Pereiti į pagrindinį turinį

Pabaltijo olimpiečių gretas retina traumos

2012-05-16 09:08
Pabaltijo olimpiečių gretas retina traumos
Pabaltijo olimpiečių gretas retina traumos / Scanpix nuotr.

Artėjančių Londono vasaros olimpinių žaidynių karštinė vis stipriau jaučiama ir Latvijoje bei Estijoje.

Koją pakišo avarija

Daugumos latvių dėmesį yra prikaustęs pasaulio ledo ritulio čempionatas, tačiau mūsų kaimynai džiaugiasi ir gausėjančiomis olimpiečių gretomis.

Paskutinį atrankos barjerą įveikė stalo tenisininkas Matissas Burgis – jis Katare surengtame turnyre pateko į laimingųjų dešimtuką. 22-ejų žaidėjas, Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) pasaulio reitinge užimantis 173-iąją vietą – pirmasis Latvijos stalo tenisininkas, prasibrovęs į olimpiadą.

Nepasisekė dziudo imtynininkui Vladimirui Osnačiui (svorio kategorija daugiau nei 100 kg). Jis – vienas iš trijų Latvijos dziudo meistrų, iškovojusių kelialapius į žaidynes, tačiau Vladimiras negalės jose dalyvauti.

V.Osnačius neatsigavo po kraupios avarijos, kurią patyrė Turkijoje. Mikroautobuso, kuriuo sportininkas ir jo draugas važiavo po atostogų, vairuotojas užsnūdo prie vairo. Automobilis dideliu greičiu rėžėsi į apsauginę betoninę greitkelio sieną.

Dziudo imtynininkui buvo sutrenktos galvos smegenys, sulaužyti dubens kaulai, į plaučius išsiliejo kraujas. V.Osnačiui, kuris buvo viena didžiausių Latvijos olimpinių vilčių, atliktos kelios sudėtingos operacijos.

Viena lyderių – operuota

Estai daug tikisi iš fechtuotojo Nikolajaus Novosiolovo. Jis šiuo metu – Tarptautinės fechtavimosi federacijos (FIE) pasaulio reitingo lyderis.

Neseniai N.Novosiolovas laimėjo tarptautinį „Didžiojo prizo“ serijos turnyrą Švedijoje „Challenge Bernadotte“.

Dziudo imtynininkas Martinas Padaras (svorio kategorija daugiau nei 100 kg) spėjo įšokti į nuvažiuojantį traukinį: jis nesukaupė pakankamai reitingo taškų, kad iškart užsitikrintų vietą olimpiadoje, bet pateko tarp atletų, sulaukusių Europos dziudo sąjungos (EJU) malonės.

M.Padaras bus vienas galimų Lietuvos dziudo meistro Mariaus Paškevičiaus varžovų. Estas – 2009-ųjų Europos čempionas ir 2002-ųjų vicečempionas, per Pekino olimpiados atidarymą buvo savo šalies delegacijos vėliavnešys.

Iš olimpiečių rikiuotės iškrito pajėgiausia Estijos šuolininkė į tolį, 2009-ųjų Europos uždarų patalpų čempionė Ksenija Balta. Jai Suomijoje atlikta kelio operacija.

Diskininkai dar neįsimėtė

Sėkmingiausiai šį sezoną pradėjusių disko metikų dešimtuke kol kas nėra Pekino olimpiados čempiono Gerdo Kanterio ir 2011-ųjų pasaulio studentų universiados čempiono Marto Israelio.

Abu Estijos atletai yra įvykdę olimpinius A lygio normatyvus, bet 2012-uosius pradėjo vangiai: G.Kanteris pasaulyje yra kol kas 14-asis (65,57 m), o M.Israelis – 30-asis (62,86 m).

Dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna šiemet yra numetęs diską 65,93 m, tačiau pirmajame „Deimantinės lygos“ varžybų etape Katare nusileido G.Kanteriui – rezultatai atitinkamai 63,99 m ir 65,57 m, bet aplankė M.Israelį, kuris nusviedė įrankį 62,82 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų