Pereiti į pagrindinį turinį

„Prienai“ pirmą kartą tapo LKF taurės laimėtojais

2013-03-29 00:02

„Prienai“ iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai atsakomosiose LKF taurės finalo rungtynėse 81:60 (18:18, 15:18, 26:10, 22:14) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo šio turnyro nugalėtoju.

Naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas „Prienų“ gynėjas Gintaras Kadžiulis.

Pirmoje finalo akistatoje Pasvalyje 77:75 pranašesni buvo „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai.

Komandų startiniai penketai:

„Prienai“: Paulius Ivanauskas, Gintaras Kadžiulis, Artūras Milaknis, Gediminas Orelikas ir Artūras Valeika.

„Pieno žvaigždės“: Gediminas Maceina, Trevonas Hughesas, Mantas Ruikis, Tyrellas Biggsas ir Samuelis Muldrow.

Pirmieji taškus pelnė svečiai, po kelių nesėkmingų bandymų į tai dėjimu atsakė A.Valeika (2:2). Prasidėjus ketvirtąjai kėlinio minutei aikštės šeimininkai pirmą kartą išsiveržė į priekį (5:4). „Prienų“ pirmavimas truko neilgai – jau kitoje atakoje „Pieno žvaigždės“ susigrąžino pranašumą.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniams varžovų gynyba baudos aikštelėje buvo neįveikiama – tai puikiai įrodė du iš eilės S.Muldrow blokai Arminui Urbučiui. Dvi minutes tylėję pasvaliečiai sėkmingai surengė dvi takas paeiliui (10:5).

Aktyvesnį žaidimą ėmė demonstruoti „Prienai“ – 3 A.Milaknio ir 5 G.Oreliko taškai iš eilės pirmą kartą šiame susitikime išvedė aikštės šeimininkus į priekį (13:12). Antroje kėlinio pusėje komandos didesnį dėmesį skyrė puolimui. Po Justino Sinicos tolimo metimo „Pieno žvaigždės“ pirmavo 18:15, tačiau vos tik nuo atsarginių suolo pakilęs prabilo Arnas Labuckas – jo tolimas metimas atstatė pusiausvyrą. Po pirmųjų dešimties minučių rezultatas lygus 18:18.

Antrajame kėlinyje iniciatyvos ėmėsi Šarūnas Vasiliauskas – gynėjas pelnė 5 taškus iš eilės, prie jo prisidėjo dėjimu ataką užbaigę T.Biggsas ir Pasvalio klubas nutolo 25:18. Po daugybės netaiklių tritaškių iš toli galiausiai įmetė G.Orelikas (21:27). Dėjimu Prienų arenoje susirinkusius Pasvalio komandos sirgalius pradžiugino Vaidas Čepukaitis, bet jau visai netrukus kitoje aikštės pusėje po krepšiu prasiveržęs P.Ivanauskas į tai atsakė tuo pačiu (25:29)

Kitaip nei varžovams, pasvaliečiams neblogai sekėsi atakuoti iš tolimos distancijos – tritaškį pataikęs J.Sinica padidino komandos pranašumą, tačiau „Prienai“ neleido svečiams atitrūkti – po kelių prieniškių sėkmingų reidų atsilikimas ištirpo iki minimumo (31:32). Ketvirčio pabaigoje „Pieno žvaigždėms“ pavyko kiek padidinti persvarą – įpusėjus susitikimui Mindaugo Lukošiaus auklėtiniai pirmavo 36:33.

Po didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai staigiai perėmė iniciatyvą ir vos per dvi minutes sugebėjo ne tik panaikinti deficitą, bet ir išsiveržti į priekį – po A.Valeikos dėjimo „Prienai“ buvo priekyje 44:38. V.Šeškaus auklėtiniai sėkmingai atlaikė visus varžovų mėginimus prisivyti – sužaidus beveik pusę trečiojo kėlinio jie pirmavo 47:40.

Nesėkmingas pasvaliečių žaidimas perpildė M.Lukošiaus kantrybę, tačiau po jo surengtos minutės pertraukėlės vaizdas aikštėje nesikeitė. A.Urbutis karaliavo po krepšiu, G.Kadžiulis pataikė 2 tritaškius iš eilės ir „Prienai“ pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (55:44). Artėjant kėliniui į pabaigą aikštės šeimininkai sėkmingai kontroliavo situaciją, o svečiai taškus rinko tik baudų metimais. Po trečiojo ketvirčio užtikrinta „Prienų“ persvara 59:46.

Paskutiniajame kėlinyje aikštės šeimininkai ir toliau įrodinėjo pranašumą – „Pieno žvaigždėms“ taškų nesisekė rinkti net nuo baudos metimo linijos, tuo tarpu „Prienai“ didino atotrūkį (66:50). Svečiai daugiausiai atakas stengėsi užbaigti individualiais veiksmais, o V.Šeškaus auklėtiniai bendromis pastangomis įgijo triuškinančią 20 taškų persvarą (75:55). Likus dviem minutėms rungtynių baigtis buvo aiški ir beliko tik formalumai.

V.Čepukaičiui ir Š.Vasiliauskui pavyko papildyti komandos taškų kraitį, tačiau G.Oreliko prasiveržimas po krepšiu įtvirtino užtikrintą pergalę. Rezultatu 81:60 „Prienai“ nugalėjo „Pieno žvaigždes“ ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo LKF taurės nugalėtoju.

„Prienai“: Gediminas Orelikas 16, Gintaras Kadžiulis 14, Arnas Labuckas 12, Arminas Urbutis 11, Artūras Milaknis 10, Artūras Valeika 8, Paulius Ivanauskas 7, Siimas-Sanderis Vene 3.

„Pieno žvaigždės“: Tyrrellas Biggsas 12, Šarūnas Vasiliauskas 11, Gintaras Maceina 10, Yancy Gatesas 8, Trevonas Hughesas ir Justinas Sinica po 6, Vaidas Čepukaitis 5, Samuelis Muldrow 2.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų