Pereiti į pagrindinį turinį

Prokurorai pradėjo tyrimą

2008-10-30 09:00
Prokurorai pradėjo tyrimą
Prokurorai pradėjo tyrimą / Redakcijos archyvo nuotr. Vladas Garastas

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Vlado Garasto atsiprašymas dėl įžeidimų juodaodžiams nepadėjo – Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad tyrimas pradėtas dėl galimo viešo kurstymo prieš kitos tautybės ir kitų žmonių grupę dėl jų rasės, tautybės ir kilmės. Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 1 dalis už šią nusikalstamą veiką numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pradėti ikiteisminį tyrimą prokurorai nusprendė po to, kai susipažino su Žmogaus teisių stebėjimo instituto prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešojoje erdvėje ("Kauno dienoje" ir "Vilniaus dienoje" – red. past.) pasirodžiusio V.Garasto interviu.

Jame LKF prezidentas itin nepagarbiai atsiliepė apie Kauno "Žalgiryje" žaidžiančius juodaodžius krepšininkus. Vakar V.Garastas išplatino viešą atsiprašymą, kuriame apgailestavo, kad nesuvaldė emocijų kalbėdamas apie juodaodžius, ir tvirtino nenorėjęs nieko įžeisti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų