Pereiti į pagrindinį turinį

"Neptūno" jubiliejaus išvakarėse – nežinia

2009-08-19 18:00
Nerimas: klubo direktorius E.Prižgintas neturi ramybės dėl praėjusio sezono skolų.
Nerimas: klubo direktorius E.Prižgintas neturi ramybės dėl praėjusio sezono skolų. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Rugsėjo 1-ąją 45-ąjį gimtadienį švęsianti "Neptūno" krepšinio komanda vis dar gyvena nežinioje, nors kai kurios šalies ekipos jau pradėjo ruoštis naujajam sezonui.

Skolos kankina daugelį

Klubas vis dar skolingas žaidėjams ir treneriams už pusantro mėnesio. Apie liūdną situaciją uostamiestyje Vilniuje susirinkusius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos narius informavo "Neptūno" klubo direktorius Egidijus Prižgintas.

Klaipėdiečių ekipos vadovas, kaip ir daugelis LKL klubų atstovų, neslėpė, jog turi skolų ir kol kas nemato šviesos tunelio gale.

"Tik Lietuvos krepšinio grandai formuoja žaidėjų sudėtis, o kitos komandos iš pradžių nori išsivaduoti iš skolų, tik po to žiūrėti į priekį, – dienraščiui sakė E.Prižgintas. – Atstovai informavo apie turimas skolas ir planus, kaip jas grąžins. Net "Šiaulių" klubo vadovai irgi neslėpė, jog šie metai patys sunkiausi per visus klubo egzistavimo metus. Iš LKL vidutiniokų – tik Panevėžio "Techaso" ir vienos Kauno komandos atstovai dievagojosi, jog neturi skolų."

Žaisti nori visi

Nors ir sunkmetis, visų susirinkime dalyvavusių komandų atstovai patvirtino startuosiantys artėjančiame LKL sezone. Nežinia gaubė tik Marijampolės "Sūduvą", kurios atstovų nebuvo sostinėje.

Valdybos nariai nutarė, kad konkretūs sprendimai dėl pirmenybėse dalyvausiančių komandų bus priimti pirmąjį rugsėjo savaitgalį. Tuomet bus žinoma ir apie suvalkiečių penketuko gyvavimą ar laidotuves.

Apie "jungtuves" oficialiai patvirtino Kauno komandų "Kaunas-Triobet" ir "Aisčių" atstovai. Tiesa, koks bus susijungusių komandų pavadinimas – nebuvo atsakyta. Jis priklausys nuo krepšininkus remsiančių verslininkų.

Pritarė uteniškiams

Valdybos nariai, suprasdami esančią situaciją, pritarė Utenos "Juventus" klubo prašymui dėl stojamojo mokesčio. Uteniškiai, primindami sunkią šalies ekonominę situaciją, prašė, kad "Juventus" klubui stojimo mokestis būtų išdalytas dalimis.

LKL debiutantai pageidavo didžiąją dalį stojimo mokesčio sumos – 250 tūkst. litų – leisti sumokėti iki rugsėjo 1 d., o likusią dalį – 100 tūkst. – iki kitų metų rugsėjo 1 d.

E.Prižgintas buvo tarp tų, kurie balsavo, jog pritaria aukštaičių prašymui.

"Puikiai suprantu, kaip šiais laikais sunku rasti pinigų, – sakė klaipėdietis. – Juolab kad uteniškiai neprašė sumažinti mokesčio, tik leisti jį sumokėti dalimis."

Kiek bus komandų pirmenybėse, susirinkimo dalyviai negalėjo atsakyti ir dėl pavasarį Nacionalinės krepšinio lygos čempionų vardą laimėjusio Prienų "Rūdupio". Sportiniu principu LKL vietą iškovoję prieniškiai yra priklausomi nuo, kaip sparčiai bus tvarkoma jų sporto arena. Jei iki spalio pradžios salė bus sutvarkyta, šalies krepšinio aistruoliai stipriausioje lygoje išvys pirmą kartą žaisiančią Prienų komandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų