Pereiti į pagrindinį turinį

R.Grigo laukia Kijevo komanda

2008-10-27 09:00

Buvęs Kauno "Žalgirio" krepšininkų vyriausiasis treneris Rimantas Grigas rengiasi persikelti į Ukrainą.

Lietuvos krepšinio specialistas jau buvo nuvykęs į Kijevą, kur susitiko su "Budivelnik" klubo vadovais ir aptarė darbo sutarties sąlygas.

"Atsisveikinęs su "Žalgiriu", sulaukiau skambučių iš Rusijos, Ukrainos, kitų šalių. Didžiausia tikimybė, kad dirbsiu Kijeve su "Budivelnik" komanda. Rankomis dar nesukirtome, bet man priimtinas ukrainiečių pasiūlymas. Be to, miestas puikus ir susisiekimas su Lietuva geras", – vakar dienraščiui sakė R.Grigas.

Treneris pridūrė, kad jo nebaugina skilimas Ukrainos krepšinyje. Vienoje barikadų pusėje yra šios šalies krepšinio federacijos vadovą Aleksandrą Volkovą remiantys "Kyiv", "Azovmaš", "Doneck", "Pulsar", "Poltava", "Nikolaev", "Sumychimprom" ir "Chimik", kitoje – į naują savarankišką lygą susibūrę "Dnepr", "Politechnika", "Kryvbasbasket", "Odesa", "Mavpy", "Budivelnik", "Dnepr-Azot", "Ferro", "Frifony" ir "Goverla".

A.Volkovas į savo stovyklą irgi pasikvietė lietuvį – Ukrainos vyrų krepšinio superlygos direktoriumi tapo Algimantas Pavilonis.

"Aš rūpinsiuosi ne lygų reikalais, o treniruosiu komandą. Kijeviečiai nori, kad gilias tradicijas turintis "Budivelnik" atsigautų, susigrąžintų ankstesnes pozicijas", – teigė R.Grigas.

1962-aisiais įkurtas "Budivelnik" 1989-aisiais tapo SSRS čempionu, septyniskart – vicečempionu, 1992–1997 m. buvo vienvaldis Ukrainos vyrų krepšinio lyderis.

Šiuo metu JAV ir Švedijos piliečio Billo Magarity treniruojamas "Budivelnik" naujosios lygos čempionate užima 6-ąją vietą – 3 pergalės ir 4 nesėkmės.

Klubo viceprezidento pareigas eina Lietuvoje neblogai žinomas Borisas Karebinas. Jis 1995–1997 m. treniravo Kauno "Atletą", kuriam tuo metu atstovavo Žydrūnas Ilgauskas, Saulius Štombergas, Virginijus Praškevičius.

"Jei neįvyks kas nors nenumatyta, manau, kad šios savaitės pradžioje pasirašysiu sutartį su "Budivelnik", – pridūrė R.Grigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų