Pereiti į pagrindinį turinį

„Širdžių“ gyvenimas – toks, koks yra iš tikrųjų

2012-06-15 08:00
„Širdžių“ gyvenimas – toks, koks yra iš tikrųjų
„Širdžių“ gyvenimas – toks, koks yra iš tikrųjų / Scanpix nuotr.

Lietuvos sporto dokumentikos istorijoje – naujas puslapis: jį atvertė trijų dalių filmas „Širdžių“ gelbėtojas – Karaliaus Artūro soste„, pasakojantis apie lietuviškąjį Edinburgo „Hearts“ klubą.

Lietuvos verslininko Vladimiro Romanovo globojamas „Hearts“ (liet. – „Širdys“), savo gretose turintis lietuvius Marių Žaliūką bei Arvydą Novikovą, šį sezoną aštuntą kartą per savo istoriją iškovojo Škotijos futbolo taurę ir pelnė kelialapį į Europos futbolo lygą.

Šiomis dienomis Lietuvos sporto kanalo „Sport1“ rodomas dokumentinis filmas – ne vien apie „Širdžių“ pergales bei efektingus įvarčius.

Pasak scenarijaus autoriaus, žinomo sporto žurnalisto Vido Mačiulio, tai – žvilgsnis į klubą iš vidaus, be subjektyvių komentarų iš šalies, tačiau – pačių „Hearts“ vadovų, akcininkų, darbuotojų, futbolininkų, trenerių bei sirgalių akimis.

Trijų dalių („Geranoriškumas ir teisingumas“, „Kuo tiki – toks ir esi“, „Tebus kiekvienas žingsnis – kelionės pabaiga“) juostos motto – V.Romanovo atsakymas į klausimą, kas sunkiau: įkopti į Karaliaus Artūro sostu vadinamą kalną ar pasiekti pergalę su „Hearts“?

„Sunkiausia – neprarasti tikėjimo, kad esi teisus ir galiausiai laimėsi“, – atsakė „Širdžių“ gelbėtojas, perėmęs klubą sunkmečiu ir tvirtai pastatęs ant kojų.

Tai patvirtino ir patys škotai.

„Kai klubo šeimininku tapo ponas V.Romanovas, reikalai pakrypo į gerąją pusę, komanda sustiprėjo. Be to, jis išsaugojo mums brangų “Tynecastle„ stadioną“, – filme sakė žilagalvė akcininkė Mary Thompson.

„Jis pirmasis atvirai prabilo apie Škotijos futbolo mafiją“, – pabrėžė kitas akcininkas Tommy Hallas.

„Jei ne V.Romanovas, mes “Hearts„ jau neturėtume“, – pabrėžė keli edinburgiečiai futbolo mėgėjai.

Mintimis apie „Hearts“ taip pat dalijosi klubo valdybos bei direktorių tarybos nariai Davidas Southernas, Sergejus Fedotovas, Vitalijus Vasiliauskas, buvę treneriai Jimas Jefferies ir Artūras Ramoška, komandos kapitonas M.Žaliūkas, žaidėjai A.Novikovas, Rudis Škacelis, buvęs vartininkas Marianas Kello.

Filmo „Širdžių“ gelbėtojas – Karaliaus Artūro„ soste“ kūrėjai – pirmieji, su kamera užsukę į klubo užkulisius, kur pašaliečiai neįleidžiami: tai – diskusijos „Hearts“ akcininkų susirinkime, pasitarimai trenerių štabe, V.Romanovo pokalbiai su žaidėjais akis į akį ir drabužinėje po varžybų ar gydytojo Robo Marshallo kabinete, pagrindinės komandos treniruočių ar jaunųjų edinburgiečių kasdienybė „Hearts“ futbolo akademijoje.

„Pažintis su futbolo virtuve iš arti – įdomi ir nauja patirtis“, – sakė V.Mačiulis, sukūręs filmą su režisieriumi Kęstučiu Bražiūnu, operatoriumi Mindaugu Survila ir reporteriu Augustinu Pakuliu.

Šiandien 21.15 val. „Sport1“ parodys antrąją „Širdžių“ gelbėtojas – Karaliaus Artūro soste" dalį, rytoj – trečiąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų