Pereiti į pagrindinį turinį

Perspektyvus gynėjas į darbą paleido kumščius

2009-03-16 09:00

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalių įtampa peraugo į muštynes. Varžovui smogusiam Žydrūnui Keliui gresia ir diskvalifikacija, ir nemalonumai su policija.

Incidentas įvyko po šeštadienio NKL rungtynių tarp dviejų Vilniaus ekipų – "KK Akademijos" ir "Perlo". Mačą 92:90 laimėjo pastaroji komanda ir ketvirtfinalio serijoje išsiveržė į priekį 2:1. Bet Vilniaus "Lietuvos ryto" dublerių džiaugsmą netrukus aptemdė lyderio Ž.Kelio veiksmai.

Sunkiai valdomu charakteriu jau spėjęs pagarsėti 21 metų 188 cm ūgio krepšininkas kumščiu smogė į veidą dvejais metais vyresniam Šarūnui Sliesoraičiui.

Liudininkai po incidento dėstė skirtingas versijas. "Perlo" žaidėjas Jonas Valančiūnas pasakojo, kad Ž.Kelys stojo ginti komandos draugo Mariaus Zimnicko, kuriam esą Š.Sliesoraitis grasino susidoroti.

Visai kitokią nuomonę apie įvykį pateikė "KK Akademija". "Šarūnui nuskeltas dantis, prakirstas žandikaulis, bėgo kraujas. Incidentą matė ir vaikų tėvai, – incidentą komentavo "KK Akademijos" direktorė Raimonda Rutkauskaitė. – Tokių dalykų būti negali. Turime filmuotos medžiagos ir pateiksime ją tiek policijai, tiek lygai. Tikimės pačių griežčiausių sankcijų."

Policija buvo iškviesta ir į Šarūno Marčiulionio akademijos salę, kur vyko rungtynės. Pareigūnai išsivežė Ž.Kelį duoti parodymų.

Vakar vakarop incidentą ir galimas sankcijas svarstė "Perlo" vadovai, o šiandien savo sprendimą turėtų priimti ir NKL vadovybė.

"Kol kas nemačiau jokių oficialių dokumentų, todėl nieko nenorėčiau komentuoti. Pirmadienį svarstysime incidentą ir pranešime apie priimtą sprendimą", – lakoniškas buvo NKL direktorius Virginijus Bulotas.

Ž.Kelys dar neseniai buvo vadintas vienu talentingiausių šalies įžaidėjų, jis pusmetį žaidė Kauno "Žalgiryje", vėliau – Vilniaus "Sakaluose", Marijampolės "Sūduvoje", tačiau taip ir liko perspektyvus, neįsitvirtino nė vienoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandoje. Krepšinio specialistai yra sakę, kad Ž.Kelio didžiausias priešas – jo paties charakteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų