Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmųjų dvikovų arena – Vroclavo Šimtmečio sporto halė

2009-09-04 17:47
Pirmųjų dvikovų arena – Vroclavo Šimtmečio sporto halė
Pirmųjų dvikovų arena – Vroclavo Šimtmečio sporto halė / "Gazeta Wyborcza" nuotr.

Europos krepšinio čempionato D grupės rungtynes prieš Turkijos, Lenkijos ir Bulgarijos rinktines Lietuvos komanda kitą savaitę žais Vroclave, Šimtmečio sporto halėje.

Šimtmečio sporto halė

Lenkams ši arena kelia daug prisiminimų. Būtent čia šios šalies rinktinė iškovojo 1963 m. Europos krepšinio čempionato sidabro medalį, finale pralaimėjusi SSRS komandai. Pats Vroclavas yra itin draugiškas krepšiniui. Miesto gyventojai prieš keletą sezonų Šimtmečio sporto halėje šventė savo komandos pergales Lenkijos krepšinio čempionate. Šioje arenoje taip pat žaidė tituluoti Eurolygos klubai, tokie kaip Tel Avivo „Maccabi“.

Šimtmečio sporto halė talpina 7 tūkst. žiūrovų. Atstumas iki oro uosto - 10 km. Adresas: Wystawowa 1, 51-618 Wrocław.

Vroclavas

Vroclavas - vienas seniausių ir gražiausių Lenkijos miestų - yra Žemutinės Silezijos vaivadijos sostinė. Miestas išsidėstęs Sudetų papėdėje, prie Oderio upės. Čia gyvena 640 tūkst. žmonių. Miesto plotas - 293 kv. km. Vroclave puikiai dera istorinė ir šiuolaikinė architektūra.

Vroclavo interneto svetainė: http://www.wroclaw.pl

Kaip nuvykti į Vroclavą

Lėktuvu. Tarptautinis Mikalojaus Koperniko oro uostas yra 10 km į pietvakarius nuo Vroclavo. Iki miesto traukinių ir autobusų stočių galima nuvažiuoti per 20-30 minučių autobusu Nr. 406. Iš Mikalojaus Koperniko oro uosto lėktuvai skraido į Varšuvą ir Gdanską bei Vakarų Europos miestus. Tiesioginių skrydžių į Vroclavą iš Lietuvos nėra.

Automobiliu. Pro Vroclavą eina greitkelis A4, vedantis iš Krokuvos per Katovicus iki sienos su Vokietija. Iš Lietuvos Vroclavą galima pasiekti važiuojant per Varšuvą ir Lodzę.

Traukiniu. Traukiniai jungia Vroclavą su visais stambesniais Lenkijos miestais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų