Pereiti į pagrindinį turinį

Sprendimų kryžkelė: koks bus „Žalgiris“ ateinantį sezoną?

2013-05-16 12:00
Sprendimų kryžkelė: koks bus „Žalgiris“ ateinantį sezoną?
Sprendimų kryžkelė: koks bus „Žalgiris“ ateinantį sezoną? / Tomo Raginos nuotr.

Kauno „Žalgiris“ dar nebaigė varžybų sezono, tačiau klubo vadovai ir krepšinio aistruoliai jau svarsto, kokia Lietuvos čempionų komanda bus rudenį. Neabejojama, kad ji pasikeis.

Artėja derybų metas

Ūkio banko veiklos sustabdymas buvo nokdaunas, tačiau po jo „Žalgiris“ atsitiesė. Vis dėlto šio smūgio padarinius legendinė šalies ekipa jaus dar ilgai.

„Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas yra užsiminęs, kad per šią krizę finansinės sutarčių su žaidėjais sąlygos buvo sulaužytos, tad pasibaigus sezonui kiekvienas krepšininkas galėtų palikti komandą.

Baigs galioti „Žalgirio“ kontraktai su dešimčia žaidėjų: Robertu Javtoku, Rimantu Kaukėnu, Pauliumi Jankūnu, Tadu Klimavičiumi, Vyteniu Lipkevičiumi ir legionieriais Marko Popovičiumi, Oliveriu Lafayette'u, Mario Delašu, Jeffu Foote'u ir Donnie McGrathu.

R.Javtoko ir D.McGratho sutartys sudarytos pagal formulę „+1“. Tai reiškia, kad klubas turi pirmenybę su jais pratęsti kontraktus dar vienam sezonui.

Sutartis 2013–2014 m. sezonui su „Žalgiriu“ turi naudingiausias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) didžiojo finalo serijos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas, broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai bei Adas Juškevičius.

„Visko gali būti. Mano kontraktas su “Žalgiriu„ tebegalioja. Situacija klube nėra gera, bet turėtų susitvarkyti. Reikia sėkmingai užbaigti sezoną, po to svarstysiu įvairius variantus“, – sakė M.Kuzminskas.

A.Juškevičius teigė, kad yra dėkingas treneriui Joanui Plazai ir klubo vadovams už suteiktą šansą atsiskleisti. „Sezonas buvo geras, smagu, kad daug žaidžiau, o treneris manimi pasitikėjo. Iškovojau pirmąjį LKL čempiono žiedą. Noriu ir ateityje atstovauti “Žalgiriui„, tad prioritetą skirčiau šiai komandai. Joje sudarytos puikios galimybės tobulėti“, – tikino įžaidėjas.

Panašios ir V.Lipkevičiaus nuotaikos. Jaunasis žalgirietis taip pat nori likti Kaune ir pasiryžęs sėsti prie derybų stalo su „Žalgirio“ klubo vadovais.

Norą vilkėti „Žalgirio“ marškinėlius yra išreiškęs ir P.Jankūnas. „Kaunas – mano namai. Norėčiau žaisti čia“, – neslėpė emocinis žalgiriečių lyderis.

Ką pasirinks J.Plaza?

Lietuvos čempionu tapęs „Žalgirio“ vyriausiasis treneris J.Plaza prasitarė, kad neatmeta galimybės ir kitąmet sugrįžti į Kauną.

„Šį sezoną mums teko iškęsti daug neįtikimų dalykų, tačiau dar labiau sustiprėjome. LKL čempionų titulas man labai svarbus, tai – puikus visų sunkiai dirbančių “Žalgirio„ krepšininkų įvertinimas. Stengėmės ir niekada neieškojome pasiteisinimų. Manau, kad galėtume kartu pratęsti darbą ir kitais metais“, – kalbėjo ispanas.

Išlaikyti 49-erių kataloną „Žalgiriui“ nebus lengva. Šiomis dienomis Ispanijos žiniasklaida sumirgėjo versijomis, kad Lietuvos čempionams dirigavęs J.Plaza gali sugrįžti į Pirėnus ir stoti prie Malagos „Unicajos“ vairo, kuris kol kas – kroato Jasmino Repešos rankose.

Andalūzijos klubas Ispanijos čempionate užima vos aštuntąją vietą, gali likti už atkrintamųjų varžybų borto ir negauti kelialapio į Eurolygą. Ar J.Plaza ryžtųsi keltis į komandą, kuri nerungtyniaus prestižiškiausiame žemyno turnyre, o „Žalgiris“ jame turi garantuotą vietą?

Sieks finalo turnyro

„Žalgirio“ vardas jau linksniuojamas ir kitame kontekste – Kaunas yra vienas iš kandidatų surengti kito sezono Eurolygos finalo ketverto turnyrą.

Be „Žalgirio“ arenos, šansų taip pat turi Berlyno „O2 World“ (Vokietija) ir Vitorijos „Fernando Buesa“ (Ispanija).

Be to, rusai perša 1999-aisiais atidarytą Sankt Peterburgo universaliąją sporto areną, serbai – Belgrado areną su daugiau nei 20 tūkst. vietų.

Praėjusią savaitę Londone įvykusios Eurolygos finalo ketverto varžybos patyrė fiasko – stipriausių Senojo žemyno klubinių komandų kovas stebėjo rekordiškai mažai žiūrovų. Nors pagal išankstinį susitarimą ir kitų metų Eurolygos lemiamos kovos turėtų vykti Londono O2 arenoje, komercinės sėkmės lūkesčiai gali pakeisti Eurolygos strategų poziciją.

Šį Eurolygos sezoną „Žalgirio“ rungtynes Kaune stebėjo vidutiniškai 13 475 žiūrovai. Reguliaraus sezono vidurkis – 14 185 žiūrovai, o „Top 16“ etapo – 12 968. Viso Eurolygos turnyro lankomumo vidurkis – vos 7 140 žiūrovų.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pareiškė, kad sieks, kad keturios stipriausios Eurolygos ekipos kitąmet varžytųsi „Žalgirio“ arenoje.

„Tokio lygio varžybos turi būti rengiamos šalyse, kuriose krepšinis populiarus. Lietuva garsėja kaip krepšinio šalis, o Kaunas – Lietuvos krepšinio sostinė, tad sprendimas finalo ketverto turnyrą rengti “Žalgirio„ arenoje būtų logiškas Eurolygos žingsnis“, – teigė A.Kupčinskas.

Kaune jau turi aukščiausio lygio krepšinio varžybų organizavimo patirties – mieste vyko 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato finalo turnyro kovos, Europos krepšinio veteranų pirmenybės, pasaulio jaunių (iki 17 m.) vaikinų čempionatas, Eurolygos jaunimo komandų atrankos varžybos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų