Pereiti į pagrindinį turinį

R.Skaisgiriui rūpi ne žaidimas

2009-10-06 11:12
Sugrįžta: R.Skaisgirys ketina ir žaisti, ir kitaip padėti "Sakalams".
Sugrįžta: R.Skaisgirys ketina ir žaisti, ir kitaip padėti "Sakalams". / Tomo Raginos nuotr.

Po dvejų metų pertraukos krepšininko aprangą pasimatavęs Rolandas Skaisgirys dar nežino, ar tikrai žais "Sakaluose". Skandalingu elgesiu aikštėje pagarsėjęs žaidėjas tvirtina turintis kitų uždavinių.

Vilniaus "Sakalų" komandos treniruočių pastarąjį mėnesį nepraleidžiantis 40 metų R.Skaisgirys nėra tvirtai apsisprendęs, ar grįš į Lietuvos čempionato kovas.

Nors "Sakalų" vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas planuoja gynėją laikyti aikštėje po keliolika minučių per rungtynes, pats R.Skaisgirys teigia, jog dar abejoja savo sportine forma ir tuo, ar pasirengęs žaisti visą čempionatą. Pats krepšininkas, praeityje "Sakaluose" rungtyniavęs aštuonerius metus, komandoje pirmiausia ketina atlikti kitas funkcijas. "Kai jau tiksliai žinosiu, kas aš esu ir ką čia darau, tai pats pirmas jums tai įvardysiu", – apie savo vaidmenį Vilniaus klube mįslingai kalbėjo R.Skaisgirys.

– Su "Sakalais" sportuojate beveik mėnesį. Nenusivylėte savo fizine forma? – pasiteiravome R.Skaisgirio.

– Kaip 40 metų žmogus gali būti patenkintas savo forma? Normaliai viskas... Bet sportuoju dar per mažai laiko, kad galėčiau kažką vertinti. Po truputį grįžta ir žaidimo pojūčiai, tačiau tam taip pat dar reikia laiko.

– Prieš dvejus metus pasitraukėte iš krepšinio patyręs kojos traumą. Jos padarinius dar jaučiate?

– Tokie dalykai nepraeina šiaip sau. Prieš dvylika metų man trūko kojos raiščiai, buvo lūžusi koja. Iš kitos pusės, pasportavęs aš pats geriau jaučiuosi. Ryte galiu ramiai atsikelti, sąnarių neskauda. Vadinasi, pliusas yra.

– Į konfliktus dar neįsivėlėte?

– (Juokiasi) Ne manęs to reikia klausti, o aplinkinių. Vienas Dievas težino, kaip čia bus.

– Kokį įspūdį palieka naujoji "Sakalų" komanda?

– Matote, mano pirmoji užduotis "Sakaluose" yra pertrvarkyti komandą. Į tai įeina viskas – ryšiai su visuomene, biudžetas, salė ir kiti niuansai, iš kurių susideda komanda. Tad daugiau galvoju apie tai, o ne apie žaidimą. Krepšininkų ("Sakaluose" – red. past.) yra ir geresnių, ir blogesnių, bet tai jau jų reikalas. O man rūpi sutvarkyti infrastruktūrą.

– Kaip tada reikėtų vadinti jūsų pareigas "Sakaluose"?

– Kol kas – niekaip. Kai jau tiksliai žinosiu, kas aš esu ir ką čia darau, tai pats pirmas jums tai įvardysiu. Dabar mano darbas yra tiesiog padėti "Sakalams" kiek galima daugiau.

– Turite kontraktą su "Sakalais"?

– Ne. Mūsų susitarimas yra labai paprastas – aš sportuoju su komanda, stebiu savo fizinę formą, žiūriu, ar manęs reikia, ar nereikia. Be to, dirbu kitus darbus komandai. Ateidamas sakiau, kad man reikia mėnesio patikrinti save. Šią savaitę (šiandien su Vilniaus "Perlu" – red. past.) vyks pirmos oficialios "Sakalų" rungtynės. Nežinau, ar jose dalyvausiu. Bet dar po savaitės jau gal ir žaisiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų