Pereiti į pagrindinį turinį

Po Joninių atokvėpio – nauji iššūkiai

2013-06-24 22:12
Po Joninių atokvėpio – nauji iššūkiai
Po Joninių atokvėpio – nauji iššūkiai / Broniaus Jablonsko nuotr.

Lietuvos sporto Jonai didžiąją vasaros šventę pasitinko su džiaugsmais ir rūpesčiais: krepšinio treneris Jonas Kazlauskas sulaukė antros anūkės ir rengiasi dirbti su nacionaline rinktine, o lenktynininką Joną Gelžinį vardinių sveikinimai užklupo varžybų trasoje.

Dukra padovanojo anūkę

58-erių J.Kazlauskas, šiemet su Guangdongo „Southern Tigers“ ekipa tapęs Kinijos čempionu, naujų aukštumų sieks su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine rugsėjį Slovėnijoje vyksiančiame Europos čempionato finalo turnyre.

Kandidatų į pagrindinę sudėtį sąraše neaiškumų yra daugiau, nei norėtųsi, bet vis dėlto su šiemete J.Kazlausko kariauna siejamos didelės viltys. Neišsipildžius lūkesčiams 2011-ųjų „EuroBasket“ finalo turnyre ir 2012-ųjų Londono olimpiadoje tikimasi, kad Lietuvos krepšininkai galbūt vėl blykstelės taip, kaip 2010-ųjų pasaulio čempionate.

„Rinktinėje turi žaisti geriausi“, – ne kartą pabrėžė J.Kazlauskas. Pirmoji treniruočių stovykla – jau liepą.

Trenerio 2013-ųjų kalendoriuje neseniai atsirado ir įrašų, nesusijusių su didžiuoju krepšiniu – vyresnioji jo dukra Jurgita padovanojo anūkėlę. Be to, jaunesnioji Jono ir Otilijos Kazlauskų dukra Miglė jau augina penkerių Emiliją ir dvejų Benediktą.

Anot J.Kazlausko, būti seneliu – nuostabus jausmas.

Iš Graikijos – su trofėjais

28-erių Jonui Mačiuliui – proga Joninių rasomis apšlakstyti dramatiškai iškovotą Graikijos čempiono aukso medalį.

Buvęs Kauno žalgirietis su Atėnų „Panathinaikos“ komanda didžiojo finalo serijoje 3:0 privertė kapituliuoti Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, kurios neišgelbėjo net įsiutę sirgaliai.

Iki trečiųjų rungtynių pabaigos likus pusantros minutės, trūko „Olympiakos“ gerbėjų kantrybė: jie ėmė mėtyti į aikštę žiebtuvėlius, petardas, kitus pašalinius daiktus, todėl mačas buvo nutrauktas, o pergalė 76:72 įrašyta „Panathinaikos“.

Su Graikijos sporto aistruolių išbandymais J.Mačiulis buvo susidūręs ir per šios šalies krepšinio taurės finalą, kai sirgalių riaušes sutramdė tik specialiosios policijos pajėgos.

Azartišką, kovingą žaidimą mėgstantis kaunietis pripažino nesuprantąs tokio elgesio: „Tai jau nebe krepšinis, kai aikštėje tenka galvoti apie tai, kad į tave nepataikytų deglas.“

Lenktynės – per šventes

25-erių Jonas Gelžinis, pernai Didžiosios Britanijos automobilių lenktynių „Porsche Carrera“ taurės varžybose užėmęs 4-ąją vietą, šį sezoną nusitaikęs į aukštesnę poziciją.

Po ketvirto lenktynių etapo „Juta Racing“ komandos narys J.Gelžinis su 122 taškais yra antroje bendrosios įskaitos vietoje. Pirmauja „Samsung Smart Motorsport“ ekipos atstovas britas Michaelas Meadowsas (145). Trečias – „Redline Racing“ lyderis Deanas Stonemanas (116).

Penktas „Porsche Carrera Cup“ etapas vyks beveik per Jonines – birželio 22–23 d. „Croft“ trasoje.

„Visada noriu varžytis su aukšto meistriškumo sportininkais stipriame čempionate. Man patinka kovoti. Jaučiu daugiau malonumo bandydamas kitus pavyti, nei užtikrintai važiuoti pirmas žemo lygio lenktynėse“, – tvirtino J.Gelžinis.

NBA strategai – sužavėti

21-ų J.Valančiūnas pernai vasarą po Joninių su Toronto „Raptors“ klubu pasirašė ketverių metų 15,3 mln. JAV dolerių vertės sutartį ir galingai debiutavo NBA čempionate.

Neoficialiais duomenimis, per pirmąjį sezoną uteniškis turėjo uždirbti 3,4 mln. dolerių, tačiau svarbiausia – aukšti NBA ekspertų ir Toronto klubo vadovų vertinimai.

„Jonas – fantastiškai talentingas, fanatiškai darbštus. Per šį sezoną jis labai patobulėjo. Jono laukia šviesi ateitis“, – sakė „Raptors“ generalinis direktorius Masai'us Ujiris.

„Ateityje J.Valančiūnas bus vienas geriausių NBA aukštaūgių“, – teigė Vašingtono „Wizards“ klubo viceprezidentas Tommy's Sheppardas.

„Jis turi galvą ant pečių. Jonas – tikriausiai nuosekliausias NBA naujokas, kokį esu matęs. Jo netrikdo autoritetai: šiam vaikinui nesvarbu, kas jį dengia ar ką jam reikia dengti – Timą Duncaną ar ką nors kitą. Jis tik nori kautis“, – kalbėjo „Raptors TV“ apžvalgininkas Leo Rautinis.

„Sunkiausia buvo priprasti prie kelionių. Tempas buvo nemenkas – kartais per keturias dienas žaisdavome tris rungtynes. Sunku rasti jėgų, kai reikia žaisti kelis mačus iš eilės – vieną dieną išvykoje, kitą – namuose“, – įspūdžiais apie NBA kasdienybę dalijosi J.Valančiūnas.

Krepšininkas kol kas nepaneigė ir nepatvirtino kalbų, kad su savo širdies drauge Egle Ačaite galvoja apie vestuves, bet jaunuoliai nesiskiria nei Lietuvoje, nei keliaudami po užsienį.

Iškovojo istorinę bronzą

Smagiai Jonines turėjo švęsti Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ vyrų rankinio komandos vyriausiasis treneris Jonas Jonuška.

63-ejų stratego vadovaujami rankininkai šiemet pirmą kartą Alytaus rankinio istorijoje iškovojo šalies čempionato medalius – „Almeida-Stronglasas“ pelnė bronzą.

Alytiškiai mažojo finalo serijoje iki dviejų pergalių 2:1 (27:33, 28:26 ir 24:21) privertė kapituliuoti „Vilniaus“ ekipą.

„Užimti prizinę vietą lengviau, nei joje išsilaikyti, bet sėkmė dažniausiai lydi tuos, kurie, nors ir pamažu, bet ryžtingai žengia į priekį“, – teigė J.Jonuška.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų