Pereiti į pagrindinį turinį

R.Vyšniauskui – trys medaliai

2009-04-14 09:00
R.Vyšniauskui – trys medaliai
R.Vyšniauskui – trys medaliai / Redakcijos archyvo nuotr. Laimėtojai: ant prizininkų pakylos geriausi svorio iki 105 kg grupės atletai – ukrainietis O.Torokhtyj, rusas V.Smorčkovas ir klaipėdietis R.Vyšniauskas.

Klaipėdietis sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas Velykų išvakarėse pateikė dovaną – Bukarešte (Rumunija) vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate iškovojo sidabro ir du bronzos medalius.

Auksas buvo arti

Svorio iki 105 kg grupėje kovojęs lietuvis iš pradžių pelnė bronzos žetoną. Rovimo veiksmu iškėlęs 182 kg štangą, mūsų stipruolis į priekį praleido rusus Vladimirą Smorčkovą (190 kg) ir Romaną Konstantinovą (183 kg).

Klaipėdiečiui toks svoris pasidavė antruoju bandymu. Trečiuoju kartu R.Vyšniauskas bandė iškelti 185 kg štangą, tačiau nesėkmingai.

Stūmimo rungtyje visų laikų geriausias Lietuvos sunkiaatletis pirmuoju bandymu iškėlė 223 kg štangą ir, nepaisant to, kad du kartus neįveikė 225 kg svorio, buvo arti aukso medalio. Tik paskutiniu mėginimu iškėlęs 224 kg štangą, R.Vyšniauską kilogramu aplenkė ukrainietis Oleksijus Torokhtyj.

Trečiasis medalių komplektas buvo išdalytas susumavus abiejų veiksmų rezultatus.

Europos čempionato didįjį aukso medalį iškovojo V.Smorčkovas, surinkęs 411 kg sumą (190 kg ir 221 kg). Sidabro medalis atiteko O.Torokhtyj. Jis, kaip ir R.Vyšniauskas, surinko 405 kg sumą (181 kg ir 224 kg). Ukrainos sportininkas vertingesnį medalį gavo dėl to, kad buvo lengvesnis už klaipėdietį. Daugkartinis Lietuvos čempionas svėrė 104,68 kg, varžovas – 440 gramų mažiau.

Klydo prieš varžybas

"Pasirodžiau, kaip ir tikėjausi, – dienraščiui sakė daugkartinis Senojo žemyno čempionas. – Rezultatais esu patenkintas."

Tačiau stipruolis prisipažino, kad galėjo tapti čempionu, bet suklydo ruošdamasis pirmenybėms.

"Buvau priaugęs svorio ir tikėjausi jį numesti prieš vykstant į Rumuniją, – pasirengimo subtilybių neslėpė klaipėdietis. – Tačiau kol grįžau prie savo įprasto svorio – iki 105 kg, iškrovos dienos pareikalavo nemažai pastangų. Taigi lipau ant pakylos be jėgų. Vargais negalais iškėliau štangą."

R.Vyšniauskas pasidžiaugė, kad pergalės Rumunijoje padėjo užmiršti nesėkmę Pekino olimpinėse žaidynėse.

"Po olimpiados nesinorėjo eiti į treniruočių salę, – neslėpė stipruolis. – Tačiau džiugu, kad radau jėgų prisiversti treniruotis ir net laimėti aukšto lygio varžybose."

Šioje svorio grupėje sėkmingai kovojo Klaipėdoje studijuojantis ir meistriškumą keliantis 23-ejų telšiškis Modestas Šimkus.

Jis, rovimo veiksmu iškėlęs 180 kg štangą, tarp 15 dalyvių užėmė 6-ąją vietą. Mažiau sėkminga buvo stūmimo rungtis. Įveikęs 200 kg štangą, Bronislavo Vyšniausko auklėtinis buvo 10-asis.

Sudėjus abiejų rungčių rezultatus, M.Šimkus Europos pirmenybėse užėmė aukštą 8-ąją vietą.

Visi šios grupės dalyviai sėkmingai baigė čempionatą – išvengė nulinio įvertinimo.

Kovojo po pertraukų

Aukštą galutinę šeštąją vietą svorio iki 94 kg grupėje užėmė šilutiškis Donatas Anuškevičius. Jis rovimo veiksmu iškėlęs 161 kg, stūmimo – 200 kg, abejose rungtyse buvo penktas.

Po ilgos pertraukos rungtyniavęs klaipėdietis Romas Pangonis tarp septyniolikos dalyvių buvo vienuoliktas. Rovimo veiksmu iškėlęs 140 kg, stūmimo – 180 kg štangą, jis abu kartus buvo 12-asis.

Labiausiai nepasisekė po daugiau nei trejų metų pertraukos į sportą grįžusiam Egidijui Remėzai.

Sunkiausioje svorio grupėje (per 105 kg) rungtyniavęs Telšiuose sunkiaatlečio karjerą pradėjęs klaipėdietis, rovimo veiksmu įveikęs 154 kg štangą, tarp 14 dalyvių buvo 12-asis. Tačiau stumiant iš pradžių 191, po to 192 kg štangą, visi trys bandymai buvo nesėkmingi. Šioje rungtyje gavęs nulinį įvertinimą, lietuvis pasitraukė iš kovos.

Ramūnas Vyšniauskas:

Lipau ant pakylos be jėgų. Vargais negalais iškėliau štangą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų