Pereiti į pagrindinį turinį

NBA lietuviai – sprendimų kryžkelėje

2009-06-02 23:59 diena.lt inf.

Per žingsnį nuo finalo NBA sezoną baigusių lietuvių Žydrūno Ilgausko ir Lino Kleizos laukia nelengva vasara apsisprendžiant, kur ir kaip tęsti savo karjeras.

Ž.Ilgauskas nori likti

"Tiesą sakant, dar iki galo nesuvokiau, kas įvyko. Esu labai nusivylęs. Puikiai žaidėme per reguliarųjį sezoną, bet pralaimėjome, reikia pripažinti, geresnei komandai. Burnoje liko kartus skonis. Sunku nelaimėti, kai esi taip arti", – po nesėkmės Rytų konferencijos finale 2:4 prieš Orlando "Magic" pripažino Ž.Ilgauskas.

Penktadienį 34-ąjį gimtadienį švęsiantis lietuvis šią vasarą turės pats nuspręsti, ar nori dar metams likti Klivlando komandoje. Tokiu atveju kitą sezoną 221 cm ūgio vidurio puolėjas uždirbtų 11,5 mln. JAV dolerių.

Tačiau jei liks Ohajo valstijoje, Ž.Ilgauskas tai darys ne dėl pinigų. Nuo 1997 m. "Cavaliers" atstovaujantis milžinas iki šiol yra dėkingas klubui už kantrybę, kai krištolinės pėdos versdavo jį praleisti sezoną po sezono. Būtent su Klivlando ekipa lietuvis norėtų įgyvendinti didžiausią svajonę – laimėti NBA čempiono žiedą.

"Šią savaitę man sukanka 34-eri, todėl kažin, ar kur nors atrasiu žalesnių ganyklų, – poetiškai apie savo ateitį prabilo Ž.Ilgauskas. – Aš esu "kavalierius". Visada juo buvau. Jei kas nors drastiškai nepasikeis, norėčiau juo likti iki pat karjeros pabaigos, kad ir kiek metų dar žaisčiau."

"Karaliui" trūko paramos

Rudenį Ž.Ilgauskas greičiausiai sugrįš į pasikeitusią "Cavaliers" komandą. Reguliarųjį sezoną laimėję "kavalieriai" dar sykį suteikė daugybę skausmo miestui, kurio profesionalios komandos nėra laimėjusios nė vieno titulo nuo gūdžių 1964-ųjų.

"Jie turi vieną elitinį talentą – LeBroną Jamesą, lygos naudingiausią žaidėją ir turbūt geriausią krepšininką visoje planetoje. Bet, išskyrus LeBroną, kuris serijoje rinko 38,5 taško, 8,3 atkovoto kamuolio ir 8 rezultatyvius perdavimus, "Cavaliers" turi būrį žaidėjų, galinčių atlikti tik konkrečias užduotis. Jie protingi, stiprūs ir atkaklūs, tačiau vis dėlto tėra ribotų galimybių krepšininkai", – "Cavaliers" nesėkmės priežastis analizavo ESPN apžvalgininkas Chrisas Broussardas.

Amerikiečio svarstymuose buvo skirta vietos ir Ž.Ilgauskui. "Andersonas Varejao galėtų būti labai geras krašto puolėjas, jei žaistų su tokiu monstru kaip Dwightas Howardas ("Magic" lyderis – red. past.). Tačiau jis žaidžia šalia Ilgausko, kuris sensta ir tapo švelniu žaidėju", – pridūrė C.Broussardas.

Tikėtina, kad kitais metais Ž.Ilgauskas jau nebus pagrindinis "Cavaliers" vidurio puolėjas. Juolab kad Klivlando komanda gali sutaupyti papildomus 14 mln. dolerių naujiems žaidėjams, jei karjerą nuspręs baigti 34-erių veteranas Benas Wallace'as.

L.Kleizai patinka Denveryje

Kai sezono pradžioje nepavyko sutarti dėl naujo ketverių metų 20 mln. dolerių kontrakto su Denverio "Nuggets", L.Kleiza užsiminė apie galimybę žaisti Europoje.

Dabar tokių minčių Lietuvos rinktinės puolėjas atsisakė. "Kitais metais žaisiu NBA, noriu tai daryti, – laikraščiui "Denver Post" sakė L.Kleiza. – Bet jei gaučiau gerą pasiūlymą, reikėtų jį rimtai svarstyti."

L.Kleiza pakartojo, kad ir toliau norėtų vilkėti "Nuggets" marškinėlius. Tačiau po sezono 24 metų 203 cm ūgio puolėjas tapo apribotu laisvuoju agentu. Tai reiškia, kad kitos komandos gali lietuviui siūlyti sutartis, bet jis liks Denverio klube, jei šis pasiūlys analogiškas sąlygas.

Tiesa, visiškai tikėtina, kad L.Kleizos gali ir neužgriūti pasiūlymų lavina. Šią vasarą vos kelios NBA komandos turės laisvų dolerių, o paties lietuvio žaidimo kreivė antroje sezono pusėje krito žemyn. Tai reikštų, kad L.Kleiza "Nuggets" ekipoje kitą sezoną žaistų už 2,7 mln. dolerių atlygį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų