Pereiti į pagrindinį turinį

R.Šiškauskas troško antrojo olimpinio medalio

2008-12-30 09:00
R.Šiškauskas troško antrojo olimpinio medalio
R.Šiškauskas troško antrojo olimpinio medalio / LKF nuotr. Apdovanojo: geriausiam metų krepšininkui R.Šiškauskui taurę įteikė LKF prezidentas V.Garastas.

Europos ir Eurolygos čempionas Ramūnas Šiškauskas išrinktas geriausiuoju 2008 m. Lietuvos krepšininku.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pirmą kartą suorganizuotuose rinkimuose Maskvos CSKA (Rusija) klubui atstovaujančiam R.Šiškauskui sporto aistruoliai skyrė 42 proc. balsų.

Antrąją vietą užėmė kitas nacionalinės rinktinės ir Atėnų "Panathinaikos" (Graikija) ekipos įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius, trečiąją – NBA Klivlando "Cavaliers" komandos vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas.

Į penketuką taip pat pateko Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkas Mindaugas Lukauskis bei vienas Kauno "Žalgirio" lyderių Jonas Mačiulis.

Krepšinio gerbėjai savo balsus dar skyrė Linui Kleizai (Denverio "Nuggets"), Kšyštofui Lavrinovičiui (Sienos "Montepaschi"), Pauliui Jankūnui ("Žalgiris"), Martynui Mažeikai (Klaipėdos "Neptūnas"), Justui Sinicai ("Lietuvos rytas") ir Šarūnui Vasiliauskui ("Kaunas Triobet").

Vienintelė mergina, už kurią balsuota – Kauno "Aisčių" krepšininkė Santa Okockytė.

Vakar LKF būstinėje Vilniuje šventinių atostogų į namus trumpam grįžusiam R.Šiškauskui įteiktas specialus prizas.

– Kiekvienas apdovanojimas suteikia džiaugsmo, – sakė R.Šiškauskas. – Geriausio krepšininko rinkimai Lietuvoje surengti pirmą kartą, todėl labai smagu gauti šį prizą. Stengiesi žaisti kuo geriau dėl žmonių, todėl malonu, kai jie įvertina.

– Kaip ateityje prisiminsite 2008-uosius?

– Metai buvo tikrai neblogi. Gaila tik, kad su rinktine nepavyko iš Pekino parvežti medalių. Klube viskas buvo puiku, laimėjome Eurolygą, Rusijos čempionatą.

– Tad iki idealių metų pritrūko tik pergalės olimpinių žaidynių mažajame finale prieš Argentiną?

– Nebūtinai prieš Argentiną. Turėjome galimybių pusfinalyje įveikti ispanus.

– Šiemet laimėjote daug asmeninių apdovanojimų. Gal 2008-uosius galėtumėte pavadinti kol kas geriausiais karjeroje?

– Praėjusį sezoną su "Panathinaikos" laimėjau irgi visus turnyrus, pirmą kartą tapau Eurolygos čempionu. Su rinktine iškovojau Europos čempionato bronzą, mane išrinko į simbolinį pirmenybių penketą, buvau pripažintas geriausiu Lietuvos sportininku. Tie metai tikrai buvo ne mažiau sėkmingi, todėl sunku juos lyginti su 2008-aisiais. Apskritai pastarieji 2–3 metai man buvo tikrai puikūs. Nežinau, ar sportininkas galėtų dar ko nors daugiau norėti.


LKF rinkimų penketukas

1. R.Šiškauskas CSKA 2160 tšk.

2. Š.Jasikevičius "Panathinaikos" 684 tšk.

3. Ž.Ilgauskas "Cavaliers" 576 tšk.

4. M.Lukauskis "Lietuvos rytas" 432 tšk.

5. J.Mačiulis "Žalgiris" 324 tšk.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų