Pereiti į pagrindinį turinį

"Rūdupis" nenori būti LKL pastumdėliu

2009-05-07 09:00
Čempionai: Prienų "Rūdupis" tapo antrosios pagal pajėgumą šalies krepšinio lygos nugalėtojais.
Čempionai: Prienų "Rūdupis" tapo antrosios pagal pajėgumą šalies krepšinio lygos nugalėtojais. / Algio Padoros (NKL) nuotr.

Prienų "Rūdupis" po 10 metų pertraukos laimėjo antrą pagal pajėgumą šalies krepšinio čempionatą. Kitaip nei 1999 m., prieniškiai dabar rimtai svarsto galimybę atverti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) duris.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo serijoje prireikė visų septynių dvikovų, tačiau finišuojant nugalėjo "Rūdupio" patirtis ir šaltesni nervai. Prienų krepšininkai laimėjo lemiamas rungtynes 79:70 (24:13, 9:19, 27:12, 19:26), o seriją – 4:3.

Daugiausia prie pergalės prisidėjo labiausiai patyrę "Rūdupio" žaidėjai. Sidnėjaus olimpinis prizininkas Andrius Giedraitis pelnė 20, Eurolygos čempionas Kęstutis Šeštokas – 18 taškų. Modestas Šidlauskas prie pergalės pridėjo 16 taškų.

Pirmuosius keturis NKL finalo serijos mačus laimėjo svečiuose žaidusios komandos: "Meresta" 79:74 ir 85:73 nugalėjo Prienuose, o "Rūdupis" 88:74 ir 67:50 – Pakruojyje. Penktąsias rungtynes savo aikštelėje 81:76 jau laimėjo Prienų ekipa, o šeštajame mače namuose 72:66 triumfavo Pakruojo krepšininkai.

"Visi dabar daugiausia klausia, ar eisime į LKL, bet dabar mums svarbiausias rūpestis surasti pinigų ir sumokėti žaidėjams atlyginimus už balandį", – dienraščiui sakė "Rūdupio" direktorius Aurimas Bartuška.

Pagal naujai nustatytą tvarką NKL čempionams nebereikia žaisti pereinamųjų rungtynių su stipriausios lygos autsaidere, tačiau kartu potencialūs naujokai turi atitikti biudžeto ir infrastruktūros reikalavimus. A.Bartuška pripažino – didžiausias pliusas, kad Prienų komandai nereikia mokėti 350 tūkst. litų stojamojo mokesčio.

"Tačiau visa ko pagrindas bus pinigai. Mes nesuinteresuoti vien patekti į LKL ir kovoti dėl paskutinių vietų. Norime kovoti su tokiomis komandomis kaip "Šiauliai", "Neptūnas", "Nevėžis". Tam reikia stiprintis ir didinti biudžetą. Su dabartiniais pinigais ir sudėtimi taip pat galėtume LKL žaisti dėl 10 vietos, bet mūsų tokios perspektyvos nedomina. Tokiu atveju geriau liktume NKL ir toliau kovotume dėl prizinių vietų", – savo poziciją dėstė A.Bartuška.

Pašnekovo nuomone, salė netaptų didele "Rūdupio" problema. Esą galima padidinti sėdimų vietų skaičių ir dabartinėje salėje, o priešais ją jau dygsta 1500 vietų nauja arena.

– Andriau, paskutinėse finalo rungtynėse pelnėte 20 taškų ir vedėte "Rūdupį" į pergalę. Pergalę finale nulėmė solidi jūsų ir kitų komandos draugų patirtis? – dienraštis pasiteiravo A.Giedraičio.

– Savo asmeninių pasiekimų jau seniai nevertinu. Man tai neįdomu. Smagiau suteikti džiaugsmo sirgaliams, o ir pats dar jaučiu malonumą žaisdamas krepšinį. Bet patirtis iš tiesų buvo vienas svarbiausių veiksnių finalo serijoje. Septintose finalo rungtynėse fizinis ir taktinis pasirengimas nėra esminiai dalykai. Viską lemia paprasčiausios detalės – laiku atkovotas kamuolys, pataikyta bauda ar sėkmingas epizodas gynyboje. Mūsų komandos žaidėjai yra ne kartą žaidę finaluose, todėl žinojome, ko laukti.

– Kuo nustebino varžovai?

– Visų pirma, tokiu atkakliu pasipriešinimu. Buvau nemaloniai nustebintas po pirmųjų ir trečiųjų rungtynių, kurias pralaimėjome namuose. Gal ir patys dėl to esame kalti. Tikėjomės, kad finalas baigsis po penkerių šešerių rungtynių. Nebuvo taip, kad neįvertintume varžovų, tačiau galbūt pernelyg pasitikėjome savimi. Svarbiausia, kad susikaupėme ir išsprendėme visas problemas.

– Prie "Rūdupio" prisijungėte jau prasidėjus sezonui. Kas pasiūlė?

– Su Janu Jurgo kartu žaidėme "Sostinės" lygoje ir jis pasiūlė: "Gal nori važiuoti į Prienus?" Iš pradžių dvejojau, bet jutau, kad dar norisi pabėgioti, pajudėti. Atvažiavau ir visiškai dėl to nesigailiu. Tiesa, kartais jau buvo nelengva, jutau nuovargį. Bet širdis dar nori žaisti.

– Ar Prienų komanda pasiūlė pratęsti sutartį?

– Apie tai dar nekalbėjome, o ir pats negalvoju. Dar neaišku, kur komanda žais, – NKL ar LKL čempionate. Dabar paatostogausiu, o paskui bus matyti, ar dar norėsis judėti.

– Ką palaikysite LKL finalo serijoje?

– Širdis labiau linksta prie "Lietuvos ryto", nes ilgą laiką žaidžiau šioje komandoje. Bet tikriausiai nebūsiu pats garsiausias aistruolis. Ir prognozuoti serijos rezultato nenorėčiau, nes tai yra dvi lygios komandos. Ir sau, ir kitiems krepšinio gerbėjams tik norėčiau palinkėti, kad finale būtų sužaistos visos septynerios rungtynės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų