Pereiti į pagrindinį turinį

Šarui brangiausia – Lietuvos rinktinė

2009-02-04 09:00
Šarui brangiausia – Lietuvos rinktinė
Šarui brangiausia – Lietuvos rinktinė / Tomo Raginos nuotr. Svajonė: daugybę titulų iškovojęs Š.Jasikevičius karjerą norėtų baigti vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Šarūnas Jasikevičius dar sykį nusilenkė Lietuvos rinktinei. "Noriu baigti karjerą vilkėdamas rinktinės marškinėliais", – dar sykį pakartojo vienas geriausių mūsų šalies krepšininkų.

Atsakydamas į Eurolygos interneto svetainei atsiųstus aistruolių klausimus 32 metų Atėnų "Panathinaikos" žvaigždė Š.Jasikevičius neleido abejoti, kuri komanda jo širdyje užima didžiausią vietą. Su Lietuvos rinktine Šaras iškovojo svarbiausias pergales – 2003 m. Europos čempionato auksą ir 2000 m. Sidnėjaus olimpinę bronzą ir patyrė skaudžiausias nesėkmes.

Įžaidėjas leido suprasti, kad artėja sunkiausias sprendimas gyvenime – pasakyti "ne" šalies nacionalinei komandai.

Beje, dar vienas įdomus faktas – Eurolygos svetainės redaktoriai pripažino, kad tokio aistruolių laiškų antplūdžio nebuvo nuo tada, kai į klausimus atsakinėjo Lietuvos ir Europos krepšinio legenda Arvydas Sabonis. Pateikiame Š.Jasikevičiaus interviu santrauką.

– Kur norėtumėte baigti savo nuostabią karjerą?

– Mano svajonė – baigti karjerą su Lietuvos rinktinės marškinėliais. Rinktinė yra svarbiausia komanda mano gyvenime. Esu laimingas, kad galėjau žaisti tokiuose klubuose, kaip "Panathinaikos", "Barcelona" ir Tel Avivo "Maccabi", kiekvienas jų liks mano širdyje. Ypač nuostabūs buvo metai Barselonoje ir Tel Avive, nes su "Panathinaikos" dar neiškovojau svarbių titulų. Tikiuosi, kad šiemet tai pasikeis. Atėnuose jaučiuosi labai gerai, visi aplinkiniai man labai padeda.

– Ką laikote savo didžiausiais pasiekimais su klubinėmis komandomis ir Lietuvos rinktine?

– Su klubu nėra nieko svarbiau, nei laimėti Eurolygą. O su rinktine labiausiai įsiminė olimpinė bronza ir Europos čempionato auksas. Rinktinė man yra visas gyvenimas. Myliu savo šalį ir mėgaujuosi galimybe žaisti Lietuvos sirgaliams. Jie mane varo iš proto. Nėra nieko įspūdingiau, kaip žaisti paprastas pasirengimo ar draugiškas rungtynes prieš 5000 pamišusių aistruolių, kurie mėgaujasi kiekviena akimirka. Šito pasiilgsiu labiausiai.

– Kurios rungtynės su rinktine jums įsiminė labiausiai?

– Visada sakau, kad yra geri ir blogi prisiminimai. Europos čempionato finalas Stokholme ir Sidnėjaus olimpiados rungtynės dėl bronzos visada išliks mano širdyje. Tačiau visada išliks ir Atėnų olimpiados pusfinalis bei 1999 m. Europos čempionato ketvirtfinalis, kai galėjome laimėti auksą, bet ketvirtfinalyje pralaimėjome ispanams. Kita vertus, šiais laikais neįmanoma visko laimėti, nes daugelis šalių turi labai stiprias rinktines.

– Jūs turite labai daug aistruolių Turkijoje. Ar ketinate apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius per 2010 m. pasaulio čempionatą?

– Apie tokius tolimus planus negalvoju. Tiesą sakant, dar negalvoju ir apie 2009 m. vasarą. Didžiausia bėda, kad daugelis mano bendražygių, su kuriais rinktinėje žaidžiau pastaruosius 10 metų, jau paskelbė, ar paskelbs apie pasitraukimą. Tai lyg ir reikštų, kad panašiai turiu pasielgti ir aš. Tačiau palikti rinktinę bus sunkiausias sprendimas mano karjeroje.

– Žaidžiu Graikijos jaunių iki 19 m. rinktinėje (klausimą uždavė Akis Kondylis – red. past.) ir noriu paklausti, kaip jūs sugebate atlikti tokius neįtikimus perdavimus?

– Tai tikriausiai genai, nes abu mano tėvai buvo sportininkai. Aišku, manau, kad esu apdovanotas talentu žaisti šį žaidimą, bet vien to neužtektų. Todėl nuolat peržiūriu savo rungtynių vaizdo įrašus, bandau mokytis iš Magico Johnsono, Johno Stocktono ir panašių kamuolio virtuozų. Bandau pakartoti tai, ką išdarinėdavo jie.

– Kaip manote, ar su "Panathinaikos" jums pavyks ketvirtą kartą tapti Eurolygos čempionu?

– Tikrai sunku atsakyti. Kol kas mes buvome labai nestabilūs. Žaidžiame neblogą krepšinį, bet prastokai pataikome ir per dažnai klystame. Jei išspręsime šias problemas, galime kovoti su stipriausiomis Europos komandomis.

Daugelis mūsų žaidėjų vasarą atstovavo savo rinktinėms, todėl sezono pradžioje jautėsi nuovargis. Tikrai neįmanoma visus metus demonstruoti idealią formą. "Panathinaikos" komandoje turime užtektinai talento, tačiau iki šiol trūko motyvacijos. Manau, kad šešioliktuko varžybose tai pasikeis. Tikiu, kad turime daug šansų sėkmingai nužygiuoti visą kelią.


2008–2009 m. sezono Š.Jasikevičiaus statistika*

Eurolyga 20 51% 28% 82% 1,4 2,5 0,5 1,7 8,4 5,9

Graikijos čempionatas 20 56% 53% 79% 1,4 3 0,6 2,2 11,3 5,2

*Lentelėje pateikti statistikos vidurkiai

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų