Pereiti į pagrindinį turinį

Sėkmės formulės NBA lietuviai dar neatrado

2013-01-30 14:00
Sėkmės formulės NBA lietuviai dar neatrado
Sėkmės formulės NBA lietuviai dar neatrado / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Tarp Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygos ir jos antrinės NBADL blaškomas Donatas Motiejūnas apsišarvavo kantrybe ir į cirką primenančias Hjustono „Rockets“ klubo vadovų užgaidas nekreipia dėmesio.

Vėl grįžo į „Rockets“

Mažiau nei savaitę NBADL ir Hidalgo „Rio Grande Valley Vipers“ ekipoje praleidęs 22-ejų kaunietis vėl buvo pakviestas prisijungti prie pagrindinės „raketų“ sudėties.

Trečią kartą į NBA ekipą sugrįžęs lietuvis padėjo „Rockets“ iškovoti įspūdingą pergalę svečiuose prieš Jutos „Jazz“ – 125:80. Tai buvo skaudžiausias Jutos krepšininkų pralaimėjimas namuose per visą nuo 1974-ųjų trunkančią klubo istoriją.

Sėkmingiausias savo rungtynes NBA lygoje sužaidė ir D.Motiejūnas. Aukštaūgis į aikštę išėjo iki mačo pabaigos likus beveik aštuonioms minutėms ir pelnė šešis taškus. „Jazz“ krepšį jis atakavo šešis kartus – pataikė du tritaškius iš trijų bei prametė visus 3 dvitaškius. Be to, D.Motiejūnas atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir 2 sykius prasižengė.

Trečią mačą iš eilės laimėjęs „Rockets“ klubas Vakarų konferencijoje yra aštuntas, „Jazz“ – laipteliu aukščiau.

Laukia Jono

Toronto „Raptors“ sezono pradžioje buvo vadinamas visų laikų lietuviškiausiu NBA klubu, tačiau Jonui Valančiūnui ir Linui Kleizai sportinę aprangą teko iškeisti į kostiumus.

J.Valančiūnas prieš pat Kalėdas susilaužė dešinės rankos delno kaulą, o L.Kleizą kamuoja dešiniojo kelio skausmai.

Joną ant „Air Canada Centre“ arenos parketo Kanados krepšinio aistruoliai turėtų išvysti netrukus. Visgi kalbama, kad vietą starto penkete sezono pradžioje turėjęs vidurio puolėjas greičiausiai bus priverstas laukti savo šanso ir kils nuo atsarginių suolo.

L.Kleizos padėtis – sudėtingesnė. Buvo pranešimų, kad puolėjas gali būti iškeistas į kurią nors kitą NBA ekipą, tačiau traumuoto žaidėjo nepageidauja nė viena komanda.

Lietuvis tebejaučia buvusios traumos padarinius. „Raptors“ gydytojai uždraudė krepšininkui sportuoti, kol sustiprės silpnas kojos raumuo, leidžiantis kelio sąnariui atlaikyti didelius fizinius krūvius. Pesimistiškiausia prognozė – Linui teks praleisti visą likusį sezoną.

Be lietuvių rungtyniaujantis „Raptors“ Vakarų konferencijoje užima 11-ąją vietą.

Čempionai – pas prezidentą

Šiomis dienomis JAV prezidentas Barackas Obama, laikydamasis tradicijos, Baltuosiuose rūmuose priėmė praėjusių metų NBA čempionę Majamio „Heat“ komandą.

B.Obama niekada neslėpė, kad yra Čikagos „Bulls“ ekipos aistruolis. Visgi JAV prezidentas prisipažino, kad žavisi ir ryškiausios šių dienų NBA žvaigždės LeBrono Jameso žaidimu.

Savo valandos sulaukęs L.Jamesas nevengė pokštų: krepšininkas sušuko: „Mama, pagaliau aš Baltuosiuose rūmuose. Man pavyko!“

Vapsvas pakeis pelikanai

Kitą sezoną Naujojo Orleano klubas „Hornets“ pakeis vardą – taps „Pelicans“.

Naujasis klubo savininkas Tomas Bensonas pareiškė, kad komandos pavadinimas turi labiau atspindėti Luizianos valstijos savitumą. Šios valstijos simbolis yra pelikanas.

Visgi „Hornets“ pavadinimas iš NBA žemėlapio tikriausiai neišnyks. Pretenzijas į šį vardą jau pareiškė legendinis Michaelas Jordanas. Šarlotės „Bobcats“ savininkas užsiminė, kad „Hornets“ vardas turėtų grįžti į miestą, kuriame buvo sukurtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų