Pereiti į pagrindinį turinį

Š.Jasikevičius: "Kaune žaisti daug įdomiau"

Š.Jasikevičius: "Kaune žaisti daug įdomiau"
Š.Jasikevičius: "Kaune žaisti daug įdomiau" / Aliaus Koroliovo nuotr. Sulaukė: Š.Jasikevičių (dešinėje) oro uoste pasitiko tėvas (viduryje) ir brolis.

Per savo istoriją Kauno "Žalgiris" Eurolygos sezono pradžioje dar niekada nebuvo pralaimėjęs šešerių rungtynių iš eilės. Kauniečiai viliasi, kad šiemet šis antirekordas nebus pasiektas.

Ir vėl puola traumos

Išvengti antirekordo nebus paprasta. Pirma – šiandien "Žalgirio" kelyje stovi vienas turtingiausių ir galingiausių Europos klubų Atėnų "Panathinaikos". Antra – nedidelės pačių kauniečių pajėgos, kaip jau tampa bloga tradicija, neišvengė papildomų smūgių.

Šiandien į aikštę tikrai negalės išbėgti gana užtikrintai praėjusią savaitę Eurolygoje debiutavęs Šarūnas Vasiliauskas. Devyniolikmetį įžaidėją į lovą paguldė angina.

Akistatą su "Barcelona" iki šiol su skausmu prisimena ir Lorenas Woodsas. Naudingiausiam "Žalgirio" žaidėjui tuomet buvo smarkiai sumušta koja, todėl šią savaitę jis turėjo praleisti kelias treniruotes.

"Tačiau rytoj jis jau grįš į treniruotes. Neturime pasirinkimo. Liko vos dvejos pratybos, tad Woodsui lieka nedaug laiko atsigauti", – antradienį per žiniasklaidai skirtą treniruotę sakė "Žalgirio" strategas Gintaras Krapikas.

Varžovai – pažeidžiami

"Ką galiu pasakyti apie varžovus? Kiek pavardžių, tiek žvaigždžių. Ką čią vardysi", – ištarė G.Krapikas. Žvaigždžių galybę kauniečiai jau patyrė pirmame B grupės mače, kai Atėnuose buvo sutriuškinti 78:51.

"Žalgirio" treneriui nelengva. Jam tenka sukti galvą dėl pozicijų (įžaidėjo), kuriose sunkoka rasti Eurolygai pasirengusių krepšininkų, arba tokių (vidurio puolėjo), kuriose nėra lygiaverčių keitimų.

Oponentui Željko Obradovičiui gerokai lengviau. "Kiekvienoje pozicijoje jie turi po du lygiaverčius žaidėjus. Nežinai, kuriam tą ar kitą dieną geriau seksis", – didžiausią kauniečių rūpestį išreiškė kapitonas Paulius Jankūnas.

"Turėdamas tokį žaidėjų pasirinkimą, Obradovičius reikalauja labai kietos gynybos. Todėl visi "Panathinaikos" žaidėjai stengiasi pirmiausia atidirbti savo aikštės pusėje, nes kitu atveju būna keičiami kitais. Jie nuolat spaudžia varžovų gynėjus, neleidžia perduoti kamuolių aukštaūgiams", – pabrėžė G.Krapikas.

Antra vertus, net toks galingas mechanizmas, kaip "Panathinaikos", turi trūkumų. "Išvykose jie neatrodo taip įspūdingai", – reziumavo "Žalgirio" treneris.

Šiuos žodžius patvirtina ir rezultatai. "Barcelona" ekipai išvykoje graikai nusileido gėdingu rezultatu (66:90), o grupės autsaiderius Sopoto "Asseco Prokom" (67:60) ir Nansi SLUC (80:70) palaužė tik po sunkios kovos.

Kaune nebūna lengva

"Panathinaikos" vakar į Kauną atskrido užsakomuoju reisu. Iškart žurnalistų dėmesio centre atsidūręs Šarūnas Jasikevičius rodė gerą nuotaiką ir pokštavo: "Nebijote, kad pradėsiu muštis ar kameras daužyti? Gal kam pinigų reikia?"

Š.Jasikevičių Karmėlavos oro uoste pasitiko tėvas ir brolis. Iškart po kelionės jis neturėjo galimybės aplankyti tėvų namų, tačiau tikėjosi, kad pabendrauti su artimaisiais galės po treniruotės.

– Šarūnai, kaip jaučiatės vėl atvykęs žaisti su "Žalgiriu"?

– Gerai. Ne pirmas kartas, todėl truputį ramiau. Aišku, sporto halėje stengiuosi geriau sužaisti, nes stebi šeima, draugai. Kartais pavyksta geriau, kartais – blogiau, bet iš tiesų man tai nebūna tik paprastos varžybos, kaip, tarkime kur nors Prancūzijoje ar kitoje šalyje. Kaune žaisti daug įdomiau.

– "Panathinaikos" žaidimas sezono pradžioje šiek tiek bangavo. Ar komanda jau įgavo gerą sportinę formą?

– Kad viskas gerai, nežinau, kokio žaidimo žmonės nori. Buvo rungtynių, kurias laimėjome dideliu skirtumu, buvo – mažesniu. Mes gi ne robotai esame. Be to, yra naujų žaidėjų, gal dar reikia laiko, bet stengiamės, kad viskas būtų gerai, nors tai padaryti nėra labai lengva. Manau, komandos sportinė forma normali, nors ir buvo negražus pralaimėjimas Barselonoje, žaisdami namie neįvertinome "Panellinios" ir už tai sumokėjome.

– O kaip vertinate savo sportinę formą?

– Normaliai. Dabar stengiuosi stiprinti tuos dalykus, kuriems negalėjau skirti pakankamai laiko vasarą, atstovaudamas Lietuvos rinktinei.

– Kodėl nežaidėte paskutinių Graikijos čempionato rungtynių?

– Eurolygos mače Sopote lengvai patempiau nugarą, todėl treneris leido pailsėti. Ir varžovai nebuvo stiprūs.

– Kaip vertinate šį sezoną "Žalgirį"?

– Žaidžia, kaip gali, nes komandos sudėtis tokia. Po praėjusio labai gero sezono "Žalgiris" neišsaugojo branduolio. Atėjo daug naųjų žaidėjų, treneris, todėl iš karto tikėtis labai gerų rezultatų sunku. Bet jaunimui tai – rojus žaisti tokioje komandoje. Gaudami nemažai laiko pasireikšti Eurolygoje, jauni žaidėjai sparčiai tobulės. O sporto halėje tai niekam nebuvo lengva žaisti ir nebus. Laukiame labai sunkių rungtynių, nes žinome, kaip "Žalgiris" nori laimėti. Bet pergalė ir mums labai reikalinga.


TV Anonsas

Eurolygos B grupės rungtynės tarp "Žalgirio" ir "Panathinaikos" šiandien 19.45 val. tiesiogiai per TV3.


"Panathinaikos" vizitinė kortelė

Žaidėjas Šalis Pozicija Ūgis

Fragiskos Alvertis Graikija Puolėjas 206

Dušanas Kečmanas Serbija Gynėjas 197

Vassilis Spanoulis Graikija Gynėjas 193

Stratos Perperoglou Graikija Puolėjas 203

Mike'as Batiste'as JAV Puolėjas 204

Antonis Fotsis Graikija Puolėjas 208

Nikos Hatzivrettas Graikija Gynėjas 195

Drew Nicholasas JAV Gynėjas 193

Kostas Tsartsaris Graikija Puolėjas 209

Dimitris Diamantidis Graikija Gynėjas 196

Nikola Pekovičius Juodkalnija Vidurio puolėjas 210

Dušanas Šakota Graikija Puolėjas 205

Šarūnas Jasikevičius Lietuva Gynėjas 193

Vyriausiasis treneris Željko Obradovičius (Serbija)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų