Pereiti į pagrindinį turinį

Prie "Bangos" vairo – V.Jančiauskas

2009-07-22 23:59

Gargždų "Bangos" vyriausiuoju treneriu tapo patyręs futbolo specialistas Vytautas Jančiauskas, pakeisiąs į Azerbaidžaną išvykusį Valdą Ivanauską.

Geriausias kandidatas

Praėjusią savaitę klubo direktorius Nerijus Galvanauskas teigė, kad komanda renkasi iš penkių kandidatų, kurie galėtų stoti prie klubo vairo, tačiau paieškos truko neilgai ir ekipą į savo rankas perėmė 54 metų V.Jančiauskas.

"Jis mums pasirodė geriausias kandidatas dabartinėmis sąlygomis, – kalbėjo "Bangos" direktorius. – Vytautas yra sukaupęs labai daug patirties, kuri pravers dirbant su mūsų komandos jaunimu."

V.Jančiauskas treneriu dirba beveik trisdešimt metų. Didelę karjeros dalį jis praleido Vilniaus "Žalgirio" klube Sovietų Sąjungos aukščiausioje lygoje ir atsikūrusiame Lietuvos čempionate. Sostinės komandoje jis dirbo iki 1997-ųjų, o pastaruosius keletą metų dirbo su dviem A lygoje žaidusiais klubais.

2002–2003 m. treneris vadovavo Rūdiškių "Vėtrai", 2004–2005 m. – "Šiauliams", o 2006–2007 m. vėl dirbo tuo metu jau į Vilnių persikėlusios "Vėtros" trenerių štabe.

Norėjo naujų iššūkių

Paklaustas, kodėl priėmė būtent "Bangos" pasiūlymą, VJančiauskas nelaukdamas atkirto, jog norėjosi pakilti į aukštesnį lygį.

"Treneris negali ilgai būti be darbo, nes ir jis praranda formą, – teigė naujasis Gargždų klubo strategas. – Vilniuje treniravau Sekmadienio futbolo lygos ekipą, tačiau čia lygis ir tikslai visiškai skirtingi."

Naujasis "Bangos" treneris debiutuoti turėtų šeštadienį. Pasibaigus A lygos pertraukai gargždiškiai susitiks su Marijampolės "Sūduva" svečiuose. Po 14 čempionato turų Klaipėdos rajono futbolininkai turi 16 taškų ir dalijasi 5–6 vietomis su Tauragės "Tauru".

Burs draugišką kolektyvą

Naujasis treneris į Gargždus atvyks ketvirtadienį, tad tiek jis pats, tiek komandos direktorius nenorėjo prognozuoti, kokios permainos gali laukti futbolininkų.

"Bijau spėlioti, savaitės antroje pusėje atvyks pats treneris ir artimiau susipažins su komanda, o tada jau žiūrėsim, kuo reikėtų pasipildyti", – sakė komandos direktorius.

Panašios nuomonės laikėsi ir V.Jančiauskas. "Gal tas žaidėjas yra visai geras, tačiau jo charakteris neleidžia jam parodyti visų galimybių, todėl jis nepritampa komandoje. Yra daugybė niuansų, tačiau svarbiausia yra sulipdyti darnų, draugišką kolektyvą, nes tik su tokiu bus galima siekti aukštų rezultatų."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų