Pereiti į pagrindinį turinį

Po universiados – klubų paieškos

2009-07-15 12:24
Lyderis: buvęs "Neptūno" kapitonas M.Mažeika dažnai vedė Lietuvos studentus į priekį.
Lyderis: buvęs "Neptūno" kapitonas M.Mažeika dažnai vedė Lietuvos studentus į priekį. / V.Liaudanskio nuotr.

Lietuvos studentų krepšinio rinktinei nepavyko iškovoti medalių Serbijoje vykusioje pasaulio studentų universiadoje, nors prieš dvejus metus Tailande vykusiose pirmenybėse tapo čempione.

Pritrūko vienos pergalės

Šilutiškio Roberto Kuncaičio vadovaujamoje Lietuvos studentų rinktinėje šalies garbę gynė ir klaipėdiečiai. Komandoje buvo trys "Neptūną" palikti ketinantys krepšininkai – Martynas Mažeika, Deivydas Gailius bei Paulius Morkeliūnas.

Iki ketvirtfinalio lietuvaičiai rungtyniavo galingai, tačiau šiame etape 73:82 nusileido Rusijos studentams. Nesėkmė mūsiškius išgrūdo į paguodos turnyrą, kurį laimėję užėmė tik penktąją vietą. Tarp pagrindinių rinktinės žaidėjų buvę D.Gailius ir M.Mažeika nusiminę dėl šio pralaimėjimo.

"Labai apmaudu, kad pralošėme vienas varžybas ir taip praradome galimybę kovoti dėl laurų. Kaip sakoma, likome su bulviniais medaliais", – rado jėgų pajuokauti 21-erių D.Gailius.

Rinktinei stigo susižaidimo

Universiados metu daugelis Lietuvos atstovų ne kartą teigė, kad mūsų rinktinė yra surinkta "ant karštųjų", o kitų šalių komandos treniravosi po kelis mėnesius.

"Niekas, išskyrus menką susižaidimą, negalėjo sutrukdyti pasiekti geresnių rezultatų. Tokiame turnyre susirenka labai pajėgios ekipos ir nėra silpnų varžovų, – mintimis dalijosi D.Gailius. – Komandoje mikroklimatas buvo fantastiškas. Tikrai viskas buvo idealu."

Panašios nuomonės laikėsi ir M.Mažeika.

"Be abejo, trūko treniruočių. Gal dar pasitikėjimo savimi. Iš anksto žinojome, kad rusai ilgai treniruojasi, ten buvo surinkta pajėgi komanda, geri treneriai", – sakė jis.

Dėl sezono – daug klaustukų

Nė vienas iš klaipėdiečių negalėjo pasakyti, kur tiksliai rungtyniaus kitą sezoną, tačiau abu tvirtino, jog norėtų likti Lietuvoje.

"Žinoma, noriu ir toliau žaisti gimtinėje. Dabar vyksta derybos su Italijos klubais, o kaip viskas bus – pamatysime ateityje", – paslaptingai kalbėjo D.Gailius.

Kategoriškai apie planus likti "Neptūne" kalbėjo M.Mažeika.

"Su jais apskritai yra atskira kalba, nenoriu diskutuoti šia tema. Norėčiau likti Lietuvoje, tačiau keliai, regis, veda į užsienį. Dabar kalbuosi su Graikijos ir Slovėnijos ekipomis, tačiau viskas labai greitai keičiasi. Vieną dieną – vienas pasiūlymas, kitą – jau kitas", – pasakojo M.Mažeika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų