Pereiti į pagrindinį turinį

Nenumaldomai artėjant Europos krepšinio čempionatui, vyriausiasis šalies krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra prisipažįsta, jog ne viskas yra tvarkoje ir viliasi, jog žaidimo kokybė gerės ir paties čempionato metu.

Sprendimas - šeštadienį

„Turėjome vieną laisvą dieną, vyrai ilsėjosi. Prieš draugiškas rungtynes su Gruzija daugiau dėmesį kreipsime į žaidėjus, kurie buvo traumuoti, - sakė K. Kemzūra. – Nuotaikos nėra labai pakilios, tam neturime pagrindo. Panikuoti taip pat neturime teisės. Laiko neturime daug, bet privalome kaip pagerinti savo gynybą ir kovą dėl atšokusių kamuolių“.

Pasak trenerio, svarbiausia yra gerai pasiruošti pirmosioms čempionato rungtynėms.

„Privalome jas laimėti. Savo žaidimą stengsimės gerinti ir paties čempionato metu, - planus dėstė treneris. – Dabar manau, kad protingai padarėme, kad nepaskubėjome atsirinkti 12 žaidėjų ir kol kas jų turime 14. Juk niekas negalėjo pagalvoti, kad turėdami septynis aukštaūgius negalėsime būti ramūs. Žaidėjai iškrito glėbiais“.

Treneris susilaikė nuo atsakymo į klausimą, ar visų žaidėjų būklė leidžia jiems žaisti čempionate.

„Čia norėčiau padaryti pauzę, kad neprisišnekėčiau. Be to, žaidėjai turi patys pajausti, ar galės dalyvauti. Dėl dvyliktuko, greičiausiai, apsispręsime po rungtynių su Gruzija“, - sakė K. Kemzūra.

Gruzija – repeticija?

Jis prisipažino jau gavęs medžiagą apie Didžiosios Britanijos rinktinės žaidimą, kuri bus pirmasis barjeras čempionate.

„Treneriai jau dirba su ta medžiaga, kiti treneriai dirba su medžiaga apie Gruziją. Jeigu rasime panašumų tarp šių komandų, greičiausiai, rungtynės su Gruzija taps gera repeticija, - sakė K. Kemzūra. – Turime ir kitų darbų“.

Paklaustas, kodėl žiūrovai nemato Lietuvos krepšininkų užsidegimo aikštelėje, treneris teigė, jog šioje situacijoje tikrai negalima galvoti apie žaidėjų apatiškumą.

„Rungtynes su slovėnais pradėjome ne taip, kaip planavome. Reikia prisipažinti, jog yra nuovargio fonas, kuris iš dalies ir buvo planuotas, - kalbėjo strategas. – Be to, nepamirškime, kad slovėnams padėjo ir namų sienos“.

Jo teigimu, šių metų rinktinės negalima lyginti su praėjusiais metais pasaulio čempionate bronzą iškovojusia komanda.

„Suprantu, kad gyvename euforijoje, tačiau pasižiūrėjęs įrašus klausiau savęs „Dieve, kaip mes ten žaidėm, laimėjome?“. Dabar į viską žiūriu kitaip. Išlindome per adatos skylutę“.

Trūksta drausmės

„Tai buvo kitokia rinktinė, nes turėjome Liną Kleizą, kuris kiekvienose rungtynėse atnešdavo 20 taškų. Be to turėjome Joną Mačiulį, kurį galėjome paleisti pakaitomis su Simu Jasaičiu įsikabinti į atlapus Andrejui Kirilenkai, - kalbėjo K. Kemzūra. – Šiais metais jų nėra. Braukiame liniją. Nenoriu, kad atrodytų, jog verkiu ar guodžiuosi. Jų nėra, bet turime pakankamai gerų žaidėjų“.

Trenerio teigimu, vienintelė bėda – žaidėjai negali pradėti žaisti išvien. „Kiekvienas po truputį kovojame su savimi. Reikia tai padaryti greičiau, kadangi kol kas kiekvienas daro viską savaip. Šiek tiek trūksta greičio, nesakau, kad Šarūnas Jasikevičius negali bėgti, nors jis niekada nebuvo pats greičiausias. Visada sakau vyrams „bėkit į priekį, jeigu būsite laisvi, gausite kamuolį“. Trūksta drausmės ir teisingo atlikimo. Turime daug progų mesti laisvi, tačiau nesugebame pataikyti, tačiau pirmiausia turime pridėti gynyboje“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Komanda nesusikalba

„Būna ir geriau, - paklaustas kaip jaučiasi po traumos, atsakė rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas. – Žaisti galima, skausmas yra, bet nemanau, kad jis greitai ir turėjo praeiti. Visaip tą skausmą galima ištverti. Varžybos suteikia papildomą adrenalino dozę, todėl skausmo taip nesijaučia kaip per treniruotę“.

Krepšininko teigimu, rinktinei kol kas trūksta smulkiausių krepšinio elementų užpildymo.

„Didysis krepšinis susidaro iš smulkmenų, kol kas nesugebame sustyguoti kovos dėl atšokusių kamuolių, darome daug klaidų. Nesusikalbame. Iki gero krepšinio, žinau, mums trūksta tikrai nedaug, - sakė R. Javtokas.  – Manau, čempionato metu nedarysime vaikiškų klaidų.

Jauniausias kandidatas į vyrų rinktinę Jonas Valančiūnas sakė, jog nėra tikras dėl vietos komandoje.

„Nesu dar labai stabilus žaidėjas, žaidžiu taip kaip man gaunasi, negaliu visada žaisti gerai. Juk būna geresnių ar blogesnių rungtynių. Tai nereiškia, kad nenoriu žaisti. Visada noriu, bet ne kasdien tai gaunasi padaryti. Kiekvienas vyrukas nori patekti į rinktinę ir bando parodyti, ką moka geriausio. Tikrai nesijaučiu užtikrintai“, - sakė jaunasis vidurio puolėjas.

Traumos gyja

„Tokiuose dalykuose nereikia ieškoti kaltų, o gydytis ir kuom greičiau grįžti prie darbo aikštelėje, kalbėjo rungtynes su slovėnais dėl smulkios traumos pralaidęs Darjušas Lavrinovičius. - Praktiškai jokios pauzelės dėl traumos neturėjau. Dirbome su treneriu Valdemaru Chomičiumi papildomai: štanginė, dviratuko mynimas, metimai. Viską galėjau daryti, tik negalėjau bėgioti. Dėl Slovėnijos nereikia verkti, tiesiog reikia daryti išvadas prieš čempionatą. Dar turime laiko. Eisime kovoti“.

Dėl savo fizinės formos buvo užtikrintas ir įžaidėjas Mantas Kalnietis: „Viskas tvarkoje, sportavau Kaune. Šiuo metu jau sportuoju pilna jėga“.

Jo teigimu, rinktinės žaidime dar yra, ką taisyti.  „Kol kas nesame savo geriausioje formoje. Neįprasta, kad tuoj prasidės čempionatas ir niekur nereikės važiuoti. Laiko turime pakankamai, kad klaidas ištaisytume“, - sakė krepšininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų