Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio rinktinė neatsilaikė prieš TEO

2008-10-24 09:00
Pasaulio rinktinė neatsilaikė prieš TEO
Pasaulio rinktinė neatsilaikė prieš TEO / Roko Medonio nuotr. Lyderė: C.Langhorne (su kamuoliu) nemažai prisidėjo prie TEO sėkmės.

Vilniaus TEO debiutas "Siemens" arenoje pažymėtas įspūdinga pergale 72:64 prieš Eurolygos čempionių titulą ginančią Maskvos srities "Spartak".

Savininkui nelaikė nervai

"Tikėjausi, kad kovosime, stabiliai žaidėme apie 38 min. O jeigu varžovės nežaidė taip, kaip gali, tai yra jų bėdos, mes tuo turime naudotis. Tačiau būkime realistai ir nepervertinkime savęs, dar tik pirmas etapas. Kai komanda laimi prieš stiprią ekipą, paskui pralaimi prieš silpną, dažnai tokios pergalės vertinamos kaip "netyčia" ar "pasisekė", – po rungtynių į euforiją neskubėjo pulti TEO treneris Rūtenis Paulauskas.

WNBA žvaigždžių perpildyta ir pasaulio rinktine dažnai vadinama "Spartak" ekipa nokaute atsidūrė jau po pirmų minučių, kai vilnietės išsiveržė į priekį 13:2. Šabtajaus Kalmanovičiaus valdomas Rusijos klubas beviltiškai bandė atsitiesti, o antrajame ketvirtyje, kai skirtumas tarp komandų artėjo prie 20 taškų ribos, komandos savininkas neslėpdamas pykčio kuriam laikui paliko areną.

Po pertraukos svečių ekipa laimėjo atkarpą 9:0 ir priartėjo iki 34:43. Tačiau R.Paulausko paprašyta minutės pertraukėlė TEO krepšininkėms padėjo sugrįžti į vėžes. Po tikslių Dainos Staugaitienės, Gintarės Petronytės ir Crystal Langhorne atakų vilnietės vėl trūktelėjo į priekį 16:2 bei susigrąžino saugią persvarą (59:36).

Atkovojo daugiau kamuolių

"Mūsų žaidėjos pirmą kėlinuką miegojo, antrą pradėjo pusryčiauti, o ketvirtą jau nebebuvo laiko", – apie savo komandos žaidimą kalbėjo Š.Kalmanovičius.

Nepaisant įspūdingos persvaros, paskutinis ketvirtis tapo tikru išbandymu aikštės šeimininkėms. "Spartak" įsibėgėjo ir pradėjo tirpdyti skirtumą. Vis tik pavyti TEO varžovėms neužteko laiko ir vilnietės pelnytai 72:64 šventė pirmą pergalę šiais metais Eurolygos turnyre.

"TEO buvo geresnė komanda. Jei turėdami Iriną Osipovą, Dianą Taurasi ir Lauren Jackson pralaimėjome "lentą", ir pralaimėjome žiauriai, tai ką ir kalbėti", – sakė "Spartak" savininkas Š.Kalmanovičius.

Vienomis geriausių aukštaūgių pasaulyje laikomos minėtos trys krepšininkės kartu atkovojo tik 9 kamuolius, o kovą po krepšiais TEO laimėjo net 48:32. "Sėkminga kova po krepšiais buvo viena pagrindinių pergalės priežasčių", – po mačo pripažino ir R.Paulauskas. Be to, Rusijos ekipos krepšininkės pataikė tik 13 iš 27 baudos metimų (48,1 proc.).

Oficialiai – 300 žiūrovų

Š.Kalmanovičius pastebėjo, kad "Spartak" kasmet pralaimi antrąsias rungtynes Eurolygoje – pernai taip nutiko Gdynėje, šiemet Vilniuje. "Bet Paulauskui pralaimėti negaila, kaip ir geriau nusileisti lietuvėms, negu lenkėms. Nepaisant tokių nesėkmių, vėliau tapome čempionėmis, tad tokia tradicija galėtų išlikti ir šiemet", – juokavo žydų kilmės verslininkas, turintis Lietuvos pilietybę.

Vilnietės pirmą kartą namų rungtynes žaidė "Siemens" arenoje, kurioje telpa 11 tūkst. žiūrovų. Pagal oficialų protokolą, mačą su "Spartak" stebėjo tik 300 žmonių. Tai nustebino ir R.Paulauską, nes arenoje buvo užsėsta akivaizdžiai daugiau kėdžių. Treneris vylėsi, kad apie 700 TEO pergalę mačiusių gerbėjų kitąkart į "Siemens" areną atsives po devynis draugus.



Rungtynių statistika

Vilniaus TEO – Maskvos srities "Spartak"

2008 10 22, Vilniaus "Siemens" arena, 300 žiūrovų

72:64 (24:13, 19:12, 16:14, 13:25).

TEO: C.Langhorne 23 taškai (12 atkovotų kamuolių), J.Štreimikytė-Virbickienė 15 (7 atkovoti kamuoliai), D.Staugaitienė 13, A.Bimbaitė 8, N.Kuin 6, G.Petronytė 3, L.Wilson ir A.Rinkevičiūtė po 2, R.Valentienė 0.

"Spartak": S.Fowles 24 (11 atkovotų kamuolių), D.Taurasi 18, S.Bird 8, T.Ščiogoleva 6, I.Osipova 3, K.Miller ir M.Karpunina – po 2, L.Jackson 1.

Komandų rodikliai:

dvitaškiai – 21/37 (56,8 proc.) ir 18/47 (38,3), tritaškiai – 7/20 (35) ir 5/20 (25), baudos – 9/10 (90) ir 13/27 (48), atkovota kamuolių – 48 ir 32, perimta – 4 ir 12, klaidų – 24 ir 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų