Pereiti į pagrindinį turinį

Nesėkmės neužtemdė rankininkių optimizmo

2013-10-29 08:04
L.Bernatavičiūtė – rezultatyviausia atrankos turnyro žaidėja po dviejų turų.
L.Bernatavičiūtė – rezultatyviausia atrankos turnyro žaidėja po dviejų turų. / Simono Švitros nuotr.

Lietuvos rankininkės Europos čempionato atrankos varžybose stebuklų kol kas nesukūrė, tačiau parodė, kad turi optimistiškai nuteikiančių rezervų.

Spalio 24-ąją Zaporožėje tik 27:30 pralaimėjusios ukrainietėmis ir dėl sudėtingų oro sąlygų gerokai vėlavusios sugrįžti namo, praėjusį sekmadienį Lietuvos rankininkės Panevėžyje 31:38 nusileido triskart olimpinėms čempionėms danėms.

"Iš pradžių mūsų žaidėjas sutrikdė varžovių titulai ir vardai, tačiau kai įtampa atslūgo, pradėjome žaisti labai neblogą rankinį", – apie dvikovą su Danijos komanda sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

– Treneri, pasirengti Europos čempionato atrankos rungtynėms su ukrainietėmis ir danėmis teko kiek daugiau nei per savaitę. Ar esate patenkintas komandos žaidimu?

– Mūsų jaunai komandai svarbiausia – kaupti patirtį ir grūdintis ateities kovoms. Džiaugiuosi, kad Zaporožėje ir Panevėžyje žaidėme neblogai, kovingai. Ukrainietės tikriausiai tikėjosi mus lengvai įveikti, todėl vos  nenukentėjo. Danės – pasaulio rankinio elito atstovės, jos pranoksta mus meistriškumu, tad stengiausi dažnai keisti žaidėjas. Rungtynių pabaigoje sušvelninome skirtumą ir garbingai jas užbaigėme. Be to, į  Panevėžį atvykome tik šeštadienį apie pusę aštuonių ryto, gerokai vėliau nei mūsų varžovės, bet dar spėjome, kad ir paskubomis, surengti treniruotę.

– Ar mūsų rinktinė dar turi rezervų?

– Dvikovos su stipriausiomis Europos komandomis mūsų rankininkėms – labai naudingos. Būtent tokių tarptautinių rungtynių mūsų šalies komandoms ir trūksta. Pradžia padaryta, tačiau turime pasiraitoti rankoves ir tęsti darbą. Dabar labai svarbu, kad surastume pajėgių varžovių kontrolinėms varžyboms. Tai padėtų rinktinei augti. Reikės iš naujo peržiūrėti užsienio klubuose rungtyniaujančių mūsų legionierių sąrašą, galbūt pavyks kurias nors iš jų pasikviesti. Šį kartą mums nepadėjo traumuota Birutė Stellbrink. Ji labai sustiprintų ekipą, tačiau, kita vertus, svarbu, kad legionierės atvyktų ne tik į oficialias, bet ir į kontrolines dvikovas. Kalbėsimės su Lietuvos rankinio federacijos vadovais, tarsimės, ką galėtume padaryti, kad žengtume į priekį.

Po dviejų atrankos varžybų turų rezultatyviausių žaidėjų lyderė – Laima Bernatavičiūtė, pelniusi 19 įvarčių. Vokietės Susannos Müller ir austrės Sonjos Frey sąskaitose – po 18 įvarčių.

Kitas Europos čempionato atrankos 1-osios grupės rungtynes Lietuvos rankininkės žais 2014-ųjų kovo mėnesį su Austrijos komanda, kuri 27:42 pralaimėjo Danijos ekipai ir 34:28 įveikė Ukrainos atstoves.

Į finalo turnyrą, kuris kitąmet vyks Kroatijoje ir Vengrijoje, pateks 1–2 vietas užėmusios rinktinės.

Statistika

Lietuva–Danija 31:38 (12:21). 200 žiūrovų. D.Šatkauskaitė 9 įvarčiai, I.Mockevičiūtė ir L.Bernatavičiūtė po 5, R.Latakaitė-Willig 4/L.K.Burgaard ir C.Dalby po 5, M.B.Gravholt, K.Kristiansen, A.O.Norgaard ir S.Jorgensen po 4.

Austrija–Ukraina 34:28 (18:12). 800 žiūrovų. B.Scheffknecht 13, S.Frey 10, K.Engel 5/V.Borščenko 8, O.Nikolajenko 5, A.Pidpalova 4.

1-oji grupė

1. Danija  2  0  0  80:58  4
2. Ukraina  1  0  1  58:61  2
3. Austrija  1  0  1  61:70  2
4. Lietuva  0  0  2  58:68  0

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų