Pereiti į pagrindinį turinį

R.Javtokas: K.Kemzūra - tikras savo darbo fanatikas

2009-11-03 08:59
Nuomonė: R.Javtokas mano, kad visi su rinktine dirbę treneriai yra geri.
Nuomonė: R.Javtokas mano, kad visi su rinktine dirbę treneriai yra geri. / Tomo Tumalovičiaus (reporteris.com) nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Robertas Javtokas neabejoja Kęstučio Kemzūros, greičiausiai būsimojo nacionalinės rinktinės trenerio, tobulėjimu ir atsidavimu krepšiniui.

Konfliktai nedaro garbės

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sutartį su K.Kemzūra ketina pasirašyti ketvirtadienį. Dėl to, kad LKF pasirinko šį 39-erių specialistą, o ne 49-erių Rimą Kurtinaitį, žiniasklaidos nuomonės išsiskyrė.

Viena žiniasklaidos grupė netgi piktai puolė LKF. Regis, šalies krepšinyje pasėtas nesantaikos grūdas jau dygsta.

Lietuvos rinktinės žaidėjai stengėsi nesivelti į diskusijas "už" ir "prieš". Tačiau jiems nepatiko kilusios aistros, netgi pyktis, kuris krepšiniui nedaro garbės.

Apie tai dienraščiui teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Maskvos srities "Chimki" komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

K.Kemzūra atsidavęs darbui

– Robertai, Lietuvoje verda aistros dėl naujojo rinktinės trenerio, kalbos neretai nekorektiškos. Kaip visa tai iš toliau atrodo jums, rinktinės kapitonui?

– Man atrodo, kad tokie dalykai yra absurdas, jie krepšiniui neduoda nei naudos, nei garbės. Apskritai nemanau, kad rinktinės trenerio skyrimas yra žaidėjų reikalas. Suprantama, kad mes, žaidėjai, pasikalbame tarpusavyje apie tai. Mes tik norime, kad rinktinę treniruotų geras specialistas.

– Jums su K.Kemzūra teko kartu būti ir "Lietuvos ryte", ir Lietuvos rinktinėje, su jo treniruojama "Chimki" komanda esate susidūręs ir Rusijoje, kai atstovavote Maskvos "Dinamo". Kaip manote, ar jis pajėgus vadovauti rinktinei?

– Turbūt galėčiau sakyti, kad ne man spręsti, pajėgus jis vadovauti rinktinei ar ne. Bet iš tiesų žinau, kad K.Kemzūra yra labai patobulėjęs, kad yra tikras savo darbo fanatikas. Krepšiniui jis atiduoda visą save ir tai sakau visiškai užtikrintai. O kaip jam seksis vadovauti rinktinei, parodys tik rezultatai. Jeigu jis gaus tą šansą, tada pats ir įrodys, ko yra vertas.

– Viename leidinyje teko skaityti Rusijos rinktinės stratego ir buvusio jūsų trenerio "Dinamo" klube Davido Blatto komplimentus K.Kemzūrai kaip treneriui. Turbūt tai iškalbingas faktas?

– D.Blattas dirbo su K.Kemzūra ir jį pažįsta. Pakartosiu – esu įsitikinęs, kad Kemzūra dėl rinktinės padarys viską, o kaip jam seksis, parodys tik rezultatai. Ne naujokai ir ne blogi treneriai rinktinėje dirbo ir šiemet, bet mums nepasisekė, suklupę esame ir vadovaujant Jonui Kazlauskui, nors man su juo dirbti labai patiko. Apskritai negalėčiau sakyti, kad treneriai buvo blogi, kai mūsų rinktinei nepavykdavo. Visi treneriai, prisilietę prie rinktinės, yra geri. O toliau jau ne žaidėjų reikalas spręsti, kuris jų yra tinkamiausias. Mes esame tie, kurie atvažiuoja vasarą norėdami ką nors laimėti su rinktine, o federacija turi rūpintis, kad mums vadovautų geriausi treneriai, kad būtų geras aprūpinimas ir kad mums nereikėtų galvoti apie nieką daugiau, tik apie krepšinį. Aš esu už tai, kad viskas išeitų į naudą Lietuvos krepšiniui.

Dviem lietuviams smagiau

Trečią sezoną Rusijoje ir pirmą Maskvos srities "Chimki" komandoje pradėjęs R.Javtokas yra vienas stabiliausių ekipos žaidėjų. Tačiau "Chimki" ekipos žaidimas kol kas labai banguoja ir Rusijos čempionate, ir Eurolygoje.

"Kol kas dar trūksta tarpusavio supratimo, susižaidimo. Surinkti nauji žaidėjai, nelabai žinome vieni kitų galimybes. Todėl žaidžiame tai geriau, tai blogiau", – banguoto žaidimo priežastis nurodė R.Javtokas.

Komandai dar reikia perprasti ir trenerio Sergio Scariolo reikalavimus.

"Treneris – labai geras, negalėčiau pasakyti nė vieno blogo žodžio, nors po nenumatytų pralaimėjimų jis neglosto mūsų, – kalbėjo vidurio puolėjas iš Lietuvos. – Palyginti su buvusiu mano treneriu "Dinamo" ekipoje D.Blattu, S.Scariolo taiko kitokią sistemą, daugiau naudojame greitą puolimą. O aš gaunu daugiau laiko žaisti."

R.Javtokas Rusijos sostinėje gali jaustis beveik senu maskviečiu. Todėl jo žinios praverčia ir naujajam jo komandos draugui, buvusiam žalgiriečiui Pauliui Jankūnui.

"Aišku, aš Maskvoje žinau daugiau, bet Paulius – su galva, neprapultų ir pats. Vis dėlto gerai, kad yra savų komandoje, galime vienas kitą palaikyti. Manau, ir Pauliui, tik pradedančiam legionieriaus karjerą, naudinga turėti šalia savą žmogų. Kuo lietuvių daugiau, tuo geriau", – svarstė R.Javtokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų