Pereiti į pagrindinį turinį

Rio olimpiados atidarymą temdo problemos

2016-08-05 16:03

Rio de Žaneire prasideda didžiausias sporto renginys – Vasaros olimpinės žaidynės. Jų pradžią paskelbs iškilminga atidarymo ceremonija, o per ateinančiais daugiau nei dvi savaites dėl medalių varžysis per 10 tūkstančių atletų. Visgi, žaidynių pasiruošimą temdo Braziliją krečiantys politiniai skandalai, ekonominė krizė bei išaugęs nusikaltimų skaičius.

Scanpix nuotr.

Atidarymo ceremoniją Marakanos stadione stebės apie 70 tūkstančių žiūrovų, dar apie tris milijardus žmonių visame pasaulyje šventės laukia prie televizijos ekranų.

Olimpinę ugnį turėtų uždegti legendinis futbolininkas Pelė. Organizatoriai teigia nustebinsiantys šviesų ir muzikos šou, kuriame daug dėmesio bus skiriama Brazilijos istorijai bei aplinkosaugos problemoms.

Žaidynėse 28-iose sporto šakose varžysis atletai iš daugiau nei 200 valstybių. Pirmą kartą suformuota ir pabėgėlių komanda.

Pasirengimas  Rio de Žaneirui užtruko penkerius metus. Kainavo apie 9 milijardus eurų. Viską kiek temdo gili Brazilijos politinė ir ekonominė krizė, prezidentei rengiamas apkaltos procesas, Rio de Žaneirą, kur gausu smurtinių nusikaltimų, valdo narkotikų gaujos. Tai kelią nerimą ne tik turistams, bet ir sporto delegacijoms.

Kai kurios delegacijos jau pranešė nukentėjusios nuo ilgapirščių. Nepaisant to, organizatoriai tikina, jog žaidynės įvyks sklandžiai, o saugumu – pasirūpinta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų