Pereiti į pagrindinį turinį

A. Šerkšnienė ir R. Sakalauskas bėgs pusfinaliuose

2014-08-12 19:58 diena.lt inf.
Rytis Sakalauskas (viduryje)
Rytis Sakalauskas (viduryje) / AFP nuotr.

Sėkmingai Europos lengvosios atletikos čempionate startavo bėgikai Agnė Šerkšnienė ir Rytis Sakalauskas.

Sėkmingai „namų“ trasoje startavo Agnė Šerkšnienė. Šveicarijoje gyvenanti lietuvė 400 m rungties atrankos varžybose finišavo per 52,42 sek., savo bėgime užėmė trečią vietą bei su tryliktu dienos rezultatu pateko į pusfinalį, kuris vyks ryt. Kita rungtyje startavusi Lietuvos sportininkė Modesta Morauskaitė tarp 29 dalyvių liko 27-a (55,87 sek.).

– Rezultatas nėra geriausias šiame sezone, tačiau į pusfinalį patekote. Kokios nuotaikos?, – lengvoji.lt paklausė A.Šerkšnienės.

– Pasisekė, kad mano bėgimas nebuvo labai stiprus. Prieš mane startavo gana lėta bėgikė, kiek toliau – stipri ukrainietė. Dairiausi į ją, bėgau taktiškai, kad patekčiau į pirmąjį trejetuką. Kituose bėgimuose merginos bėgo daug stipriau, per 51 sek., todėl jos galbūt išnaudojo daugiau jėgų.

– Galima sakyti, jog pusfinalyje jėgų pakaks ir tikrai bėgsite greičiau?

– Tikiuosi. Jei pasiseks, gal ir į finalą pavyks patekti.

– Čempionatas vyksta Ciuriche, kur gyvena jūsų vyras, draugai. Ar tai sukelia papildomą spaudimą?

– Priešingai, tai labiau skatina. Niekas neklausinėja, kaip jautiesi, kaip esi pasiruošusi, pateksi ar nepateksi, bet supranta bei linki sėkmės. Smagu dalyvauti, palaiko tiek vyras, tiek draugai, klubas bei iš Lietuvos komanda.

Iki šiol jaučiau jaudulį, tačiau patekus į pusfinalį našta nukrito. Nuotaika dabar tikrai nebloga.

– Ar tikėjotės, jog pakaks tokio rezultato, kad bėgtumėte pusfinalyje?

– Kada dalyvavau Europos čempionate Helsinkyje, pakako bėgti per 52,50 sek., jog patekčiau į pusfinalį. Šiemet dalyvės yra stipresnės, nes prieš dvejus metus dauguma ruošėsi olimpinėms žaidynėms ir nedalyvavo Europos čempionate. Prieš bėgimą tiesiog galvojau apie patekimą į pirmą trejetuką, o ne apie laiką.

R.Sakalauskas: pasiruošimą sujaukė trauma

Vyrų 100 m rungties atranką pavyko įveikti Ryčiui Sakalauskui. Sprinteris nuotolį įveikė per 10,40 sek., pakartojo geriausią sezono rezultatą, tačiau savo bėgime liko šeštas. Vis dėlto šio rezultato pakako, kad lietuvis patektų į pusfinalį.

„Nuotaikos nėra geriausios. Prieš dvejus metus buvau finale, dėl to važiavau ir dabar, – dar nežinodamas kitų pusfinalių rezultatų sakė R.Sakalauskas. – Pasiruošimą sutrukdė trauma, sezonas buvo labai komplikuotas, turėjau kelias savaites pasirengti, bet nespėjau.“

Iš 37 rungtyje startavusių sportininkų į pusfinalį pateko 24-i. R.Sakalausko rezultatas tarp jų buvo 17-as.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų