Pereiti į pagrindinį turinį

Po sėkmingo turnyro – didesnės ambicijos

2012-09-18 10:29
Po sėkmingo turnyro – didesnės ambicijos
Po sėkmingo turnyro – didesnės ambicijos / DMN archyvo nuotr.

Kaune surengtas atvirasis Lietuvos badmintono jaunimo čempionatas patvirtino rimtas lietuvių pretenzijas tokio rango varžybas rengti ir ateityje.

Aštuonių šalių perspektyviausius badmintonininkus sukvietusiose varžybose mūsų šalies sportininkai žvaigždžių nuo dangaus neraškė, tačiau, turnyro direktoriaus Juozo Špelverio teigimu, buvo objektyvių priežasčių.

„Šiose varžybose dalyvavo sportininkai iki 19 metų. Gaila, tačiau mes pajėgių šio amžiaus sportininkų neturime. Perspektyviausi mūsų šalies žaidėjai šiuo metu yra 14–17 metų amžiaus, tačiau sėkmingai varžytis su stipriais konkurentais iš užsienio jiems dar buvo per sunku“, – sakė Lietuvos badmintono rinktinės treneris.

Vaikinų vienetų varžybose iš mūsiškių sėkmingiausiai pasirodė kretingiškis Ernestas Dima. Jis pasiekė aštunfinalį, tačiau jame nusileido rusui Vladislavui Solovjevui. Tarp merginų geriausiai sekėsi klaipėdietei Gabijai Narvilaitei. Ji šešioliktfinalyje palaužė lenkę Anną Debską, tačiau po to kapituliavo prieš Rusijos atstovę Aliną Davletovą.

Tauragiškiai Laurynas Sparnauskis ir Renaldas Šileris dvejetų varžybose pasiekė ketvirtfinalį, tačiau jame pralaimėjo būsimiems nugalėtojams – slovakams Milanui Dratvai ir Bohumilui Kaselai.

– Kaip vertinate lietuvių pasirodymus? – paklausėme J.Špelverio.

– Šias varžybas rengėme ne tam, kad jas laimėtume. Mūsų jauniems talentams prasibrauti į tokio rango varžybų pusfinalius ar finalus, kovojant su 2–3 metais vyresniais oponentais, buvo nerealu. Taip ir įvyko. Perspektyvi kaunietė Vytautė Fomkinaitė pralaimėjo pajėgiai rusei Anai Krasnoščekovai, tačiau tą dvikovą žaidė labai gerai ir nusileido tik po trijų setų kovos. Kita mūsų jaunimo rinktinės lyderė G.Narvilaitė pirmąją dvikovą su nepajėgiausia varžove laimėjo, tačiau antrąjį mačą sužaidė silpnokai. Iš jos tikėjausi geresnio žaidimo. Vaikinų varžybose nepasisekė vilniečiui Michailui Golubevui. Vienas mūsų lyderių jau pirmajame varžybų rate turėjo susitikti su į aštuntuką patekusiu suomiu Antti Klutu. Mūsiškis stengėsi iš paskutiniųjų, tačiau šiek tiek pritrūko sėkmės. Dvejetų varžybose solidžiu žaidimu pradžiugino tauragiškiai L.Sparnauskis ir R.Šileris. Abiem vaikinukams dar tik po septyniolika metų, tačiau amžius nesutrukdė jiems prasibrauti į ketvirtfinalį.

– Ką manote apie bendrą turnyro lygį?

– Varžybose dalyvavo sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Kroatijos, Suomijos ir Rusijos. Į stipriausiųjų Europos badmintono šalių penketuką patenkančios Rusija ir Lenkija savo lyderių neatsiuntė, tačiau tokių valstybių ir antrieji ar tretieji žaidėjai yra labai rimti konkurentai. Varžybų lygis buvo aukštas, tad tikiuosi, kad padėjome tvirtus pamatus kitiems metams. Norėtume, kad 2013-aisiais šiose varžybose dalyvautų ne aštuonių, o keliolikos valstybių atstovai.

– Kokie svečių įspūdžiai?

– Čempionatas sutapo su tomis dienomis mieste šurmuliavusiomis „Kauno naktimis“. Iš laikinosios sostinės svečiai parsiveš tik pačius gražiausius prisiminimus: dauguma jų gyrė turnyro organizaciją, džiaugėsi puikiu miestu ir jo pramogomis. Savaitgalį vien mūsų varžybos į Kauną sukvietė per 300 turistų. Nebejoju, kad šiemečio renginio atgarsiai netruks pasklisti tarp varžybose dalyvavusių badmintonininkų ir ateinančiais metais į Kauną mes pritrauksime dar didesnį būrį svečių.


Čempionai

Vienetai – Krzysztofas Jakowczukas (Lenkija) ir Martina Repiska (Slovakija). Dvejetai – Milanas Dratva ir Bohumilas Kasela (Slovakija) bei Helina Ruutel ir Kristin Kuuba (Estija). Mišrus dvejetas – Maciejus Dabrowskis ir Maria Taraszkiewicz (Lenkija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų