Pereiti į pagrindinį turinį

Sėkmingas Lietuvos lėkščiasvydžio ekipų pasirodymas Estijoje

2016-04-19 06:21 diena.lt inf.

Balandžio 16–17 d. Estijos sostinėje vyko kasmetinis lėkščiasvydžio klubų trunyras "Kick in de Kok’16".


 

Jame kovėsi 24 atvirojo ir 13 moterų diviziono komandos iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, Vokietijos ir Švedijos. Lietuvai šiaip metais atstovavo trys sostinės komandos: atvirajame divizione komandos „KossMix“, bei „Vorai“, o moterų divizione – komanda „Drop That Smile“.

Komanda „Vorai“ savo grupėje sėkmingai įveikė visus varžovus ir užėmė pirmąją vietą. Lyderių pozicijas komanda sugebėjo išlaikyti ir atkrintamosiose varžybose bei ketvirtfinaliuose, tačiau pusfinalio varžybose vilniečiams teko pripažinti švedų ekipos „Grid“ pranašumą. Kovoje dėl trečios vietos lietuviai susitiko su latvių komanda „LAT2”, kurią sudarė pasaulio čempionatui besiruošiančios Latvijos rinktinės žaidėjai. Jau per pirmąsias minutes lietuviai įsiveržė į priekį ir iki pat rungtynių pabaigos laikę pranašumą, iškovojo bronzos medalius rezultatu 11:7. Mažajame finale naudingiausiais ekipos žaidėjais buvo Ernestas Vysockis pelnęs 7 naudingumo taškus, bei Kęstutis Bačkis – 6.

Kita atvirajame divizione besivaržanti komanda „KossMix“ savo grupėje pralaimėjusi vienas varžybas užėmė antrąją vietą. Sėkmingai įveikę atkrintamųjų varžybų slenkstį lietuvaičiai visgi nesugebėjo ketvirtfinalyje įveikti antrosios Latvijos nacionalinės komandos ir taip pasitraukė iš kovos dėl medalių. Rezultatu 8:9 apmaudžiai pralaimėję komandai iš Latvijos „Flying Worms“ bei kovoje dėl vietos nusileidę komandai iš Rusijos „Rampage“, bendroje turnyro lentelėje komanda „Kossmix“ liko 8-ta. Naudingiausiais komandos žaidėjas buvo Mindaugas Mendelis, vidutiniškai per varžybas pelnydavęs po 5 naudingumo taškus.

Pirmoji atvirojo diviziono vieta atiteko švedų ekipai „Grid“ finale įveikusiai kitą rinktinės pagrindu sudarytą Latvijos komandą „LAT1”. Švedams tai jau trečias iš eilės, pirmos vietos trofėjus "Kick in de Kok" turnyre.

Vienintelė šalies moterų komanda „Drop That Smile“ grupės varžybose nusileido tik „Valkyria“ komandai iš Švedijos ir užėmė antrąją vietą grupėje. Tačiau sėkmingai startavusiai lietuvaičių ekipai nepavyko įveikti ketvirtfinalio barjero ir teko pripažinti vienos iš Baltijos regiono lyderių – Latvijos komandos „Moments“ pranašumą. Kovoje dėl vietos, komanda „Drop That Smile“ rezultatu 5:11 įveikė kitą Latvijos ekipą „KCN Riga“ ir iškovojo 5tą vietą.

Moterų diviziono nugalėtojomis tapo komanda “Valkyria” iš Švedijos finale įveikusi Latvijos ekipą „Moments“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų