau 15–asis. Prisiminus visą Lietuvos studentų krepšinio lygos istoriją apima džiugesys. Per tiek nedaug laiko pasiekėme neįtikėtinų rezultatų. Lietuvos studentų krepšinio rinktinė ne kartą kopė ant aukščiausių pakylų įvairiose studentiškose žaidynėse. 2007 metais tapome studentų universiados nugalėtojais. Drąsiai galime teigti – esame stipriausia studentų krepšinio lygoje Europoje! Šie metai tik įrodo, kad komandų pajėgumas ir meistriškumas su kiekvienais metais kyla“, - kalbėjo R. Cibauskas.

- Žaidėjų užsispyrimas ir troškimas siekti pergalių juos daro čempionais. Esame čempionų tauta. Tą tikrai žinote. LSKL komandos tęsia krepšinio tradicijas Lietuvoje, krepšininkai yra didžiausi mūsų šalies ambasadoriai ir pasididžiavimas. Džiugu matyti, kad sportas tampa prioritetu, o aukštųjų mokyklų planai ir užmojai plėtojant krepšinio tradicijas Lietuvoje – pavyzdys visai Europai“, - pridūrė jis.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų