Pereiti į pagrindinį turinį

R.Butautas darbą "Žalgiryje" pradėjo trimis pergalėmis

2010-01-04 09:00
Startas: R.Butautas tikisi radęs bendrą kalbą su komanda.
Startas: R.Butautas tikisi radęs bendrą kalbą su komanda. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Naujųjų metų "Žalgirio" komanda švęsti neturėjo kada – prieš ir po metų virsmo šventės jai teko sužaisti trejas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes.

Naujojo trenerio Ramūno Butauto vadovaujami žalgiriečiai LKL sąskaitą šiomis dienomis papildė trimis pergalėmis. Naujųjų išvakarėse jie 88:54 sutriuškino Vilniaus "Sakalus", šeštadienį 97:59 – Marijampolės "Sūduvą", o vakar Prienuose 81:74 nelengvai nugalėjo "Rūdupį".

Tai buvo paskutinės "Žalgirio" repeticijos prieš sausio 7 d. vyksiantį Eurolygos mačą su Zagrebo "Cibona".

Dvikova su "Sūduva" R.Butautui buvo pirmoji sporto halėje, vadovaujant legendiniam "Žalgiriui" – savo svajonių komandai. Tačiau jeigu jis ir jaudinosi daugiau nei įprastai, tai stengėsi to neparodyti.

– Kokį įspūdį jums paliko komanda po pirmųjų treniruočių ir rungtynių? – dienraštis pasiteiravo R.Butauto.

– Pirmiausia mane nudžiugino atmosfera komandoje – visi labai darbingi, kovingai nusiteikę. Jaunimui, aišku, reikia daug ko išmokti, tobulėti, tačiau jie dirba užsidegę. Jiems reikia tik daugiau laiko, nes aukštos klasės žaidėju per vieną naktį netapsi.

– Ar trejose LKL rungtynėse jau rengėtės Eurolygos rungtynėms su "Cibona"?

– Šiose rungtynėse mes labiau žiūrėjome savo žaidimo, stengėmės jį gerinti. Bandėme šiek tiek suaktyvinti gynybos veiksmus, pagreitinti žaidimą. Pirmadienis komandai laisva diena, o nuo antradienio jau rengsimės mačui su "Cibona".

– Ar jūs keisite "Žalgirio" starto penketą?

– Aš esu tvirto starto penketo šalininkas, tačiau galimi jo pakeitimai priklausomai nuo varžovų, nuo konkrečių užduočių, kurias turės kiekvienas žaidėjas. Kita vertus, LKL ir BBL čempionatuose stengsimės įtraukti bent po vieną jauną žaidėją, kad jis pradėtų rungtynes, daugiau žaistų ir sparčiau tobulėtų.

– Ar kalbėjotės apie savo krepšinio filosofiją su pagrindiniu "Žalgirio" autoritetu Marcusu Brownu?

– Kalbėjausi ir su Marcusu, ir su Dainiumi Šalenga. Jie supranta, kad jauni žaidėjai dar negali aikštėje daug ko įvykdyti, tačiau abu yra žaidę su labai aukšto lygio partneriais ir jiems yra nelengva taip persiorientuoti. Tačiau jie supranta mūsų klubo politiką, strategiją ir stengiasi jauniems krepšininkams padėti. Tokie patyrę žaidėjai jaunimui gali suteikti labai vertingų pamokų. Jie, kaip tikri profesionalai, taip ir elgiasi.


LKL lentelė (rungtynės, pergalės, pralaimėjimai):

1. "Žalgiris" 11 11 0

2. "Lietuvos rytas" 11 10 1

3. "Šiauliai" 11 9 2

4. "Juventus" 12 7 5

5. "Neptūnas" 12 7 5

6. "Sūduva" 12 6 6

7. "Techasas" 12 6 6

8. "Rūdupis" 12 5 7

9. "Alytus" 11 4 7

10. "Perlas" 12 4 8

11. "Sakalai" 12 3 9

12. "Aisčiai" 12 2 10

13. "Nevėžis" 10 1 9

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų