Pereiti į pagrindinį turinį

R.Poškus žada versti Uralo kalnus

2009-02-25 09:00
R.Poškus žada versti Uralo kalnus
R.Poškus žada versti Uralo kalnus / Vytauto Liaudanskio nuotr. Atgaiva: į Rusiją grįžęs R.Poškus juokavo, kad šioje šalyje jaučiasi vos ne geriau negu namie.

Klaipėdietį futbolininką Robertą Poškų Jekaterinburgo "Ural" klubo vyriausiasis treneris Aleksandras Pobegalovas priėmė į komandą po vienintelio pokalbio telefonu.

Sutartis – be derybų

"Nereikėjo strategui nei mano medicininės patikros, nei pamatyti mane treniruotėse, – kaip buvo sukirsta rankomis pasakojo R.Poškus. – A.Pobegalovas, treniruodamas aukščiausiojoje lygoje žaidusią Jaroslavlio "Šinnik" komandą, mane gerai pažinojo, kai rungtyniavau "Krylja Sovetov" ir "Zenit" vienuolikėse, jis dar gerai prisimena mano žaidimą. Tiesa, praėjo šiek tiek laiko, kol treneris aptarė mano sąlygas su klubo prezidentu."

Pasirašyti sutartį su Lietuvos rinktinės puolėju "Ural" komandos prezidentas Grigorijus Ivanovas atskrido į Turkiją.

Dabartinio Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriaus Antano Adomyno auklėtinis žinojo, kad jo reikalavimai nebuvo kuklūs pagal Rusijos I futbolo lygos įkainius, tačiau džiaugėsi, kad nei vyriausiasis treneris, nei prezidentas nesurengė turgaus.

"Kiek ir ko prašiau, su viskuo sutiko, – šypsojosi vėl į Rusiją grįžęs R.Poškus. – Kol kas dar neturėjau progos apsilankyti Jekaterinburge, tačiau prezidentas man leis išsirinkti vieną jo apartamentų – arba prie komandos bazės, arba miesto centre."

Labai draugiška komanda

Po dviejų savaičių treniruočių stovyklos Turkijoje gavęs penkias dienas poilsio, puolėjas beregint parskrido į Klaipėdą. Dvejus metus Uralo kalnais galėsiantis gėrėtis lietuvis dienraščiui džiaugėsi, kad komanda, pradedant žaidėjais, baigiant prezidentu, – nuostabi.

"Žaidėjai labai gerai mane priėmė, futbolininkai – draugiški, treneriai dirba profesionaliai: be reikalo nevaiko, treniruotėse vyrauja darbas su kamuoliais", – pirmaisiais įspūdžiais apie "Ural" komandą dalijosi gegužės 5 d. 30-metį švęsiantis gynėjų ir vartininkų siaubas.

Pagal Rusijos I lygos nuostatus klubai čempionatui gali registruoti penkis užsieniečius, rungtynėse gali žaisti trys.

R.Poškus ramus dėl vietos komandoje. Jis tik trečias legionierius klube, ir puolėjų ekipoje – tik trys.

"Kai prasidės čempionatas, pasipils traumos, įspėjimai, dėl kurių reikės praleisti rungtynes, todėl tiek puolėjų gali būti net mažai", – įsitikinęs gerai Rusijos futbolą pažįstantis Lietuvos rinktinės puolėjas.

Veržlusis ir savęs per varžybas netausojantis puolėjas džiaugiasi gera savijauta.

"Parašykite, kad šiandien jaučiuosi lyg dvidešimtmetis, – šypsodamasis prašė futbolininkas, nebenorintis prisiminti persekiojusių traumų. – Pertraukos man leido pasiilgti futbolo, todėl laukiu nesulaukiu sezono pradžios."

Tačiau kamanių (kamanė – "Ural" klubo talismanas) klube lietuvis turės praleisti pirmąsias Rusijos pirmenybių rungtynes kovo 28 d. Novosibirske su "Sibir". R.Poškus tuo metu bus Lietuvos rinktinėje, turėsiančioje žaisti dvejas rungtynes su prancūzais.

"Pirmadienį paskambinęs rinktinės vyriausiasis treneris Jose Couceiro paprašė rengtis toms rungtynėms, – nauja ir malonia žinia pasidalijo Lietuvos rinktinės puolėjas, nežaidęs draugiškų rungtynių su Lenkijos ir Andoros komandomis. – Kad ir kaip norėčiau debiutuoti Jekaterinburgo ekipoje, pirmenybę teiksiu rinktinei. Be to, ir klubui garbė, kad jo žaidėjai yra kviečiami į nacionalines komandas."

Įvyko neoficialus debiutas

R.Poškus jau turėjo progos parodyti, ko yra vertas, 1930 m. įkurtos "Ural" komandos treneriams.

Lietuviui atvykus į treniruočių stovyklą Turkijos kurorte Beleke, Jekaterinburgo vienuolikė sužaidė ketverias rungtynes: 2:0 įveikė Krasnodaro "Kuban", 1:0 – būsimą antrojo turo varžovą Chabarovsko "SKA-Energija", 0:3 pralaimėjo uzbekų Taškento "Pachtakor" ekipai ir lygiosiomis 0:0 baigė varžybas su Nalčiko "Spartak". R.Poškus visose dvikovose žaidė po kėlinį ir neturėjo progos pasižymėti.

"Pirmosiose varžybose su Krasnodaro ekipa net teko paprašyti, kad leistų žaisti, – apie neoficialų debiutą rusų klube pasakojo klaipėdietis. – Treneris, rodydamas didelį pasitikėjimą manimi, ramino mane, kad dar turėsiu gausybę progų pasirodyti."

Šiais metais Uralo regiono komandos laukia sunkus sezonas. Praėjusiais metais 22 komandų čempionate Jekaterinburgo futbolininkai liko per plauką nuo medalių. Po 42 rungtynių surinkę 75 taškus, "Ural" futbolininkai tik 4 taškais atsiliko nuo Naberežnyje Čelny "Kamaz" komandos.

Nuotaiką žaidėjams ir klubo vadovams praskaidrino geri rezultatai Rusijos futbolo taurės varžybose. R.Poškaus naujieji draugai 2007–2008 m. sezoną buvo patekę į pusfinalį. Už šią sėkmę labiausiai verti futbolininkai šį mėnesį buvo apdovanoti sporto meistrų ženkleliais.

Klaipėdietis juokauti nustojo, kai prakalbo apie komandai iškeltą tikslą artėjantį sezoną.

"Aukščiausiu Jekaterinburgo srities lygiu vykusiame susirinkime buvo pasakyta, kad "Ural" turi iškovoti kelialapį į stipriausią Rusijos futbolo lygą. Tad teks atiduoti visas jėgas naujajam klubui, kad pavyktų įgyvendinti tikslą", – naujo sezono, kurį šįmet I lygoje pradės mažiau komandų – 20, laukia Lietuvos futbolininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų