Pereiti į pagrindinį turinį

"Neptūną" paliko R.Vaišvila

2009-07-10 23:59
"Neptūną" paliko R.Vaišvila
"Neptūną" paliko R.Vaišvila / Vytautas Liaudanskis

"Labai ilgai svarsčiau. Nėra ten tokie dideli pinigai, kaip kiti įsivaizduoja. Nėra ten rojus", – dievagojosi dirbti į Kiniją išvyksiantis buvęs "Neptūno" komandos vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila.

"Apsisprendžiau nesulaukdamas iš klubo jokio konkretumo. Kad bent konkrečiai būtų pasakę – iki kada ir ko laukti. Nenoriu laukti rugsėjo, kai galbūt kas nors paaiškės. Neturėjau kito pasirinkimo, – teisinosi metams su Sanjango miesto krepšinio komanda sutartį sudaręs olimpinių žaidynių prizininkas, pavasarį su "Neptūnu" ketvirtą vietą Lietuvos krepšinio lygos čempionate užėmęs specialistas. – Nežinia dėl ateities nulėmė priimti kinų pasiūlymą."

R.Vaišvilai vykti į Kiniją pasiūlė Klaipėdoje pastaraisiais metais gyvenantis kinas Dong Dongas.

"Jau buvau nuskridęs į naująjį klubą, – prisipažino specialistas. – Su komanda nebuvau susitikęs, nes krepšininkai atostogauja, tačiau iš įrašų galėjau spręsti, kad Kinijos krepšinio, ypač stipriausių komandų, lygis aukštas. 4 mln. gyventojų turinčio Sanjango komanda žaidžia aukščiausioje lygoje, kurioje rungtyniauja 18 ekipų. Sužaidus du ratus, geriausių aštuonių penketukų laukia atkrintamosios kovos. 2008 metais Sanjango krepšininkai tapo Kinijos vicečempionais, o šiais metais liko tik dvylikti."

Lietuvos treneris pastebėjo, kad ekipai reikia dviejų aukštaūgių žaidėjų.

"Kviesiu tik lietuvius, – neslėpė strategas. – Jau esu pasiūlęs konkretiems krepšininkams ir laukiu iš jų atsakymų. Ką kviečiu? Kol kas nenoriu sakyti."

R.Vaišvila buvo atviras, kad "Neptūnas" jam yra skolingas atlyginimą už pusantro mėnesio.

"Apie premijas už gerą sezoną – net nesvajoju", – šyptelėjo vienus metus stipriausioje Klaipėdos komandoje dirbęs treneris.

Apsisprendimas: R.Vaišvila Kinijoje turtų nesusikraus, tačiau bent duonai užsidirbs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų