Pereiti į pagrindinį turinį

Š.Giršovičius neatsisako "Atlanto" vairo

2009-01-05 09:00
Š.Giršovičius neatsisako "Atlanto" vairo
Š.Giršovičius neatsisako "Atlanto" vairo / Redakcijos archyvo nuotr. Asmenybė: Š.Giršovičius – vienas garsiausių Lietuvos futbolo specialistų.

Ar Šenderis Giršovičius vėl stos prie "Atlanto" komandos vairo, turėjo būti atsakyta vakar vakare, kai jis susitiko su klubo prezidentu, direktoriumi ir vyriausiuoju treneriu Vaciu Lekevičiumi.

Laiko save klaipėdiečiu

"Save 35 metus laikau klaipėdiečiu, – vakar dėl galimo sugrįžimo į uostamiestį dienraščiui aiškinosi Š.Giršovičius. – Nors pastaraisiais metais esu susietas su FBK "Kaunu", tačiau Klaipėdoje gyvena mano šeima ir širdis yra čia."

Dar 2002 m. kartu dirbę specialistai Š.Giršovičius ir V.Lekevičius vakar vakare susitiko "Atlanto" viešbutyje.

"Negaliu garantuoti, kad bus visiškai sutarta, – prieš susitikimą nekalbus buvo daug metų "Atlante" saugu žaidęs Š.Giršovičius. – Tačiau turėtų būti daugiau aiškumo, ar treniruosiu komandą."

Priminus, kad prieš septynerius metus šių vyrų keliai gana greitai išsiskyrė, "Kauno" komandos sporto direktorius teigė, kad visose srityse, o ypač sporte, gyvenimas sukasi ratu.

Derybos vyko seniai

Kalbesnis buvo V.Lekevičius. "Mes su Š.Giršovičiumi apie jo atėjimą į "Atlantą" kalbamės nuo vasaros, – sakė ekscentriškasis strategas. – Seniai tvirtinu, kad aš – ne treneris. Dėl trenerio pareigų nespėju atlikti direktoriaus ir prezidento darbų. Todėl patyrusio specialisto komandai labai reikėjo."

Paklausus apie kelerių metų senumo įvykius, V.Lekevičius į krūtinę daužėsi, kad tuomet Š.Giršovičius iš komandos išėjo savo noru.

2002 m. vicečempionų titulus iškovoję klaipėdiečiai nudžiugino gera pradžia, per 7 turus iškovojo 6 pergales. Daugeliui žinia, kad iš komandos pasitraukė Š.Giršovičius, buvo lyg žaibas iš giedro dangaus.

"Aš nė vieno iš komandos neišvarau, – dievagojosi klubo prezidentas. – Ir tąkart treneris išėjo dėl savo motyvų."

Tačiau į Kauną išvykusio trenerio aura liko uostamiestyje. Klaipėdoje sklandė kalbos, kad jis globojo 1-ojoje lygoje žaidusią ir savo rezultatais liūdnai pagarsėjusią "Rodovito" komandą. Tik šiai ekipai, kurią prižiūrėjo buvę Š.Giršovičiaus vietininkai Saulius Mikalajūnas ir Raimondas Vainoras, subyrėjus, šis specialistas buvo primirštas.

Komandoje – nauji žaidėjai

Nors taškas derybose turėjo būti padėtas vakar, tačiau pamatai naujam treneriui ateiti jau buvo dedami gruodį.

"Į komandą pakviestas Š.Giršovičiaus auklėtinis Vygantas Zubavičius, taip pat į peržiūrą pakviesti šio specialisto rekomenduoti keli jauni žaidėjai iš Telšių ir Plungės, – apie iki susitikimo nuveiktus darbus pasakojo V.Lekevičius. – Su "Kauno" klubu pavyko susitarti, kad ir šiais metais komandoje žaistų Gvidas Juška. Jau buvo sukirsta rankomis, kad į komandą iš Kauno grįžtų Marius Šoblinskas."

Šiandien "Atlanto" futbolininkai rinksis po žiemos atostogų – pradės pasirengimą naujajam sezonui.

Per susirinkimą žaidėjai sužinos, su kuriuo strategu teks kaupti jėgas būsimoms kovoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų